یکشنبه، 9 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » موقوفات بانو ماهرخسار خانم معتمدوزیری پیشگام حمایت از حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی

موقوفات بانو ماهرخسار خانم معتمدوزیری پیشگام حمایت از حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی

0
کد خبر: 1555

موقوفات بانو ماهرخسار خانم معتمدوزیری پیشگام حمایت از حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی

در 2 سال اخیر این تولیت با تشکیل پرونده جهت زمین خواران وساخت وساز غیرمجاز و ارجاع آن به مراجع قضائی توانسته صدها میلیارد تومان اراضی موقوفه را از زمین خواران پس بگیرد و از تصرف آنها خارج نماید.
وقف به عنوان یک چارچوب سازمان یافته برای هدایت اموال و دارائی خیرین به سمت انجام امور عام المنفعه و حل مشکلات نیازمندان ، از تاریخی طولانی برخوردار است به طوری که اکثر ادیان و مکاتب قواعد و دستورات خاصی در این زمینه دارند.
یکی از ارکان اصلی فرهنگ کرد اختصاص بخشی از دارایی و توانائی‌های غیر مالی افراد به امور عام المنفعه و مشارکت در تامین نیاز افراد می‌باشد که این گرایش فرهنگی با ظهور دین اسلام و تعیین موازین وقف بیش از پیش تقویت شده و سبب بی نیازی امور آموزشی، مراکز علمی، مساجد، علمای دینی و نهادهای خیریه از حمایت‌های مالی دولت‌ها شده است.
امروزه هزاران منبع درآمدزا مثل اراضی کشاورزی، مراکز تجاری، باغات، مجتمع‌های مسکونی و... در مناطق کوردنشین نقش تامین منابع مالی مورد نیاز حوزه آموزش علوم دینی، مدارس آموزشی، معیشت علمای دینی  و طلاب، مراکز نگهداری از معلولان، کودکان بی سرپرست، خانواده‌های نیازمند، موسسات درمانی و... را بر عهده دارند، به این علت است که مناطق کردنشین را سرزمین وقف، نماد نیکوکاری و نمود ایثار می‌نامند.
در چند سال گذشته دایره وقف تنها مشمول مساجد، خانقا، تکیه و طلاب بود اما امروزه این دایره وسعت بیشتری یافته و وارد امور درمانی، خدمات رسانی به معلولان، سالمندان و کودکان بی سرپرست، تامین جهیزیه دختران کم بضاعت، تهیه ملزومات تحصیلی دانش آموزان نیازمند، ایجاد اشتغال برای جوانان و ساخت مدارس، راه و منزل و دها موارد دیگر شده است.
برخی خانواده و افراد داریم که مشارکت آنها در وقف و امور خیریه چنان وسیع است که هم تمام طبقات و امور را شامل میشود و هم دایره شهرتشان جهان شمول است، خاندان بانو ماهرخسارمعتمد وزیری در ردیف این موارد قرار دارند که نام ماهرخسار خانم بیش از همه نمایان است.
ماهرخسار خانم معتمد وزیری همسر حاج محمد تقی معتمد وزیری از بزرگان سنندج بوده که تمام اموال خود در سطح استان کردستان را در سال 1326 شمسی وقف مسجد فاروقیه سنندج و امور خیریه و عام المنفعه آموزشی، درمانی، ورزشی و فرهنگی کرد.
برای اطلاع از نیات واقف، نوع موقوفات و عملکرد تولیت موقوفات ماهرخسار خانم معتمد وزیری گفتگوئی با نماینده متولی این نهاد انجام داده‌ایم که اینک پیش روی شماست.
قادر کریمی نماینده متولی موقوفه بانو ماهرخسارمعتمد وزیری با اشاره به گستره و نیات واقف این موقوفات گفت: گستره موقوفات خانواده بزرگ ماهرخسار خانم معتمد وزیری بسیار وسیع بوده شامل قسمت عمده شهر سنندج ازجمله املاک کشاورزی، تجاری و مسکونی در شهرستانهای سنندج و قروه می‌باشد که در 2 سال اخیر این تولیت با تشکیل پرونده جهت زمین خواران وساخت وساز غیرمجاز و ارجاع آن به مراجع قضائی توانسته صدها میلیارد تومان اراضی موقوفه را از زمین خواران پس بگیرد و از تصرف آنها خارج نماید که این امر میسر نمیشد مگر با کمک دستگاه قضا و مجموعه دادسرا و دادستان محترم که وظیفه خود می دانم تشکر و قدردانی خود را از دستگاه قضاء خصوصا دادستان دلسوز و محترم ابراز نمایم.
وی افزود: هدف اصلی ما دفاع از واقفانی است که اموال خود را با نیت خدمت به جامعه وقف نموده و این یک وظیفه شرعی وقانونی و اخلاقی ما است.
کریمی با تاکید بر ضرورت افزایش حضور واقفان در عرصه خدمات اجتماعی اظهار کرد: حوزه اجتماعی کردستان بیش از همه حوزه ‌ها نیازمند حمایت خیرین و واقفان خیراندیش است زیرا در حال حاضر ما با معضلاتی از قبیل طلاق، اعتیاد، سستی بنیاد خانواده، کاهش جمعیت، زنان خیابانی و کودکان کار هستیم که ریشه همه آنها در عوامل متعددی قرار دارد اما عامل اقتصادی در صدر این عوامل بوده و برای چاره این مشکلات جامعه نیاز به حضور واقفین و نیکوکاران هست، موقوفات بانو ماهرخسار خانم معتمد وزیری از ابتدا نگاهی ویژه به حضور پررنگ در فضای اجتماعی، فرهنگی، اسلامی و ملی داشته اما در 2 سال اخیر با توجه به افزایش درآمد موقوفات این حضور پر رنگ‌تر شده و درآینده بهبودی بیشتری خواهد داشت.
وی افزود: مراسم توزیغ غذای گرم به پاکبانان، سالمندان عزیز، ایتام معزز، نیازمندان عزیز، مدد جویان تحت پوشش کمیته امداد، برگزاری مراسم کلاس اولی‌ها و توزیع غذای گرم در تمامی زندانهای سنندج و مابقی اقشار نیازمند جامعه و مددجویان تحت پوشش کمیته امداد به تعداد 10.000 ده هزار پرس غذای گرم در چندین مرحله، آزاد سازی زندانیان جرائم غیرعمد، برگزاری مراسم تجلیل از خیرین استان با همکاری ستاد دیه، اهدائی لباس ورزشی به جوانان، برگزاری مراسم روز درختکاری، بازدید مشترک موقوفه و کمیته امداد از اورامان تخت و روستاهای سنندج با هدف شناسائی خانواده‌های نیازمند، بهسازی و مرمت دیوار، لوله کشی آب، نقاشی در و پنجره مدارس ننله و سطح شهر سنندج، تجهیز آزمایشگاه مدارس ننله، اهدایی لوازم التحریر به مناطق حاشیه شهر سنندج و ننله به تعداد2950 بسته پک کامل، مراسم جشن تکلیف مدارس سنندج ، کمک به انجمن زاندانیان، کمک به انجمن ناشنوایان، اهداء لوازم التحریر به مناطق سروآباد و اورامان، تعمیر سرای سالمندان سنندج، تعمیر وبازسازی مسجد فاروقیه سنندج، قربانی کردن 115 راس دام زنده بمیزان 2850 کیلو گوشت گرم در سنندج، توزیع بسته‌های معیشتی و غذایی، توزیع نان رایگان در حاشیه شهر سنندج وننله، قربانی کردن 20 راس دام زنده در ننله و شهرک امام حسین، تجهیز مدارس شهر سنندج و علاوه بر این در زمینه ورزشی هم اقداماتی موثری شامل برگزاری جام فوتبال محلات حاشیه سنندج و 30 روستای این شهرستان در ننله همراه با تهیه البسه ورزشی، توپ، جایزه، مدال و کاپ، تقدیر از قهرمان ملی و استانی ورزشهای رزمی و حمایت از کنفوکاران مدال آوران عضو تیم ملی و بهسازی وتجهیز سرویس بهداشتی مدارس سنندج و حضور در تمامی مراسمات ملی ومذهبی را در کارنامه امسال داریم که جمعا به مبلغ 16.450.000.000 شانزده میلیارد و چهارصدوپنجاه میلیون تومان در راستای نیت واقف خیر اندیش هزینه شده است.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید