جمعه، 7 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اسلایدر » کولبری و کرامت انسان

اسدالله ملاسلیمی

کولبری و کرامت انسان

0
کد خبر: 211

کولبری و کرامت انسان

چرخه فقر در مناطق مرزنشین  یک دور باطل از تلاش، فقر و بحران را آفریده و آموزش تنها گزینه برای شکستن این دور باطل است.
روژان پرس: دو سال از تراژدی مرگ دو برادر کولبر مریوانی که یکی از آنان نوجوانی ۱۴ ساله بود و برای کسب معیشت در میان برف و سرما در گردنه ته‌ته اورامان  جان باختند می‌گذرد، و کم نیست خبرهایی که در مرزهای کردستان چند نفر کولبر در میان برف و سرما راه را گم کرده و با کمک مردم روستاهای مرزی و نیروهای امدادی نجات می‌یابند؛ گاه و بیگاه هم خبرهای تلخی مبنی بر جان باختن کولبران به علت سرما، سقوط از صخره و یا شلیک نیروهای مرزی منتشر می‌شود.
  معیشت انسان به عنوان یک موجود اجتماعی در طول هزاران سال تمدن و فرهنگ بشری با نوعی از شاخص‌های زیباشناختی، فرهنگی و الهام‌بخش عجین شده است و از منظر عقلانی هم ساختارهای اقتصادی به عنوان یک ارزش افزوده به ساماندهی تکاپوی انسان برای نان پرداخته است.
  پدیده کولبری که به علت بیکاری و رکود اقتصادی در سالیان اخیر و در مناطق مرزی شایع شده است، معلول یک نگاه ابزارگرایانه به انسان در یک سیستم ناقص و معیوب اقتصادی است، نگرشی که ناتوان از درک و تحلیل منابع مادی و انسانی در اختیار، کرامت انسان را زیر سوال می‌برد و آینده‌نگری و آینده‌پژوهی و تمامی منابع انسانی و مادی را به هدر می‌دهد.
  مرزها فرصتی است برای توسعه تجارت، بازرگانی، صادرات و واردات، تبادلات فرهنگی و امنیت پایدار، ساماندهی دوباره معیشت مرزنشینان و ایجاد زیرساخت‌های متناسب با الزامات توسعه پایدار و کمک به صادرات کالا، منوط به ایجاد و ساماندهی معابر مرزی با هماهنگی دولت‌های آن طرف مرز است.
  نگاه انسان‌گرایانه به مقوله کولبری می‌تواند به رفع این معضل و ایجاد یک فرصت مغتنم در شرایط تحریم برای اقتصاد کشور کمک نماید. توجه به معیشت مرزنشینان، امنیت پایدار را در این مناطق فراهم خواهد آورد. تجارت، بخش مهمی از  اقتصاد و ارزش افزوده است، تجارت چمدانی و استفاده مرزنشینان از این فرصت به اضافه ایجاد صنایع تولیدی و تبدیلی برای صادارات کالا، مواد غذایی و نیازمندی‌های آن طرف مرز و ایجاد مبادلات فرهنگی و گسترش توریسم، اکوتوریسم و توریسم‌درمانی و ایجاد شرکت‌های تعاونی، خدماتی و تجاری توسط ساکنین مرز این اطمینان را می‌آفریند که تهدیدات به فرصت مبدل گشته و کرامت انسانی محفوظ خواهد ماند.
  جلوگیری از وضع قوانین متناقض و تداخلات اجرایی دستگاه‌های ذیربط در امور مرز، تدوین قانون جامع مبادلات مرزی و معیشت مرزنشینان و اصلاح و بازخوانی همه قوانین گذشته مرتبط با این امر و لغو فرایندهای دست و پا گیر همراه با جلوگیری از بروکراسی غیر ضروری در این امر به رفع پدیده کولبری کمک خواهد کرد؛ پدیده‌ای که در صورت تداوم آن هر روز شاهد آسیب‌های روز افزونی در ابعاد مختلف خواهیم بود.
  چرخه فقر در مناطق مرزنشین  یک دور باطل از تلاش، فقر و بحران را آفریده و آموزش تنها گزینه برای شکستن این دور باطل است. آفریدن ایده‌های کارآفرینی، تولید و تجارت از منظر یک نگاه علمی که به توسعه پایدار بینجامد، الزام دستگاه‌های اجرایی و آموزشی به مرزنشینان و کسب اعتماد آنان و رواج تجارت ضابطه‌مند با مشارکت آنان مهم‌ترین اقدام در زدودن پدیده کولبری است.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید