سه شنبه، 13 آذر 1403
روژان پرس » اخبار » کاک فایق رحیمی رادمردی از تبار جوانمردان کورد

کاک فایق رحیمی رادمردی از تبار جوانمردان کورد

0
کد خبر: 2315

کاک فایق رحیمی رادمردی از تبار جوانمردان کورد

کاک فایق رحیمی مشهور به «فایق ساتیله‌ای» یکی از نیک‌مردانی است که بیش از 60 سال است در معادلات اجتماعی و فرهنگی صاحب نام و نشان بوده و در خانه وی شبانه‌روز بر روی مهمان و افراد گرفتار باز است.
واژه کورد تنها معرف یک اصالت نژادی و هویت فرهنگی نیست بلکه معرف اعتبار اخلاقی ملتی است که با اهداء جان و مال سالار زنان و رادمردان به دست آمده و کردستان تنها یک جغرافیای طبیعی و مسکن تاریخی یک ملت نیست بلکه میدان نمایش عدالت‌گستری، ظلم‌ستیزی، سخاوت، فداکاری و حماسه است.
باید تاریخ خاورمیانه را ورق بزنی تا ببینی که تمام برگ‌های زرین آن داستان فداکاری و پهلوانی جوانمردان و شیرزنان کورد است که با جوهر مبارک خون نوشته شده، از زمانی که تاریخ به یاد دارد کورد یاور ستمدیدگان و کردستان مامن بی‌پناهان بوده، برای اثبات ادعا استناد می‌شود به سرکوب قوم خونخوار «هون» در هزاران سال قبل از میلاد مسیح، پایان دادن به بیش از 13 قرن کشتار و غارت آشور تا نابود سازی داعش توسط دختران و زنان کورد در سال 2019 میلادی.
نه تاریخ جرات دارد خدمات فرورتیش مادی را فراموش کند، نه ملت‌های خاورمیانه می‌توانند فداکاری دیاکو و حماسه‌سازی هوخشتره را از یاد ببرند، نه حراست کوردها از دیار ایران‌زمین در تاریخ پاک شدنی است، نه تاریخ اسلام می‌تواند بدهی خود به کوردها را تسویه کند و نه شریعت و عرفان اسلامی.
گرایش کوردها به انسانیت و قیام در برابر ستمکاران یک رفتار اکتسابی برگرفته از تمرین و القائات روانی نیست بلکه ریشه در ذات آنها دارد زیرا هیچگاه مرگ نتوانست کورد را بترساند بلکه این کورد بود که افتخار شهادت را نصیب مرگ می‌کند.
قواعد عصر صنعت، شهرنشینی، رسانه، روشنفکری، فلسفه، ایدئولوژی، انفجار اطلاعات و توریسم فرهنگ همه ملت‌ها را تسخیر کرد و تغییر داد و آنها را به خودخواهی، تکبر، بی‌تفاوتی در قبال اصالت و انسانیت، خسیسی و حسودی آلوده کند اما کورد هیچ‌گاه تسلیم این قواعد نشد و همچنان بر مدار اصالت‌های نژادی، هویت فرهنگی و انسان دوستی در گردش است.
کورد هنوز هم حماسه‌ساز میدان انسانیت، یکه‌تاز عرصه هنر، پیشتاز حوزه عرفان و سردار چرگه پهلوانی است، اگر برخی افراد غیر کورد جسارت بی‌ادبانه به خرج داده و دم از انکار افتخارات کورد می‌دهند به آنها حق دهید چون یا ذهن کودنشان توان حفظ  این تاریخ پر افتخار را ندارد و یا اخلاق‌شان به اندازه تابعیت از حقیقت نیست.
هنوز هم خاک پاک کردستان زادگاه بزرگمردان و سالارزنان است و دنیا میدان حماسه آفرینی آنهاست و در هر گوشه از این دنیا در حال نقش آفرینی هستند زیرا شرایط نمی‌تواند صفت بزرگی را از آنها بگیرد.
کاک فایق رحیمی مشهور به «فایق ساتیله‌ای» یکی از نیک‌مردانی است که بیش از 60 سال است در معادلات اجتماعی و فرهنگی صاحب نام و نشان بوده و دَرِ خانه وی شبانه‌روز بر روی مهمان و افراد گرفتار باز است تا جائی جان و مالش را وقف حل اختلافات مردم و رفع مشکل افراد گرفتار کرده است.
کمتر کسی در جامعه کورد داریم که خاطراتی خوش از بزرگ‌مردی و سخاوت کاک فایق نداشته باشد و کسی را نمی‌توان یافت که به منزل این رادمرد مراجعه کرده و مشکلش حل نشده باشد، گرفتن رضایت برای محکوم به قصاص، پرداخت بدهی افراد بدهکار، جلوگیری از طلاق و برگزاری مراسمات خیریه تخصص ایشان است.
نقش سازنده در ساخت و تعمیر مساجد، خانقا و تکایا و برگزاری مراسم دینی و عرفانی داشته و تمام علما، سادات و مشایخ بزرگ احترام ویژه برای کاک فایق قائل و در همه امور نیازمند کمک به ایشان مراجعه می‌کنند، و خانه این بزرگمرد همیشه محل نشست بزرگان این حوزه می‌باشد.
احترام خاصی نزد حضرت شیخ محمد عثمان سراج الدینی نقشبندی داشت، و علمای اعلام حضرات حاج سید بهاءالدین احمدی آرنان، ملا کریم سوره زه، شیخ جلال الدین سراج الدینی و ماموستا سید نجم‌الدین چرنو علاقه ویژه به ایشان داشتند.
کاک فایق یکی از چهره‌های پیشرو حوزه کشاورزی است زیرا حضوری موثر در نهادهای صنفی داشته و برای توسعه زراعت و باغداری تلاش مستمر نموده به طوری خودش چندین دوره باغ‌دار نمونه کشور و پیشرو امنیت غذائی بوده است، تمام تلاش خود را برای ترویج فرهنگ کار جمعی و تشکیل نهادهای صنفی به کار برده و مدام برای احقاق حقوق کشاورزان مبارزه کرده است.
کوشش برای آبادانی روستاها و تقویت نقش این واحد اجتماعی در پیشبرد توسعه اقتصادی و حراست از اصالت‌های فرهنگی بخشی از زندگی کاک فایق بوده و مدام از نقش مدیران ارشد، نمایندگان مجلس و رسانه‌ها برای رسیدن به هدف استفاده می‌کند و تمام هزینه‌های مالی این پیگیری‌ها را از جیب خودش می‌پردازد.
علاقه خاصی به فرهنگ و ادبیات کوردی دارد و منزل وی همیشه محل رفت و آمد شعرا، ادبا و روزنامه‌نگاران است.
سفره‌ داری و مهمان‌نوازی کاک فایق شهره خاص و عام است و همسر و فرزندانش مدام در حال پذیرایی از مهمانانی هستند که برخی از آنها را نمی‌شناسند، خانواده ایشان مصداق عملی این شعر هستند «هرکس در این سرا درآید    نانش دهید و از ایمانش نپرسید» آوازه سخاوتش در سراسر ایران وجود دارد، این را باید اقرار کرد که همسرشان حمیده خانم نماد سالارزن کورد است که احترام بالائی در میان مردم دارد.
فرزندانش هم رویه پدر را ادامه داده و با وصف اینکه هر کدام در رشته‌ای ورزشی صاحب نام و نشان داخلی و بین المللی هستند اما مانند پدر مشغول کشاورزی، مردمداری، سفره داری و جوانمردی و مدام در حال پیگیری حل مشکلات افراد هستند.
این رادمرد مدتی است در بستر بیماری قرار گرفته و بیماری وی سبب ناراحتی مردم کردستان شده که امید است هرچه زودتر تندرستی خود را به دست آورده و نقش اجتماعی و فرهنگی خود را ایفا کند.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید