سه شنبه، 4 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » نگاهی کوتاه به کارنامه ۴ ماهه دولت در کردستان

گزارش تحلیلی روژان

نگاهی کوتاه به کارنامه ۴ ماهه دولت در کردستان

1
کد خبر: 395

نگاهی کوتاه به کارنامه ۴ ماهه دولت در کردستان

در چهار ماه گذشته یک ساعت وقت شخص استاندار خارج از استان هزینه نشده مگر برای انجام کار اداری؛ که امیدواریم این مدل، الگویی برای سایر مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد
روژان‌پرس: بیش از ۸ ماه از آغاز به‌کار دولت سیزدهم و ۴ ماه از انتصاب اسماعیل زارعی کوشا به عنوان استاندار کردستان می‌گذرد.
ما بر حسب پیشینه رسانه‌ای و تجارب خود هرگز به‌ناحق قلم بر صفحه کاغذ نچرخانده‌ایم مگر آنجا که مصلحت استان و منافع مردم ایجاب کرده باشد؛ از این رو نقد یا تایید را باید در چارچوب فضای سیاسی کشور و بنا به اقتضای زمان با ترازوی مصلحت مردم کردستان دید. هرچند با توجه به جمیع جهات از دولت هم انتظار معجزه، آنهم در این فاصله زمانی کوتاه عبث است اما همینکه کانون نگاهها را بر موضوع مهم ثبات اقتصادی؛ اجتماعی و سیاسی استوار کرده جای امیدواری است و صدالبته انتظار همگان نیز در این دوران سخت کررونایی و تحریم‌ها، پایان دادن به بی‌ثباتی‌های بازار و بزه‌های مدیریتی و سوء استفاده‌های اداری است.
۱- نگاهی به موضع‌گیری‌ها و اظهار نظرهای مجموعه مدیران جدید نشان می‌دهد که عزم و اراده‌ای فراگیر در سپهر سیاسی استان برای رفع نابسامانی‌ها شکل گرفته است.
تلاش‌های شبانه‌روزی مدیریت ارشد کردستان در این مدت کوتاه چشم‌انداز نویدبخشی برای استان رقم زده است. سفرهای فشرده به مناطق دور و نزدیک؛ حتی روستاهای مرزی، انتصاب مدیرانی جوان و کارآمد، بازگرداندن هزینه وقت مدیران به استان، تلاش برای سالم‌سازی و چابک‌سازی سیستم اجرایی، بخش قابل دفاع دولت جناب رئیسی در این استان است؛ هرچند بی‌ثباتی نرخ‌ها و افزایش قیمت برخی کالاها در بازار همچنان کام مردم را تلخ می‌کند.
استان کردستان سالهاست از تنبلی و فساد مزمن مدیریتی رنج می‌برد. بدون شک هر گامی که برای رفع این موانع برداشته شود را باید قدر دانست.
برای نمونه ظرف این مدت می‌توان گفت یک ساعت وقت شخص استاندار خارج از استان هزینه نشده مگر برای ئیگیری کار اداری؛ که بایسته است این مدل، الگویی برای سایر مدیران دستگاههای اجرایی باشد؛ حتی تعطیلات نوروز که قانونا فرصتی برای استراحت و حضور در جمع خانوادگی است برای استاندار جوان ما، معنی و مفهومی نداشت و سفرها، بازدیدها و نشست‌های روزانه ایشان در این ایام نه تنها تعطیل نشد بلکه سرعت بیشتری هم گرفت و اینگونه به بهترین وجه، تعطیلات نوروز را به فرصتی استثنایی برای بازنمایی جلوه‌های زیبای تمدن و فرهنگ کردستان تبدیل کرد. به‌گونه‌ای که از گذر آیین‌های متفاوت نوروزی امسال، هزاران و میلیون‌ها انسان از اقصی نقاط کره خاکی رسم نوروزی کُردها را به تماشا نشستند و نگاه‌های مثبت بسیاری را به کردستان جلب کرد.
اگر بپذیریم که ذهنیت‌های منفی و بی‌اعتمادی از عمده عوامل عقب‌ماندگی کردستان است بدون شک این ذهنیت‌ها و این بی‌اعتمادی از مسیر چنین برنامه‌هایی زدوده خواهد شد و سرمایه‌گذاران را تشویق به حضور در کردستان می‌کند؛ موضوعی که در دولت‌های پیشین کمتر بدان اهتمام داده شد.
۲- وجود مدیرانی خسته، سست‌اراده و غریبه با جوهری انقلاب، یکی دیگر از عوامل عقب‌ماندگی کردستان است که انتصاب‌های اخیر نشان داد مدیر ارشد استان به خوبی این عوامل را شناسایی کرده و در صدد بازتوان نمودن ناوگان مدیریتی استان است؛ ناوگانی که برایند شعار و عمل آن موجب بی‌اعتمادی و ناامیدی مردم به دولت شده بود. 
۳- تا کنون فرمانداران ۵ شهرستان که عمدتا نیروهای جوان و با انگیزه هستند معرفی و مدیران تعدادی از ادارات کل استان نیز جابجا شده‌اند و انتظار است استاندار خوش‌فکر و بااخلاق کردستان در معرفی سایر مدیران نیز  تعجیل کند و عنصر وقت را بیش از این قربانی مصلحت‌اندیشی ننماید.
۴- هیچ چیز مطلق نیست و تایید برخی عملکردها صرفا در مقایسه با گذشته معنی پیدا می‌کند و گرنه با شرایط ایدآل‌ فاصله‌های بسیاری هست. قبول کنیم که کردستان با میانگین شاخص‌های توسعه کشوری به ویژه در بحث اشتغال جوانان تحصیل‌کرده فاصله‌ بسیاری دارد؛ لذا به‌گفته معاون سیاسی‌ امنیتی استانداری کردستان مدیران فعلی برای جبران عقب‌ماندگی‌ها باید چندین برابر دولت‌های گذشته کار کنند.
۵- کار شبانه‌روزی مدیران در ادارات و تکریم ارباب‌رجوع از مطالبات مردم است. مردم کمبودها و مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی و بیکاری فرزندانشان را تحمل می‌کنند اما در برابر اخم و تر‌ش‌رویی مدیران و تبعیض و بی‌عدالتی و چنگ‌انداختن بر بیت‌المال حساس شده‌اند و تاکید جناب زارعی کوشا بر پاک‌دستی و مبارزه با مفاسد اقتصادی در انتصاب‌ها، نشان خوشایندی بر رویکرد دولت انقلابی است که مردم آن را به فال نیک می‌گیرند.
۶- حرف زدن از کمبود منابع مالی و تحریم‌ها در سال‌های اخیر بیت‌الغزل مسئولان و بهانه‌ای برای لاپوشانی ضعف‌های مدیریتی بوده است درحالیکه به عقیده کارشناسان، مدیریت هوشمند، انقلابی و برگرفته از فرهنگ دینی و جهادی و به‌دور از تشریفات و اشرافی‌گری می‌تواند بسیاری از این کمبودها را جبران کند و آینده روشنی را برای ملت به ارمغان آورد.
۷- اما شایسته دولت انقلابی نیست تنها فرودگاه استان تعطیل شود و پروازی در آن صورت نگیرد؛ تمام استانداران قبلی در تجهیز و تقویت ناوگان حمل و نقل هوایی چه شعارها که ندادند اما این روزها سکوت فرودگاه سنندج تیتر تمام رسانه‌های استان و مایه اعتراضات عمومی بوده است. انتظار است به فوریت این معضل برطرف شود تا صفت انقلابی و مردمی دولت، در افکار عمومی به واژه‌های ناروا تعبیر نگردد!   
در باره ضعف‌ها و توانمندی‌های مدیران در آینده بیشتر خواهیم نوشت.
روزنامه روژان- یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۱
تبلیغ

نظرات

  1. User Avatar
    • محمد لطفی
    • در تاریخ : 29 فروردین 1401 10:42
    درود بر کردستانیهای دلاور سرزمین زیباییها 
    • 1

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید