سازمان بهداشت جهانی مقدار نمک مصرفی برای هر فرد ۳تا ۵ گرم در روز اعلام کرده است که متاسفانه امروزه به دلیل غذاهای نمک سود، ترشیجات، تنقلات و... مقدار نمک دریافتی افزایش یافته است و کودکان با مصرف انواع پفک و چيپس نمکدار بیشتر در معرض این آسیب قرار گرفتهاند.
نمک یک ماده معدنی و یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن است که به عملکرد صحیح بدن کمک میکند و برای فعالیت مغز و ماهیچهها لازم است ولی اگر در مصرف نمک زیادهروی کنیم باعث ایجاد بیماریهای مختلفی در بدن انسان میشود و میتواند مشکلات بسیاری را برای بدن انسان بهوجود آورد.
مصرف بیشازحد نمک فشار خون را به میزان چشمگیری افزایش میدهد که فشار خون یکی از علل مرگ و میر زودرس در جهان است و پرفشاری خون باعث افزایش حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیهها میشود و همچنین فشار خون بالای کنترل نشده میتواند منجر به نابینایی و نارسایی قلبی شود.
افرادی که در رژیم غداییشان مقدار زیادی نمک مصرف میکنند در مقایسه بادیگران بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطانهای گوارشی هستند.
ارتباط مستقیمی بین مصرف نمک و سرطان معده وجود دارد بهطوری که غلظت بالای نمک در معده سبب تخریب دیواره معده میشود بنابراین مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
سازمان بهداشت جهانی مقدار نمک مصرفی برای هر فرد ۳تا ۵ گرم در روز اعلام کرده است که متاسفانه امروزه به دلیل غذاهای نمک سود، ترشیجات، تنقلات و... مقدار نمک دریافتی افزایش یافته است و کودکان با مصرف انواع پفک و چيپس نمکدار بیشتر در معرض این آسیب قرار گرفتهاند.
املاح موجود در نمک نقش حیاتی در سلامت بدن دارند اما مصرف بیشازحد نمک باعث ایجاد بیماریهای خطرناک در بدن انسان میشود امید است با انتخاب غذاهای کم نمک،حذف نمکدان سر سفره و کم کردن نمک در رژیم غذایی و آگاهی دادن به خانوادهها و جامعه مصرف نمک را کم کنیم تا جامعه سالمتری را داشته باشیم.
*️دانشجوی بهداشت مواد غذایی
آدرس کوتاه خبر: