دوشنبه، 10 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » حیات وحش زخمی سیلوانا را دریابیم

شیرین محمودی

حیات وحش زخمی سیلوانا را دریابیم

0
کد خبر: 917

حیات وحش زخمی سیلوانا را دریابیم

چشمه‌های پر آب، گیاهان متنوع و حصار کوهستانی و پوشیده از برف آن، سیلوانا را به مأمنی مناسب برای حیوانات وحشی وپرندگان تبدیل کرده است.
سیلوانا نام منطقه‌ای است در جنوب غربی استان آذربایجان غربی که با شهرستان ارومیه حدود ۳۰ کیلومتر فاصله دارد. این منطقه سرسبز و زیبا که جزو ۱۹ منطقه تولید اکسیژن خالص در جهان است دارای پوشش گیاهی غنی و گونه‌های جانوری متعددی می‌باشد.
چشمه‌های پر آب، گیاهان متنوع و حصار کوهستانی و پوشیده از برف آن، سیلوانا را به مأمنی مناسب برای حیوانات وحشی وپرندگان تبدیل کرده است.
خرس قهوه‌ای یکی از گونه‌های نادر و با ارزشی است که در این منطقه و بخصوص در فصل بهار به وفور می‌توان دید؛ این حیوان زیبا و پشمالو که به صورت پراکنده در ارتفاعات پایین منطقه زندگی می‌کند با نام علمی (Ursus-arctos) گونه‌ای از خرس قهوه‌ای بزرگ جثه و درشت‌اندام است که در بسیاری از مناطق امریکای شمالی و شمال اوراسیا زندگی می‌کند.
وزن این خرس مابین ۷۰ الی۷۸۰ کیلوگرم متغیر است و بزرگترین زیرگونه آن خرس کودیاک با قامتی هم اندازه خرس قطبی با وی برسر بزرگترین گونه خرس و بزرگترین حیوان شکارچی روی خشکی رقابت می‌کند.
متاسفانه به دلایلی همچون مرزی بودن منطقه و نبود امکانات تخصصی این حیوان همیشه مورد بی‌مهری قرارگرفته و تاکنون هیچ گونه آمار دقیقی از تعداد آنها در دسترس نیست.
خرس قهوه‌ای غالبا گوشتخوار است و همچنین از ریشه برخی گیاهان نظیر ریواس عسل و همچنین از میوه درختان تغذیه می‌کند.
با توجه به شرایط جوی و بارشی منطقه و البته ورود انسان به محل زندگی این حیوان در فصولی از سال شاهد خسارات و حمله خرس به محصولات کشاورزی، کندوهای عسل و یا احشام روستاییان می‌باشیم که این امر باعث ایجاد تعارضاتی بین روستاییان بومی و خرس شده و گاها با صحنه‌های ناگوار تلف شدن این گونه‌ی با ارزش توسط انسان رو به رو می‌شویم.
در سطح جهانی برنامه و راه‌کارهای زیادی در جهت کاهش تعارضات بین انسان و خرس بیان و اجرا شده است که با توجه به موقعیت منطقه در بین آن می‌توان به آموزش جوامع محلی، حصارکشی مناسب اطراف باغات کشاورزی و کندوهای عسل، جلوگیری از تعرض و نابودی هرچه بشتر محل زندگی حیوانات توسط انسان و همچنین بیمه این محصولات توسط شرکت‌های معتبر زیر نظر کارشناسان محیط زیست اشاره کرد.
امیدواریم مسئولان منطقه‌ای، اداره کل محیط زیست با همکاری موسسات مردم نهاد و دلسوزان طبیعت در جهت حفظ و حمایت از این حیوان  نادر منطقه و سرمایه طبیعی ما از هیچ اقدامی دریغ ننمایند تا علاوه بر ورود حداقلی خسارت به دست‌رنج کشاورزان منطقه شاهد آشتی انسان با طبیعت و حفظ گونه‌های با ارزشمان باشیم.
کلید واژه ها:
سیلوانا
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید