پنج شنبه، 6 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » چگونه با استفاده از مواد بازیافتی می‌توان شهری پایدار ساخت؟

مترجم: پرهام محمدی

چگونه با استفاده از مواد بازیافتی می‌توان شهری پایدار ساخت؟

0
کد خبر: 340

چگونه با استفاده از مواد بازیافتی می‌توان شهری پایدار ساخت؟

تقاضا برای این نوع بتن از طرف صنعت ساخت و ساز همچنین می‌تواند موجب افزایش بازیافت شیشه شود. در سال 2018 در ایالات متحده تنها یک چهارم شیشه‌های مصرف شده بازیافت شد و ما بقی آن به محل دفن زباله انتقال یافت.
تازه‌های علمی- سرویس ترجمه روژان‌پرسساخت شهرهای ساخته شده توسط پرینترهای سه‌بعدی در آینده‌ای نه چندان دور!
چگونه با استفاده از مواد بازیافتی می‌توان شهرهای پایدار ساخت؟ موضوعی که بسیار مورد علاقه دوست‌داران محیط زیست است. در این مقاله به راه‌های تحقق این ایده پرداخته می‌شود.
با استفاده از فناوری پرینت سه‌بعدی، می‌توانیم به سادگی ساختار یک دیوار را روی یک کامپیوتر طراحی کنیم، آن را به یک کد ساده تبدیل کنیم و در نهایت به یک چاپگر سه‌بعدی بفرستیم تا ساخته شود.
چاپگرهای سه بعدی می توانند 24 ساعت شبانه روز بی‌وقفه کار کنند، میزان ضایعات تولیدی را کاهش دهند و همچنین ایمنی کارگران ساختمانی را افزایش دهند.
بتن ساخته شده با استفاده از پرینتر های سه بعدی می تواند منجر به ایجاد تحولی عظیم در معماری و صنعت ساخت و ساز شود. زیرا می توان از آن برای تولید اشکال و فرم های جدیدی استفاده کرد که با استفاده از امکانات و فناوری کنونی انجام آن نیازمند وقت و انرژی زیادی است ،همچنین این تکنولوژی ممکن است فرآیندها و رویه های چند صد ساله ای را که هنوز برای ساختن ساختمان ها استفاده می شود را تغییر دهد و در نتیجه در هزینه ها و زمان صرفه جویی شود.
با این حال، بتن اثرات زیست محیطی قابل توجهی دارد. در حال حاضر مقادیر زیادی شن و ماسه طبیعی برای رفع اشتهای سیری ناپذیر جهان برای بتن استفاده می شود که اثرات مخرب زیادی را به محیط زیست وارد می کند. به طوری که صنعت ساخت و ساز حدود 35 درصد از کل زباله های جهان را تولید می کند.
تحقیقات جدید جمعی از اساتید دانشگاه برونل انگلستان راهی برای مهار این تاثیر مخرب زیست محیطی پیشنهاد می دهد و آن استفاده از شیشه بازیافتی برای ساخت بتن برای چاپ سه بعدی است.
نتیجه تحقیقات از زبان دکتر ماری اسکلودوفسکا کوری به شرح زیر است:
بتن از مخلوط سیمان، آب و سنگ‌دانه‌هایی مانند ماسه ساخته می‌شود. ما در آزمایش خود سعی کردیم شیشه را جایگزین سنگ‌دانه‌ها در این ترکیب کنیم. به عبارت ساده، شیشه از شن و ماسه تولید می‌شود، بازیافت آن آسان است و می‌توان از آن برای ساخت بتن بدون هیچ گونه پروسه پیچیده‌ای استفاده کرد.
تقاضا برای این نوع بتن از طرف صنعت ساخت و ساز همچنین می‌تواند موجب افزایش بازیافت شیشه شود. در سال 2018 در ایالات متحده تنها یک چهارم شیشه‌های مصرف شده بازیافت شد و ما بقی آن به محل دفن زباله انتقال یافت.
ما در آزمایش خود از بطری نوشابه ای که از یک شرکت بازیافت محلی تهیه شده بود استفاده کردیم. بطری‌های شیشه ای ابتدا با استفاده از دستگاه خرد کن خرد شده و سپس قطعات خرد شده شسته، خشک، آسیاب و الک شدند به طوری که ذرات حاصل کوچکتر از یک میلی متر مربع بودند.
سپس از شیشه خرد شده برای ساخت بتن به همان روشی که شن و ماسه استفاده می شود استفاده کردیم. ما از این بتن برای پرینت سه بعدی عناصر دیوار و بلوک های ساختمانی پیش ساخته استفاده کردیم که می توانستند برای ساختن یک ساختمان کامل به هم متصل شوند.
وجود شیشه نه تنها مشکل ضایعات را حل می کند بلکه به افزایش کارایی بتن با خواص بهتر نسبت به شن و ماسه کمک می کند. در صورت استفاده از این روش، ضایعات شیشه می توانند سرنوشت جدیدی را پیدا کنند و به عنوان بخشی از مصالح ساختمانی در صنعت ساخت و ساز استفاده شوند.
رسانایی حرارتی شیشه‌های بطری نوشابه (رایج‌ترین نوع شیشه‌ای که در پنجره‌ها و بطری‌ها می‌بینید) تقریبا یک سوم سنگدانه‌های کوارتز است که به طور گسترده در بتن استفاده می‌شود. این بدان معناست که بتن حاوی شیشه بازیافتی عایق گرمایی بهتری است. این نوع بتن می‌تواند به طور قابل توجهی هزینه‌های مورد نیاز برای سرمایش یا گرمایش در تابستان و زمستان را کاهش دهد.
بهبود پایداری:
دکتر اسکلودوفسکا کوری افزود:ما همچنین تغییرات دیگری را در مخلوط بتن انجام دادیم تا آن را به عنوان مصالح ساختمانی پایدار تر و مستحکم تر کنیم، از جمله این تغییرات می توان به جایگزینی مقداری از سیمان پرتلند با پودر سنگ آهک اشاره کرد.
سیمان پرتلند یکی از اجزای کلیدی بتن است که برای چسباندن سایر مواد به یکدیگر و در نتیجه سفت شدن استفاده می شود. با این حال، تولید سیمان پرتلند معمولی منجر به انتشار مقادیر قابل توجهی دی اکسید کربن و همچنین سایر گازهای گلخانه ای می شود. صنعت تولید سیمان حدود 8 درصد از کل انتشار دی اکسید کربن در محیط را در سطح جهان به خود اختصاص می‌دهد.
سنگ آهک نسبت به سیمان پرتلند خطر کمتری دارد و در طول فرآیند تولید آن اثرات زیست محیطی کمتری بوجود می‌آید در نتیجه می توان از آن به جای سیمان پرتلند معمولی در بتن برای پرینت سه بعدی بدون افت کیفیت سازه نهایی استفاده کرد.
در انتها دکتر اسکلودوفسکا کوری بیان کرد: تحقیقات ما نشان می‌دهد که ساختن یک ساختمان سه‌بعدی فوق‌سبک و عایق‌بندی شده امکان‌پذیر است و می‌تواند گامی حیاتی در مأموریت ما به سمت به حداقل رساندن تولید گاز های گلخانه ای در سطح زمین باشد.
منبع :thenextweb.com
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید