سه شنبه، 29 اسفند 1402
روژان پرس » اخبار » هنرهای دستی کردستان در انتظار حامی هنرمند

هنرهای دستی کردستان در انتظار حامی هنرمند

0
کد خبر: 846

هنرهای دستی کردستان در انتظار حامی هنرمند

شورای گفتگو با اهداف بهبود مستمر محیط کسب و کار، گفتمان مشترک پیرامون فضای کسب و کار، تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی در جهت رفع موانع مخل تولید، اصلاح ساختار اقتصادی کشور و افزایش رقابت‌‌پذیری اقتصادی و تسهیل فعالیت‌‌های بخش خصوصی تشکیل شده است.
نشست کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار بررسی موانع تولید و تجارت صنایع دستی در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.
دفتر تجاری اتاق بازرگانی سنندج در سلیمانیه آماده خدمات رسانی به صنایع دستی کردستان
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اعلام خبر احداث دفتر تجاری و نمایشگاه اختصاصی سلیمانیه گفت: اتاق بازرگانی سنندج در حال احداث نمایشگاه در سلیمانیه است تا تولید کنندگان و بازرگانان ایرانی بتوانند کالاهای خود را در آنجا به نمایش بگذارند و از همه فعالان اقتصادی به ویژه تولید کنندگان صنایع دستی خواستاریم از این مکان برای بازاریابی استفاده کنند.
فاروق کیخسروی افزود: اگر واحدهای تولیدی و تجاری بخواهند در اقلیم کردستان عراق دفتر برای فعالیت تجاری ایجاد کنند هزینه زیادی برای آنها دارد، اما در این مکان با حداقل هزینه زمینه دسترسی سریع به بازار و ارتباط با فعالان اقتصادی اقلیم و عراق استفاده کنند، علاوه بر این مشاوران حاضر در این دفتر فعالان اقتصادی را در پیشبرد برنامه هایی مانند اعتبار سنجی طرف تجاری و عقد قرارداد حمایت کنند.
وی تصریح کرد: مکان این دفتر تعیین شده و عملیات اجرایی آن به زودی شروع می شود.
دبیرخانه شورای گفتگو با تمام توان در خدمت هنرمندان صنایع دستی است
مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان بیان کرد: شورای گفتگو با اهداف بهبود مستمر محیط کسب و کار، گفتمان مشترک پیرامون فضای کسب و کار، تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی در جهت رفع موانع مخل تولید، اصلاح ساختار اقتصادی کشور و افزایش رقابت‌‌پذیری اقتصادی و تسهیل فعالیت‌‌های بخش خصوصی تشکیل شده است.
ارسلان فداکار با اشاره به هدف از تشکیل این نشست گفت: دبیرخانه شورا از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان جهت شناسایی و معرفی فعالین اقتصادی حوزه صنایع دستی استعلام نموده و امروز از شما دعوت شده تا مسائل، مشکلات و مطالبات حوزه تخصصی خود را ارائه نماید تا بعد از بررسی و پاسخگویی دستگاه های اجرایی مربوطه جمع بندی و گزارشات کارشناسی تهیه و تنظیم گردد.
مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان خاطر نشان کرد: طرح مسائل و مشکلات باید همراه با راهکار و پیشنهادات باشد و دستگاه های اجرایی نیز باید در خصوص مشکلات مطروحه اظهار نظر نمایند تا درصورت لزوم موضوع در صحن علی شورا با ارائه گزارش کارشناسی مطرح گردد.
وضعیت موجود حکایت از کوچک شدن دایره تنوع و تولید صنایع دستی دارد
فعال حوزه صنایع دستی کردستان هنرهای دستی را بخش بزرگی از فرهنگ و اقتصاد دانست و تصریح کرد: صنایع و هنرهای دستی بخش بزرگی از میراث تاریخی، فرهنگ و اقتصاد است که برای حفظ آنها برنامه ریزی شود و برای پیشبرد آنها باید تبدیل به جزء لاینفک زندگی افراد و مناسبات تفریحی و درآمدی خانواده شود.
روزبه بهزادیان افزود: نگاه به وضعیت موجود حکایت از کوچک شدن دایره تنوع و تولید صنایع دستی دارد که اگر این روند ادامه یابد خسارات سنگینی بر فرهنگ، اقتصاد و مناسبات اجتماعی میگذارد و این را بدانید که برخی از تاثیرات منفی این روند قابل جبران نخواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: تجاری سازی این حوزه یکی از مهمترین راهکارهای تقویت این بخش است که تاکنون در دستور کار دولت نبوده است.
روزبه بهزادیان اذعان کرد: جالب است بدانید که گمرک کردستان هیچ آماری از صادرات صنایع و هنرهای دستی ندارد.
آمار تفکیک شده از تجارت صنایع دستی در گمرک کردستان نداریم
نماینده اداره کل گمرک استان کردستان در خصوص علت نبود آمار از تجارت صنایع و هنرهای دستی گفت: آمار تفکیک شده از تجارت صنایع دستی در گمرک کردستان نداریم اما براساس آمارهای کلی صادرات این تولیدات را نداشته‌ایم.
حاتم گودینی افزود: بیشترین حجم تولید کردستان به تخته نرد تعلق دارد که صادراتش به علت صدور فتوای مراجع دال بر حرام بودن ممنوع است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر حجم بسیار کوچکی از صادرات گیوه داریم.
رویکرد دولت به صنایع دستی کردستان باید تغییر کند
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با تاکید بر الزام صادرات تولیدات صنایع دستی گفت: کردستان با وصف اینکه یکی از قطب‌‌های صنایع و هنرهای دستی است و دارای 2 مرز رسمی و از قطب‌‌های تجاری ایران می باشد اما کمترین صادرات این تولیدات را دارد که از همه ارگان‌‌های مرتبط خواستارم تا این روند را تغییر داده و همه موانع و عوامل صادرات این حوزه را حل کنند.
فرهاد حامدی افزود: جالب است بدانید که گمرک کردستان فاقد آمار صادرات صنایع دستی است اما گمرک کشور آماری دقیق از تجارت آن دارد و براساس این آمار سال گذشته 934 هزار دلار تولیدات کردستان از مرز سایر استانها صادر شده است، ضرورت دارد تا متولیان امر علت این موضوع را بررسی کنند.
وی تصریح کرد: مشکل اساسی صادرات صنایع و هنرهای دستی کردستان برمی گردد به موضوع تجاری سازی و بازاریابی که تاکنون در این راستا اقدمات لازم انجام نشده است و هنوز هم تولید کننده و تاجر ما محصولات را به صورت فله‌‌ای و در داخل گونی و کارتن صادر می‌کند.
فرهاد حامدی در ادامه خاطر نشان کرد: 289 رشته تولید و مهارت در کردستان داریم که باید کد رسمی بین المللی بگیرند اما تا کنون هیچ ارگانی حاضر نیست این فرایند را انجام دهد.
وی در مورد حرام بودن تولید تخته نرد اظهار کرد: شورای افتای کردستان، مفتی های اهل سنت و برخی از مراج تقلید شیعه فتوای حلال بودن تولید و بازی تخته نرد را اعلام کرده اند که به نظر من برای تولید و صادرات آن کفایت می کند و ما براین اساس پیگیر برداشتن قوانین بازدارنده صادرات آن هستیم.
این مقام مسئول اذعان کرد: صادرات صنایع دستی از عوارض گمرکی و مالیات معاف است اما به علت نداشتن صادر کننده تخصصی، همراه نبودن با استانداردهای بین المللی، نداشتن بسته بندی بازار پسند و نادیده گرفتن سلایق بازار تاکنون موفق به ایجاد روند تجارت آن نشده ایم.
وی افزود: همه تولید کنندگان کردستان بسته بندی را عامل افزایش هزینه دانسته و از آن استقبال نمی کنند.
ظهور رشته‌های بی هویت آفت صنایع دستی کردستان
مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌‌های صنایع دستی کردستان با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه توسعه صنایع و هنرهای دستی گفت: نبود تعاونی‌‌های تخصصی برای تولید و تجارت، استاندارد نبودن محصولات، ظهور رشته های بی هویت، گرانی مواد اولیه به ویژه چوب، عدم حمایت دولت و عدم کنترل قیمت توسط نهادهای حاکمیتی و برنامه ریزی سلیقه ای مدیران دولتی بزرگترین موانع توسعه صنایع دستی است.
فریدون زندی افزود: ایجاد تیم کارشناسی با حضور اساتید تولید و تجارت در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تدوین بسته جذب سرمایه گذار، اعمال بسته های تشویقی برای فعالان فعلی، جلوگیری از قاچاق چوب و ارائه آموزش‌‌های نوین تولید و تجارت اهم راهکارهای رونق بخشی به این حوزه است.
وی خاطر نشان کرد: برای صادرات نیاز به ثبات قیمت ارز و حمایت دولت داریم تا بتوانیم هم مواد اولیه ارزان را تهیه کنیم و هم در بازار خارج رقابت کنیم.
اداره کل تعاون کردستان آماده همکاری با فعالان صنایع دستی است
معاون امور تعاونی‌‌های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان ضمن اعلام آمادگی این نهاد برای حمایت از صنایع دستی گفت: باید تولید کننده جدای از دانش تولید به دانش بازاریابی هم مسلط باشد و ما حاضریم تا در این راستا اقدامات لازم را انجام دهیم.
علی اصغر عباسی تصریح کرد: در بیجار تعاونی تولید و تجارت فرش گروس شکل گرفته که تا کنون موفقیت‌‌های بزرگی در رونق بخشی به این صنعت داشته است که باید الگوی سایر حوزه‌ها هم شود.
وی آمادگی اداره کل متبوع برای فراهم نمودن تشکیل تعاونی تخصصی تولید و تجارت صنایع دستی در اسرع وقت را اعلام کرد.
بزرگترین سند برای اثبات حلال بودن تخته نرد فتوای امام خمینی است
نایب رئیس کمیته اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به پیگیری تغییر فتوای برخی مراجع در خصوص حرام بودن بازی و تولید تخته نرد گفت: بزرگترین سند برای اثبات حلال بودن تخته نرد فتوای حضرت امام خمینی است که در جواب یکی از علما که نامه ای به ایشان نوشته بود دال بر علت حلال کردن حرام حضرت امام جوابی عقلایی و شیوا به وی داد که این هم سندی دیگر است.
مجید شاه اویسی افزود: سالهاست که بنده به عنوان یک شهروند، عضو شورای شهر سنندج و عضو اتاق بازرگانی پیگیر ابطال فتوای حرام بودن تخته نرد هستم که موفقیت‌‌های بزرگی هم به دست آورده ام اکنون از اتاق بازرگانی سنندج و تشکل‌‌های صنفی خواستارم تا مرا در ادامه راه یاری دهند تا موفق شویم فتوای مقام معظم رهبری را هم بگیریم.
وی اذعان کرد: کشورهای مختلفی دارند روی تبعات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و روانی تخته نرد کار میکنند تا علاوه بر استفاده از همه ظرفیت‌‌های آن از این عامل به عنوان مکانیزم کسب اعتبار هنری در دنیا استفاده کنند، در حالی که این حق ملت و کشور ماست اما تا کنونی متولی خاصی برای پیگیری آن تعیین نشده است.
شاه اویسی خاطر نشان کرد: صادرات تخته نرد ممنوع است اما واردات آن ممنوع نیست و سالیانه هزاران عدد از آن وارد ایران شده و آسیب‌‌های بزرگی به این حوزه وارد می کند اما از این جالبتر این است که ورزش‌‌های فکری مثل بولینگ و بیلیارد که هیچ نسبتی با فرهنگ و تمدن ما ندارد رسمی شده و فدراسیون دارند اما تخته نرد توسط عده ای حرام اعلام می شود.
حوزه فرش و گلیم نیاز به حمایت در زمینه آموزش تولید و بازاریابی دارد
فعال حوزه تولید گلیم و فرش کردستان انتقاد از روند حمایت از تولید و تجارت این حوزه را در صدر سخنانش قرار داد و گفت: فقدان متولی اختصاصی، کمبود سرمایه و بی توجهی به آموزش فعالان فرش و گلیم سبب شده تا این صنعت روز به روز ضعیفتر شود و اگر این روند ادامه یابد در آینده شاهد از بین رفتن فرش و گلیم از چرخه تولید و اشتغال خواهیم بود.
جمشید پارسامنش تصریح کرد: اگر تخته نرد حرام است، فرش، سجاده و گلیم که حرام نیست، چرا به این موارد بی توجهی می شود؟
وی خاطر نشان کرد: حوزه فرش و گلیم نیاز به حمایت در زمینه آموزش تولید و بازاریابی، تسهیلات بانکی و تجاری سازی دارد.
ضرورت دارد قوانین مربوط به قاچاق چوب تغییر کند تا بازدارنده باشد
مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان در مورد برنامه این نهاد برای حمایت از تولید و تجارت گفت: قاچاق چوب سود بزرگی برای قاچاقچیان دارد به طوری که افراد شاغل به آن حاضرند تا هر نوع جریمه ای را بپردازند اما از آن دست نمی کشند که ضرورت دارد قوانین مربوط به آن تغییر کند تا جرایم بازدارنده شود.
حسن اصلانی افزود: قوه قضائیه با تمام قدرت در برابر قاچاق چوب ایستاده اما برای موفقیت کامل نیاز به همراهی نیروی انتظامی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری داریم و باید میزان روابط و همکاری را افزایش دهیم.
وی اعلام کرد: قاچاقچیان برای ایجاد ترس در جامعه و بازداشتن مخالفان قاچاق چوب این روند را متعلق به خانواده های متولیان اصلی اداره کشور معرفی میکنند در حالی که اینطور نیست.
برخی از هنرمندان کردستانی به علت نبود حمایت دولتی عرصه تولید را ترک کرده‌اند
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج با اعلام آمادگی شورا و شهرادری سنندج برای حمایت از صنایع دستی گفت: هنر در کشور ما بی ارزش شده و هیچ کس و هیچ ارگانی حاضر به متولی گری کامل آن نیست و اگر این روند ادامه یابد بدون شک هنر و صنایع دستی از نفس خواهد افتاد.
اسعد فریدی افزود: فقدان تخصص تجارت کار سختی نیست و با یک کارگروه فعال حل می شود اما نیاز به اراده مدیر دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: برخی از هنرمندان کردستانی به علت نبود حمایت دولتی عرصه تولید را ترک کرده و مشغول فروش کالاهای وارداتی هستند و این یک تراژدی برای کشور است.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید