جمعه، 31 فروردین 1403
روژان پرس » اخبار » ثبت تصاویر تازه‌ از «پلنگ ایرانی» در منطقه محافظت‌شده پاوه

کرمانشاه

ثبت تصاویر تازه‌ از «پلنگ ایرانی» در منطقه محافظت‌شده پاوه

0
کد خبر: 802

ثبت تصاویر تازه‌ از «پلنگ ایرانی» در منطقه محافظت‌شده پاوه

دوربین‌های تله‌ای موفق به ثبت تصاویری از یک قلاده پلنگ ایرانی شده که در حال عبور از ارتفاعات این منطقه بوده است.
روژان‌پرس‌: معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه گفت: پس از گذشت دو سال، تصاویر تازه‌ای از گونه ارزشمند پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده «بوزین و مرخیل» شهرستان پاوه ثبت شد.
«فرشاد فتاحی» به ایرنا گفته که دوربین‌های تله‌ای موفق به ثبت تصاویری از یک قلاده پلنگ ایرانی شده که در حال عبور از ارتفاعات این منطقه بوده است.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته نیز شواهدی در مورد دیده شدن این گونه نادر و در خطر انقراض در این منطقه وجود دارد اظهار کرد: به احتمال زیاد این پلنگ دارای جفت و توله نیز می‌باشد.
منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل در شهرستان پاوه به دلیل وجود جنگل‌های متراکم و انبوه و شرایط جغرافیایی بسیار مناسب و فرهنگ‌سازی انجام شده در بین جوامع محلی و تامین امنیت محیطی بسیار مناسب برای زیست این گونه ارزشمند گربه‌سان است.
فتاحی با بیان اینکه تصویربرداری از پلنگ ایرانی در استان کرمانشاه نخستین بار در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ انجام شد افزود: احتمال دارد نزدیک به ۱۰ قلاده پلنگ در این منطقه حفاظت شده وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: پلنگ ایرانی علاوه بر استان کرمانشاه در مناطقی از استان‌های ایلام و کردستان نیز در غرب کشور مشاهده شده است.
فتاحی تاکید کرد: به دلیل آنکه این گربه سان از قدرت استتار بسیار بالایی برخوردارست و عمدتا در شب و نواحی خلوت فعالیت می‌کند از همین رو با چشم غیر مسلح به سختی قابل مشاهده است.
منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل به مساحت ۲۵ هزار و ۴۷۲ هکتار در ۱۳ کیلومتری جنوب غربی شهرستان پاوه و در بخش باینگان قرار دارد.
پلنگ ایرانی یکی از زیرگونه‌های پلنگ در آسیا است که در گذشته پراکنش وسیعی در آسیای مرکزی و جنوب غرب آسیا داشته است.
اکنون تصور می‌شود که گستره پراکنش آن در کشور در حال تفکیک شدن به دو بخش شمالی و مرکزی - جنوبی جدا افتاده از هم است که در صورت عدم اجرای اقدامات مدیریتی و حفاظت شده، سبب تسریع روند انقراض این زیر گونه خواهد شد.
مطالعاتی که پیشتر در خصوص میزان تلفات و مرگ و میر این گونه در کشور انجام شده بود، نشان داد که طی دوره مطالعاتی مذکور، شکار و استفاده از طعمه مسموم و تلفات جاده ای به ترتیب عامل ۷۰ و ۱۸ درصد از موارد تلفات پلنگ در کشور بوده است.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید