پنج شنبه، 9 فروردین 1403
روژان پرس » اخبار » قیمت جدید گاز، کمر تولیدکننده را شکسته است

در هجدهمین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج مطرح شد

قیمت جدید گاز، کمر تولیدکننده را شکسته است

1
کد خبر: 321

قیمت جدید گاز، کمر تولیدکننده را شکسته است

نحوه تعیین نرخ ارزش افزوده نیاز به بازتعریف دارد زیرا با میزان سود تولیدات صنعتی همخوانی ندارد و فشار فراوانی بر دست واحدها گذاشته است.
روژان پرس: هجدهمین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی مشکلات انجمن‌‌‌های صنعتی و طرح الزام بخش خصوصی در جذب نیروی کار از طریق ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
همه نهادهای صنفی باید با دقت قوانین و بخشنامه‌‌‌ها را بررسی کنند
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج وجود ایراد در ساختار قوانین و بخشنامه‌‌‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: در بهار 99 گفتند که برای مقابله با گسترش کرونا باید 2 ماه همه واحدها تعطیل شوند و بعد از این اعلام کردند که هر واحد با رعایت پروتکل‌‌‌های بهداشتی تعریف شده می‌‌‌تواند کارش را ادامه دهد اما زمانی که به این موازین نگاه کردیم به این نتیجه رسیدیم که همه مسئولیت‌‌‌های ابتلا به کرونا بر دوش کارفرمایان گذاشته بودند در حالی که هر کارگر نهایتا تا 8 ساعت از زمان را در محل کار می‌‌‌گذراند و 16 ساعت از این مکان دور است.
عطا جویا افزود: همه نهادهای صنفی باید با دقت قوانین و بخشنامه‌‌‌ها را بررسی و موارد نیازمند اصلاح را شناسایی و با سرعت  از طریق نهادهای مرتبط پیگیر تغییر باشند.
وی اظهار کرد: قوانین فعلی هیچ تناسبی با جنگ اقتصادی و منویات مقام معظم رهبری ندارد.
بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی تلاش دولت برای تامین بودجه از جیب این واحدها است
رئیس انجمن صنایع غذایی اتاق بازرگانی سنندج با انتقاد از پایین بودن میزان نتیجه بخشی جلسات و عدم اجرای مصوبات گفت: سال‌‌‌هاست که جلسه برگزار می‌‌‌شود و فعالان اقتصادی فریاد می‌‌‌زنند اما کمترین نتیجه مثبت را داشته و اگر در این مدت مسئولین به تعهدات خود عمل می‌‌‌کردند امروزه هیچ مشکلی نداشتیم.
حمید بینا افزود: برخی از مشکلات ریشه در قانون داشته و  تغییر آنها نیاز به ورود  مجلس دارد، برخی هم ریشه در اعمال سلیقه کارشناسان و اهمال مدیران در انجام امور دارد از جمله تامین مواد اولیه و تسهیلات سرمایه در گردش، رفع این مورد بر عهده دولت است.
وی تصریح کرد: بزرگترین مشکل عصر حاضر تلاش دولت برای تامین بودجه از جیب واحدهای تولیدی است که اگر این رویکرد تغییر نکند این چند واحد ضعیف هم ناچار به تعطیل کردن می‌‌‌شوند، در هیچ جای دنیا سابقه ندارد که آب، برق و گاز واحدهای صنعتی را یکباره چندین برابر افزایش دهند اما در کردستان این نرخ اخیرا تا 20 برابر افزایش یافته است.
بینا خاطر نشان کرد: نحوه تعیین نرخ ارزش افزوده نیاز به بازتعریف دارد زیرا با میزان سود تولیدات صنعتی همخوانی ندارد و فشار فراوانی بر دست واحدها گذاشته است.
وی اظهار کرد: سال‌‌‌هاست که ما از دست مالیات می‌‌‌نالیم اما همه می‌‌‌گویند حدود را قانون تعریف کرده و نمی‌‌‌توان از آن عدول کرد اما کسی نیست که بگوید این قانون مشکل دارد و در راستای تغییرش گام بردارد.
وی اضافه کرد: نظام بانکی هم هیچگونه همکاری با واحدهای تولیدی ندارد زیرا در تعیین نرخ بهره، زمان بازپرداخت و اخذ وثیقه نهایت سخت گیری را می‌‌‌کنند.
نمایشگاه 3 بعدی در یک سایت ویژه تعریف شده است
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی کردستان حمایت این نهاد از تولید و صادرات را مستمر و متنوع ذکر و اعلام کرد: در زمینه نمایش محصولات کردستان در داخل و خارج بسته متنوع و موثری داریم زیرا خود را موظف به حمایت مداوم از بنگاههای تولیدی استان می‌‌‌دانیم ما ضمن کمک مالی و غیر مالی به واحدهای صنعتی برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی حتی در ساختمان شرکت شهرکها هم مکانهایی برای نمایش تولیدات کردستان تعیین کرده و همه می‌‌‌توانند از این مکان استفاده کنند.
کامبیز گله‌‌‌داری در ادامه گفت: نمایشگاه 3 بعدی در یک سایت ویژه تعریف شده و واحدها می‌‌‌توانند محصولات و کاتالوگ‌‌‌های خود را در این سایت قرار دهند.
جو فکری ادارات کردستان بر علیه فعال اقتصادی و سرمایه‌‌‌گذاری است
مدیر عامل شرکت طنین آسانسور خواستار تغییر رویکرد دولت در رابطه با واحدهای تولیدی، صنعتی و خدمات فنی پرداخت و اظهار کرد: دولت بدون توجه به میزان توانایی واحدهای کارفرمایی در پرداخت، هزینه‌‌‌هایی را به واحدهای تولیدی و خدماتی تحمیل می‌‌‌کند بدون اینکه خودش در این راستا واحدها را حمایت کند.
عابدین حمیدی افزود: امروزه کار به جایی رسیده که سپرده گذاری در بانکها بیش از فعالیت اقتصادی سود دارد زیرا فرد بدون پرداخت مالیات، حق بیمه تامین اجتماعی و سود بانکی راحت در خانه نشسته و درآمدی پایدار و بالا کسب می‌‌‌کند.
وی تصریح کرد: جو فکری مسئولین کردستان بر علیه فعال اقتصادی و سرمایه‌‌‌گذاری است و این تفکر به ادارات دولتی، سیستم قضایی و بانکی هم سرایت کرده و در زمان مراجعه به این نهادها بیشترین فشار را بر دست کارفرما می‌‌‌گذارند.
قوانین اداری اعمالی در کردستان در مقایسه با سایر استانها کاملا متفاوت است
رئیس انجمن تولید کنندگان شن و ماسه کردستان هم سخن را با درد دل آغاز و گفت: حقوق دولتی مربوط به شن و ماسه را بدون ارتقاء توان واحدها 6 برابر کرده‌‌‌ و قیمت برق و گاز مصرفی را چندین برابر افزایش داده‌‌‌اند که موجب وارد شدن زیان فراوانی شده و نیاز دارد تا این موضوع پیگیری شود و اگر این روند اصلاح نشود همه ناچاریم تولید را رها کنیم.
بهروز زارعی افزود: قوانین اداری اعمالی در کردستان در مقایسه با سایر استانها کاملا متفاوت است.
قانون کار فعلی را دارای  ایرادات کلیدی است
مدیرعامل خدمات شهرک صنعتی شماره یک سنندج با تاکید بر ضرورت اصلاح قیمت گاز مصرفی واحدهای تولیدی گفت: قیمت جدید گاز کمر تولید کننده را شکسته و سبب تعطیلی بسیاری از واحدها شده است زیرا قبض 1 میلیونی یکباره به 8 میلیون تومان رسیده است.
محمد اسدی افزود: خانه صنعت کردستان از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است اما تا کنون موفق به کسب نتیجه مطلوب نشده و باید دولت در این راستا تغییرات مورد نیاز را اعمال کند.
وی قانون کار فعلی را دارای ایرادات کلیدی دانست و خواستار حل این ایرادات شد.
سود بانکی در مقابل تولید قرار دارد
رئیس انجمن نساجی و پوشاک کردستان هم خواستار تغییر قوانین اداری و بانکی شد و اظهار کرد: سود بانکی در مقابل تولید قرار گرفته و اگر کاهش نیابد موجب تعطیلی همه واحدهای تولید پوشاک می‌‌‌شود.
علی خلیلی خاطر نشان کرد: تولید کارش ایجاد اشتغال و تامین نیازهای مردم است و باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی تصریح کرد: بسیاری از واحدهای اقتصادی و تولیدی دارند توان پرداخت حقوق کارگران خود را از دست می‌‌‌دهند اما دولت به جای حمایت از آنها قیمت گاز مصرفی را به چند برابر افزایش داد.
مدیریت ارشد کردستان تولید را رها کرده است
رئیس انجمن صنایع چوب کردستان خواستار هماهنگی یشتر واحدهای تولیدی و تشکل‌‌‌های اقتصادی شد و گفت: مدیریت ارشد کردستان تولید را رها کرده و این امر سبب شکل گیری مافیاهای خطرناک در این حوزه شده است.
عباس بهرامی افزود: آمار ارائه شده به مراجع قانونی توسط مسئولین استان برای توجیه اشتباهات مدیریتی است و هیچکدام از آنها درست نیست.
وی اذعان کرد: کردستان نقشه راه مدیریت تولید و تجارت ندارد و همه ضوابط بدون بررسی دقیق و مشاوره با سرمایه‌‌‌گذاران تدوین و اجرا می‌‌‌شود، به این علت فشار زیادی به تولید کننده وارد نموده و منجر به ورشکستگی آنها می‌‌‌گردد، سرمایه در گردش در 4 قسط از واحدها گرفته می‌‌‌شود که این برای واحدها ممکن نیست.
بهرامی تصریح کرد: نهادها و تشکلهای صنفی هم در این شرالیط مقصر هستند زیرا اقدامات را تنها در چارجوب ناراحت نشدن مسئولین انجام می‌‌‌دهند که این رویکرد باید تغییر کند.
رئیس انجمن فرش دستباف هم خواستار حمایت همه جانبه از این صنعت شد و گفت: این صنعت نیاز به حمایت بانکی، بازاریابی و آموزشی دارد تا بتواند نقش خود در شرایط تحریم را بازی کند.
افشین حبیبی اعلام کرد: فرش دستباف ظرفیت بالایی در اشتغال دارد و می‌‌‌تواند بخش بزرگی از بیکاری حاکم بر استان را حل کند اما تا کنون توجه مورد نیاز به این حوزه نشده است برای نمونه اشساره می‌‌‌کنم به ایجاد اشتغال و درآمد برای زندانیان.
وی تصریح کرد: بانک‌‌‌ها تا کنون ما را به عنوان یک بخش اقتصادی مولد به رسمیت نشناخته‌‌‌اند و در زمان تقاضای تسهیلات تمام توان خود را برای انصراف ما از دریافت وام به کار می‌‌‌گیرند.
منبع: ماهنامه کاسب
دسته بندی: اخبار / اقتصادی / کردستان
تبلیغ

نظرات

  1. User Avatar
    • مهدی عباسی
    • در تاریخ : 18 اسفند 1400 13:37
    دولت    باید   برنامه    ویژه برای استانهای  عقب مانده  از روند توسعه کشور  تدوین  و اجرا کند زیرا  در     زمانی که منابع توسعه کشور تقسیم میشد کردستان درگیر جنگ با عراق بود و این فرصت را از دست داد،بنابراین در تعیین قیمت حاملهای انرژی و اعطاء تسهیلات بانکی و معافیت مالیاتی باید عقب ماندگی را در تصمیم گیری لحاظ کنند که در این شرایط نقش نماینده ولی فقیه، وکلای مردم در مجلس و استاندار بیش از همه اهمیت دارد.
    • 2

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید