جمعه، 31 فروردین 1403
روژان پرس » سیاسی » فضای مجازی و ترک‌تازی نااهلان

ناصر کانیسانانی

فضای مجازی و ترک‌تازی نااهلان

0
کد خبر: 18

فضای مجازی و ترک‌تازی نااهلان

جای تأسف این‌که روز به روز بر ابعاد این نارواپراکنی افزوده می‌شود؛ به‌طوریکه بعضاً مشاهده می‌شود کانال‌های تلگرامی رسمی هم اقدام به انجام این اعمال نکوهیده می‌کنند.
۵۰ سال اخیر در وسایل ارتباطی چنان نوآوری و ابداعی صورت گرفته که با استفاده از هرکدام از آنها می‌توان در اندک‌مدتی با سراسر جهان مرتبط و از اوضاع و احوال دنیا باخبر شد. به واسطه همین پیشرفت در تکنولوژی ارتباطی است که جهان امروز را با همه گستردگی به دهکده جهانی توصیف کرده‌اند. این امکانات در انواع گوناگون و در قالب وسایل و ابزار کوچک و قابل‌حمل امروز به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی انسان‌ها مبدل شده و همگان می‌توانند به راحتی از آن بهره گیرند و در اسرع وقت با جهان پیرامون خویش مرتبط گردند. نیت و هدف مبتکران و مخترعان این ابزار خدمت به جامعه بشری و یاری انسان‌ها در بستر تعالی و ترقی بوده است؛ اما وا اسفا که بشر به‌جای بهره‌گیری بهینه از این امکانات بعضاً به خطا، آنها را مورد استفاده قرار داده است.
بهره‌گیری ناروا از حاصل اندیشه عالمان که در بسیاری موارد باهدف اصلی مخترع مکتشف مغایرت دارد کهنه داستانی است. آلفرد نوبل با نیت کمک به جامعه بشری ماده اصلی ترینترو گلیسیرین یا تی.ان.تی را کشف کرد اما انسان عاصی از آن برای ساخت ابزار انفجاری برعلیه هم‌نوعان خود استفاده نمود. محققان در رشته پزشکی با هدف شناخت عوامل تهدیدکننده حیات بشری انواع سموم را کشف کردند اما جمعی از همین انسان‌ها از این آگاهی برای به‌خطر انداختن حیات یکدیگر سود جسته و می‌برند
 نمونه این سوءاستفاده‌ها از حاصل اندیشه عالمان و عقلان فراوان است؛ برای نمونه همین گوشی موبایل و امکانات ارتباطی آن‌ که در اساس می‌بایست در بستر آگاهی از آن بهره گرفت اما امروز به وسیله‌ای برای پخش و انتشار شایعه، تهمت‌زنی، افترا، فریب، دروغ، ریا و قلب واقعیت مبدل و حیات و حیای انسانی را در معرض خطر قرار داده است.
 انتشار و انعکاس مطالب در رسانه‌های جمعی که شامل همه وسایل ارتباطی است در اساس، تابع قوانین و مقررات و قواعدی ضوابطی است که هدف اولیه و مهم آنها آگاهی دادن و انتقال مطالب صحیح و همگان است. بر این اساس صحت مطالب اولویت دارد. در چهارچوب این دستورالعمل‌ها شخصیت هرکس محترم و محفوظ است و بدون دلیل و مدرک نمی‌توان کسی را ورشکسته به تقصیری دانست اما متأسفانه در فضای مجازی نه این چارچوب‌ها و هیچ اصل‌وفرع ضروری برای انتشار مطالب رعایت نمی‌شود و هر کس بنا به خواست خود به آرایش و پیرایش سخن پرداخته، و با چماق توهین و افترا جسم و جان دیگران را له و خورد می‌کند و بر خود می‌بالد که هم‌نوع خویش را به گناهی ناکرده آلوده کرده‌است. جای تأسف این‌که روز به روز بر ابعاد این نارواپراکنی افزوده می‌شود؛ به‌طوریکه بعضاً مشاهده می‌شود کانال‌های تلگرامی رسمی هم اقدام به انجام این اعمال نکوهیده می‌کنند.
 یکی از مهمترین آثار مخرب اینگونه اعمال قبیح، سلب اعتماد و اعتقاد به فضای مجازی است که باعث می‌شود حتی مطالب مفید آن هم مورد بی‌توجهی قرار گیرد و نهایتاً این امکان مهم ارتباطی به واسطه عده‌ای ناآگاه به اصول پیام‌رسانی به حربه‌ای علیه خود مبدل گردد در چنین صورتی است که نظارت بر این امر ضروری می‌باشد. اما بنده به شخصه خواهان نظارت دولتی نیستم زیرا آن را باعث ایجاد محدودیت در انتقال آزاد اخبار و اطلاعات می‌دانم اما خواستار واکنش عمومی جامعه به اینگونه رفتارهای خلاف در فضای مجازی می‌باشم. چه نیکوست که همه ما با هوشیاری به ارزیابی مطالب منتشره پرداخته و هرگونه خلاف در آنها را اعلام و صراحتاً از انتشاردهندگان بخواهیم که رویه خود را تغییر و در جهت نشر مطالب صحیح اقدام نمایند و در صورت عدم توجه موارد خلاف را اعلام و همگان را مطلع نمایید. واکنش مردمی مهمترین عامل در پاکسازی فضای مجازی از لوث وجود کاربران نااهل است.




دسته بندی: سیاسی / کردستان / یادداشت
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید