شنبه، 1 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » خلبانی که حلبچه را بمباران کرد کجاست؟

گزارش روژان به‌مناسبت سالگرد فاجعه حلبچه

خلبانی که حلبچه را بمباران کرد کجاست؟

0
کد خبر: 970

خلبانی که حلبچه را بمباران کرد کجاست؟

طارق رمضان پس از آزادی در سلیمانیه به اردن رفته و در آنجا خود را به انگلستان رسانده است.
روژان‌پرس: "طارق رمضان العزاوی"؛ نامی که به نسبت جنایتی که مرتکب شده بر سر زبان‌ها نیست.
سال ۸۷ خبر فرار او از زندانی در سلیمانیه بر زبان‌ها افتاد. اینک گفته می‌شود در بریتانیا مخفیانه زندگی می‌کند و خبری برای بازگرداندن وی در رسانه‌های عراق منتشر نمی‌شود!
او تنها افسر بعثي است که شاهد فاجعه بمباران حلبچه در سال 1988، بوده است و بازگرداندن وی به عراق و محاکمه‌ش می‌تواند بخشی از اسرار و ناگفته‌های دوران دیکتاتور عراق صدام را بر ملا کند ولی ظاهرا انگیزه‌ای برای این کار نیست.
سرتيپ خلبان "طارق رمضان العزاوی" که در فاجعه بمباران شيميايي حلبچه حاضر بود پس از فرار از زنداني در شهر سليمانيه، به انگلستان رفت و پناهنده سياسی شد.
واحد مرکزی خبر سال ۱۳۸۷ به نقل از روزنامه الصباح الجديد نوشت؛ پيشتر، و همزمان با آغاز محاکمه سران رژيم صدام به اتهام بمباران حلبچه، مسوولان امنيتی سليمانيه در کردستان عراق از فرار اين افسر عالی رژيم صدام که شاهد معتبر اين فاجعه بوده است، خبر دادند.
با فرار "طارق رمضان" دادگاه رسيدگی به جنايات جنگی صدام با مشکلی جديد مواجه شد.
مسوولان دفاع از حقوق آسيب‌ديدگان بمباران شيميايی حلبچه در تظاهرات مختلفی، محاکمه عاملان اصلی فرار اين خلبان بعثی را خواستار شدند و دادگاه رسيدگی به بمباران حلبچه در آن زمان اعلام کرد: به رغم پناهنده شدن اين خلبان در انگليس، از پليس بين الملل درخواست خواهد کرد تا وی را دستگير کند و به عراق بازگرداند.
در همان سال نشریه ئاوینه نوشت؛ رمضان به دستور طالبانی فراری شد!
روزنامه ئاوینه چاپ سلیمانیه در جریان واکنش‌های گروه‌های سیاسی به فرار خلبان بمباران کننده حلبچه مدعی شد که جلال طالبانی در جریان دیدار با طایفه رمضان، بدون آنکه بداند که او عامل بمباران حلبچه بوده دستور آزادی او را صادر کرده و بعدا دریافته او خلبان بمباران کننده حلبچه بوده ولی دیگر او از کشور خارج و زندگی پنهانی خود را آغازیده بود.
طالبانی که در آن زمان رئیس جمهور عراق بود این اتهام را رد کرد. اتحادیه میهنی هم اعلام کرد که رمضان در زندان سلیمانیه دربند بود ولی وقتی که برای درمان به بیمارستانی در سلیمانیه برده شد او توانست از فرصت استفاده کند و بگریزد.
با این حال تا کنون فریاد خانواده‌های شیمیایی‌شدگان و گروه‌های سیاسی مبنی بر روشن شدن این موضوع و محاکمه و مجازات عاملان فراری دادن و یا فراری شدن تنها افسر بعثی شاهد فاجعه بمباران حلبچه به جایی نرسیده است.
جمعی از نمايندگان پارلمان محلی اقلیم كردستان نیز چندین بار خواستار تحقيق و تفحص در مورد علت و نحوه فرار "طارق محمد رمضان" شدند.
کارشناسان معتقدند رقابت‌ دو حزب حاکم بر اقلیم کردستان عراق (حزب دموکرات و اتحادیه میهنس) مانع پیگیری جدی این موضوع است و اگر گاهگاهی موضوع مطرح می‌شود صرفا برای متهم کردن اتحادیه میهنی است نه مجازات عامل جنایت.
اخیرا و در سی و پنجمین سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه، یک وکیل اهل حلبچه اعلام کرده که خلبانی که در بمباران شیمیایی این شهر دست داشت ۱۳ سال پیش توسط اتحادیه میهنی کردستان آزاد شده است.
به نوشته سایت خبری باس‌نیوز، این وکیل دادگستری از شهر حلبچه از اتحاد میهنی خواسته که سرنوشت و علت آزادی این خلبان را که در بمباران شیمیایی حلبچه دست داشته و بعدها توسط این حزب آزاد شده است فاش کند.
«کارزان سلام» وکیل حلبچه‌ای اعلام کرد: امروز ۳۵سال از بمباران شیمیایی شهر حلبچه توسط نیروی هوایی عراق می‌گذرد، اما متاسفانه ما احساس می‌کنیم که از سوی اتحادیه میهنی کردستان به قربانیان این جنایت بی‌حرمتی می‌شود، چون در مقابل انظار عمومی خلبان متهم در بمباران شیمیایی، از سوی اتحادیه میهنی آزاد شده است.
او توضیح داد که این مسئولیت تاریخی بر عهده اتحادیه میهنی کردستان باقی خواهد ماند، می‌بایست بجای عرض اندام و گفتن حرف‌های تکراری با انتشار پیامی سرنوشت این خلبان را مشخص یا حداقل دلیل ازادی وی را بیان می کردند.
این را هم گفت: «براساس قانون باید تمام کسانی که در بمباران شیمیایی حلبچه دست داشته‌اند در دادگاهی عادلانه محاکمه شوند و به سزای عمل خود برسند، چرا باید کسی که این کار را انجام داده آزاد باشد!»
«طارق رمضان عزاوی» در زمان بمباران شیمیایی حلبچه یک فروند هواپیمای جنگی از نوع میراژ فرانسوی را هدایت می‌کرد.
این خلبان پس از سقوط رژیم بعث مدتی مترجم چندین خبرگزاری در کرکوک بود و پس از آن به نمایندگی از کشور انگلستان در این شهر کار ترجمه انجام می‌داد، سپس دستگیر شد و به آسایش سلیمانیه تحویل داده شد، اما در ماه آگوست سال ۲۰۰۸ توسط اتحادیه میهنی کردستان آزاد شد.
برخی خبرها حاکی از ان است که طارق رمضان پس از آزادی در سلیمانیه به اردن رفته و در آنجا خود را به انگلستان رسانده است.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید