پنج شنبه، 13 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اسلایدر » سیاست‌گذاری نوین در حوزه‌ی اجتماعی امور زنان

به بهانه برگزاری همایش استانی «بانوان تأثیرگذار استان کردستان»

سیاست‌گذاری نوین در حوزه‌ی اجتماعی امور زنان

0
کد خبر: 940

سیاست‌گذاری نوین در حوزه‌ی اجتماعی امور زنان

امیدوارم که در صحنه‌ی اقدام و عمل شاهد رویدادهای نوآورانه و پویاسازی فرآیندهای اجتماعی در کردستان با حضور بانوان از ایده پردازی و طراحی تا آفرینش معنای زن کرد به مثابه‌ی زن مترقی و پیشاهنگ برای تحول و پیشرفت ایران اسلامی باشم.

گردهمایی «بانوان تأثیرگذار استان کردستان» که تلاشی برای ارج نهادن به کرامت و جایگاه زنان کردستان عزیز است را به فال نیک می‌گیرم و امید آن دارم که با طراحی چنین رویدادهایی پیوندهای دولت و ملت به میانجی جامعه‌ی مدنی کردستان و فعالان اجتماعی؛ هر روز مستحکم‌تر از پیش شود.
این مساله، نشانگر آن است که دولت آقای رئیسی در ماه‌های اخیر تلاش کرده است تا با ایجاد چنین همایش‌هایی در ابعاد ملی و استانی به نقش و جایگاه بانوان ایران اسلامی توجه دو چندانی نشان دهد که این نیز مایه‌ی خوشنودی است.
سیاست‌های هویتی در جهان امروز یکی از ارکان مهم جنگ شناختی در حوزه‌ی ژئودیحیتالیسم و جنگ اطلاعاتی سطح بالاست.
مفهومی که به آن جنگ ترکیبی می‌گویند اکنون تغییر ماهیت داده و به مدد هوش مصنوعی به سطح بالاتری به نام  جنگ در ماورای اطلاعات در حوزه‌ی متا تبدیل شده است. این به چه معنی است؟
معنای این گزاره این است که دیگر تلاش برای فریب دادن معنا ندارد بلکه به وسیله‌ی ابزارهای مختلف داده‌ای، سوگیرانه، باورمندانه و ایدئولوژیک؛ استراتژی فریب بزرگ دیگران به استراتژی خودفریبی دیگران تغییر ماهیت داده است.
در چنین شرایطی دعوت از یک بلاگر لبنانی یا چند خانم سیاست‌مدار خارجی و صرف بودجه و وقت زیاد  راه برون‌رفت از مشکلات ناشی  جنگ فوق هوشمند در مرز میان فضای واقعیت و فضای متا نیست.
سیاست‌گذاری در حوزه مسائل اجتماعی زنان در فضای واقعی بایست معطوف به تجلیل از سرمایه‌های بومی مناطق مختلف کشور در قالب یک کلیت با درک تمایزات فرهنگی و تاریخی و جغرافیایی خاص زادبوم زنان باشد.
خطاب‌ام اینجا به سرکار خانم دکتر جمیله علم الهدا و دکتر انسیه خزعلی است؛ ما نمی‌توانیم معیارهایی را برای سمینار بزرگداشت زنان انتخاب کنیم که با واقعیت‌های عینی و انضمامی جامعه‌مان خوانایی ندارد و فقط از جنبه‌های ابتدایی به این مقوله نگاه کنیم؛ آنهم در شرایطی که زنان بسیار تاثیر گذاری در نقطه نقطه‌ی کشور برای معرفی و الگوسازی وجود دارند که تمام عمر خود را صرف کمک به کشور و جامعه کرده‌اند؛ از خانم‌های خیر مدرسه ساز تا بانوانی که در حوزه‌ی مختلف علم و اقتصاد و فرهنگ و غیره استخوان خرد کرده‌اند.
یکی از شیوه‌های دشمن درفضای واقعیت آن هم در شرایطی که کشور با کسری بودجه و تحریم و برخی اشتباهات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند؛ استفاده از بستر مشکلات بهداشتی، حقوقی، شغلی و زیست محیطی است که بر روی بانوان تاثیر منفی دارد تا آن مشکلات را به مطالبات رادیکال تبدیل کنند؛ یا با سیاست‌های هویتی که در اشکال جدید خود فرد را استیضاح می‌کند؛ هویت زن را بازسازی شناختی کرده و در مقابل ساختارهای اجتماعی قرار دهند؛ بنابراین برای حل این مساله علاوه بر پیوست‌های رسانه‌ای و گزارش اقدامات انجام شده توسط دولت؛ می‌بایست دولت و مجلس به سمت طرح این مشکلات و حل عقلایی آنان در چارچوب امکانات مالی و ایدئولوژیک کشور حرکت کنند. یکی از مهمترین شئون این امر سیاست‌گذاری صحیح برای حل مشکلات جسمی و روانی زنان از هزینه‌های دندان‌پزشکی تا مددکاری روان‌شناسانه است تا زنان احساس کنند که سپر دفاعی جامعه از آنان حمایت می‌کند مخصوصا در مناطق کمتر توسعه یافته یا دور از مرکز یا در حاشیه‌ی شهرهای بزرگ یا امکان دست‌رسی به خدمات حقوقی رایگان و....
در واقع در فضای واقعی می‌بایست یک اعتماد راسخ اجتماعی و سیاسی بین زنان و  حاکمیت ایجاد کرد تا زمینه‌ی بهره‌برداری دشمن از نارسایی‌ها و مشکلات کمتر شود.
اما در حوزه‌ی فضای دیجیتال هم می‌بایست روی واقعیت‌های افزوده یا واقعیت‌های کاسته که سعی می‌کنند زنان و جوانان و حتی مردان را با اجتماع خود و با فرهنگ خود و با ارزش‌های خود بیگانه کنند به وسیله‌ی یک سیاست دیحیتالی هوشمند هم مواجهه کرد؛ سیاست‌هایی که تکرار مکررات و کلیشه‌های گفتمانی در قالب‌های تبلیغاتی دهه‌ی شصتی است جوابگوی عصر پساواقعیت در حوزه‌ی جنگ فوق هوشمند اطلاعاتی نیست و این کار نیاز به طراحی‌هایی از جنس کار با ذهنیت و ایجاد فضای آگاهی و روشنگری دارد.
در یک صورت بندی ساده؛ تئاتر سیاسی ناتو یا اسرائیل علیه ایران بر دوستون استوار است
الف. در عرصه‌ی واقعی؛ سیاست‌هایی که سعی می‌کند که به میانجی مشکلات ‌‌عینیِ فرهنگی و اجتماعی و سیاسی فضای واقعی جامعه را از بدنه‌های معترض اشباع کند.
ب. در عرصه‌ی ژئودیجیتالیسم بر اولترا اینلیجت وار؛ یعنی سیاست‌هایی که در آن هوش مصنوعی، ذهن و عملکرد یک فرد را دچار اختلال کرد و به نحو دلخواه خود بازیابی می‌کند.
با این سطح از تهدیدات جدید لزوم سیستم‌سازی و نوآوری برای بازتولید معنای زن ایرانی در یک کانسپت جدید و مترقی همگام با بیانیه‌ی گام دوم انقلاب بسیار لازم و گریز ناپذیر است.
برگزاری چنین رویدادهایی در سطوح شهرستانی و استانی و ملی برای بازمعنابخشی به هویت زن ایرانی بسیار مبارک است و درخواستم از استاندار و مسئولین کردستان این است همواره در این دو ستونی پیش گفته که عرض کردم پیشرو و پیش قدم باشند و کردستان را به الگوی ایران در ایجاد یک اکوسیستم مدیریتی هوشمند برای حرمت‌گذاری و معنابخشی به هویت زن کرد تبدیل کنند و در این راه از زنان مترقی و خوشفکر و اهل فهم کُرد که ایده‌های لازم را به عنوان ابزار و مواد برسازنده‌ی این سیستم فراهم کنند؛ کمال استفاده را ببرند و روایت‌های نوینی از فعالیت زنان کردستان در چارچوب پیشرفت کشور را تولید و عرضه کنند تا در مقابل روایت جعلی دشمن ایستادگی كند. امیدوارم که در صحنه‌ی اقدام و عمل شاهد رویدادهای نوآورانه و پویاسازی فرآیندهای اجتماعی در کردستان با حضور بانوان از ایده پردازی و طراحی تا آفرینش معنای زن کرد به مثابه‌ی زن مترقی و پیشاهنگ برای تحول و پیشرفت ایران اسلامی باشم.
ثریا مطهرنیا
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید