باحضور استاندار و نماینده سقزوبانه صورت گرفت
افتتاح چند طرح عمرانی در سقز به مناسبت هفته دولت
سومین پروژه افتتاحی این سفر بهره برداری از پروژه تکمیل باند دوم تردد کریدور شمال – جنوب در قالب کنارگذر سقز بود.
در سفر یکروزه استاندار کردستان و نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی به شهرستان سقز که به مناسبت هفته دولت و 11 شهریور انجام شد، چند پروژه عمرانی، کشاورزی و گردشگری افتتاح شد.
افتتاح هتل مروارید شهر صاحب
مراسم افتتاح هتل مروارید شهر صاحب اولین بخش این سفر بود که با استقبال مردم شهر روبرو شد. این هتل میتواند بخشی از کمبود تخت اقامتی و استراحت مسافران شهرستانهای سقز و بانه را جبران کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به ضرورت افزایش سرمایهگذاری در بخش گردشگری شهرستانهای سقز و بانه گفت: طبیعت بکر، مناظر زیبای طبیعی، آثار تاریخی چند هزار ساله، فرهنگ و آداب و رسوم اصیل، تنوع غذائی محلی و بازار مرزی سبب قرار گرفتن این دو شهرستان در محور گردشگری ایران شده است.
منصور مهرزاد افزود: صنعت گردشگری در عصر حاضر مهمترین محور توسعه اقتصادی است زیرا با حداقل سرمایهگذاری میتوان بیشترین اشتغال را ایجاد و بالاترین سود را کسب کرد، علاوه بر این موجب تقویت مناسبات انسانی و گفتگوی فرهنگها و تمدنها میشود.
وی تصریح کرد: تنها راه استفاده از مزایای گردشگری ایجاد بسترهای قانونی و بانکی برای حضور بخش خصوصی و حمایت کامل از سرمایهگذاران است.
مهرزاد اعلام کرد: در حال حاضر کردستان 6 هزار تخت فعال در استان و ظرفیت 6 هزار دیگر را دارد؛ ضریب اشغال تخت استان 80 درصد است، در 2 ماه اول امسال 6 میلیون نفر وارد استان شدند.
وی در مورد هتل مروارید اظهار کرد: ساخت این هتل در زمینی به مساحت 2 هزار متر مربع با 22 میلیارد تومان سرمایهگذاری شخصی و 10 میلیارد تومان تسهیلات بانکی در سال 1398 آغاز شد.
دومین بخش از این سفر بهرهبرداری از طرح هادی 42 روستای شهرستان سقز بود که مراسم آغاز به کار آنها همزمان در روستای قشلاق رضا برگزار شد.
مدیرکل بنیاد مسکن کردستان در این مراسم به ارائه گزارش از عملکرد 3 سال گذشته دولت شهید رئیسی در شهرستان سقز پرداخت و اعلام کرد: اجرای طرح هادی 42 روستا با 72 میلیارد تومان اعتبار، اعطاء 118 میلیارد تومان تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستائی، صدور 1 هزار و 296 جلد سند مالکیت روستائی، بازنگری نقشه طرح هادی 33 روستا و شناسایی و تملک 18 هکتار زمین در روستاهای حاشیه سقز در این 3 سال انجام شد.
سعید رسولی افزود: روستای قشلاق رضا به عنوان روستای شاخص عملکردی بنیاد مسکن انتخاب شد زیرا اقداماتی از قبیل صدور سند برای همه منازل روستائی، مقاوم سازی 70 درصد منازل و اصلاح طرح هادی این روستا انجام شده است.
وی تصریح کرد: شاخص عملکردی شهرستان سقز قبل از دولت سیزدهم 10 درصد پایینتر از میانگین استانی بود اما در 3 سال گذشته با اجرای طرح هادی 233 روستا با 203 میلیارد تومان اعتبار و بازنگری طرح هادی 33 روستا با 20 میلیارد تومان اعتبار در این شهرستان این فاصله کاهش یافت.
رسولی گفت: 45 میلیارد تومان اعتبار مصوب برای سال آینده داریم تا طرح هادی 30 روستا را اجرا کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه در این مراسم با اشاره به پایین بودن شاخصهای توسعهیافتگی این دو شهرستان خاطر نشان کرد: وضعیت شاخصهای توسعهیافتگی و رفاه این دو شهرستان نه با منابع، پتانسیل و لیاقت مردم مطابقت دارد و نه با شان خدمتگذاری نظام اسلامی، بنابراین ضرورت دارد تا دولت و مجلس با تمام توان وارد میدان شده و تمام موانع توسعهیافتگی را حذف کنند.
محسن بیگلری افزود: خدمات شایانی در این 45 سال برای شکوفایی این شهرستانها انجام شده اما عقب ماندگی ناشی از تبعیض در توزیع منابع رژیم گذشته سب ناتوانی برنامههای عادی و روند معمول سالیانه در جوابگویی به نیازها شده باشد و باید بودجه¬های ویژه و برنامههای جهشی به سقز و بانه اختصاص یابد.
وی در ادامه گفت: سقز استعداد بالائی در کشاورزی و گردشگری و بانه هم پتانسیل تبدیل شدن به قطب تجاری ایران را دارند، بر این اساس باید دولت توسعه روستائی و ساخت منطقه آزاد اقتصادی را در اولویت سیاستگذاریها قرار داد تا منتج به نتیجه شده و توازن و تعادل شلاخصها با چالش روبرو نشود.
وی تصریح کرد: شکل گیری شغل کولبری نتیجه استفاده نکردن از منابع و استعدادهاست نه نتیجه فقر منابع، این را بدانید که هیچ انسانی خستگی، گرمای سوزان تابستان، گرد و خاک پائیز، سرمای کشنده زمستان و تردد در میدان مین و پرتگاههای کوهستانی را برای نان درآوردن انتخاب نمی¬کند.
بیگلری در مورد شکایت مرزبانی از وی گفت: مرزبانی به علت دفاع بنده از حقوق کولبران و اعتراض به کشتار آنها از من شکایت کرده که در اینجا به آنها میگویم که من نماینده قانونی مردم هستم و شرع و قانون من را مجاز و مکلف به دفاع از حق موکلین کرده و در این راه کوتاه نمیآیم و اگر من را اعدام هم کنند بازهم از جوانان بیکار و تن خسته و جسد تیرباران شده کولبر دفاع میکنم و از شکایت و زندان هم ابائی ندارم.
سومین پروژه افتتاحی این سفر بهره برداری از پروژه تکمیل باند دوم تردد کریدور شمال – جنوب در قالب کنارگذر سقز بود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل استان اعلام کرد: این پروژه دارای 1 پل با دهنه 32 متر و طول 40 متر، 4 کیلومتر رامپ و لوپهای مسیر در مدت 12 ماه با 15 میلیارد تومان اعتبار احداث شد.
عرفان مرادی افزود: اگر بخواهیم این پروژه ر ا با ارزش امروز محاسبه کنیم ارزش آن به 80 میلیارد تومان میرسد.
مراسم بهره برداری از گازرسانی به 5 روستا، 15 کوخ، 6 پاسگاه مرزی، 20 واحد صنعتی، 6 پروژه متفرقه، 1 پروژه زیرساختی خط تقویتی و اتمام 2 پروژه بهینه سازی خط انتقال چهارمین دستاورد این سفر بود.
در این آئین کلنگ اجرای 4 پروژه احداث ساختمان پست امداد ایستگاه تقلیل فشار و 7 پروژه مقاوم سازی ساختمانهای ایستگاه TBS با 208 میلیارد تومان اعتبارهم به زمین زده شد.
مدیرعامل شرکت گاز کردستان در این مراسم با اشاره به رویکردهای نوین این نهاد گفت: رویکرد امسال ارتقاء زیرساختها، تقویت خطوط انتقال، بهینه و هوشمندسازی شبکه برای پایان دادن به ناترازی تامین انرژی است.
احمد فعله¬گری افزود: کار گازرسانی به سقز در سال 81 شروع شد که امروزه با گذشت 21 سال هر 3 شهرستان سقز، صاحب و سنته، 268 روستا و 374 واحد صنعتی گازرسانی شده است.
وی اعلام کرد: ضریب پوشش گاز خانگی شهری و روستائی این 3 شهرستان 100درصدی است.
بهره برداری از 90 کیلومتر آسفالت راه روستائی
در ادامه این سفر آئین بهره برداری از 90 کیلومتر آسفالت راه روستایی در روستای کانی نیاز سقز برگزار شد.
مراسم بهره برداری از 12 پروژه کشاورزی در محل کارخانه تولید و فرآوری بذر گندم «خوشه باران برکت» برگزار شد.
7 پروژه آبیاری نوین به مساحت 46 هکتار با 4 میلیارد و 789 میلیون تومان، 1 واحد پرورش مرغ تخم¬گذار خوراکی با 60 هزار قطعه ظرفیت و 12 میلیارد تومان سرمایه¬گذاری، احداث 8 هزار مترمربع سایبان باغات با 9 میلیارد و 600 میلیون تومان سرمایهگذاری، بهره برداری از یک واحد بسته بندی خشکبار و حبوبات با 100 تن ظرفیت و 7 میلیارد تومان سرمایهگذاری، تجهیز یک واحد مرکز خرید گندم با 950 میلیون تومان اعتبار و افتتاح سایت تولید و فرآوری بذر «خوشه باران برکت» با 45 میلیارد تومان سرمایهگذاری در این مراسم به بهرهبرداری رسید.
دولت و مجلس در راستای حذف قوانین سختگیرانه و ضوابط فرسوده بانکی اقدام کنند
نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در مراسم خواستار افزایش حمایت از سرمایهگذاران واحدهای فرآوری، کشاورزان و دامداران شهرستان سقز شد و گفت: کشاورزی، دامداری و پرورش طیور از استعدادهای محوری توسعه اقتصادی سقز هستند به طوری که این شهرستان مقاوم تولید گندم استان را به خود اختصاص داده است اما این تنها بخش کمی از ظرفیت را شامل میشود زیرا این حوزه هنوز نتوانسته وارد مرحله تولید و فرآوری مدرن شود.
محسن بیگلری افزود: گسترش روشهای نوین کشت از قبیل احداث گلخانه، مکانیزاسیون، آبیاریهای مدرن، گونههای مقاوم به آفات و خشکسالی ضرورت ارتقاء جایگاه سقز در تامین امنیت غذائی، ایجاد اشتغال و افزایش ارزش افزوده است که باید در قالب اراده قوی دولت، نهادهای اداری فعال، کارشناسان نخبه و مراکز تحقیقاتی مجهز پیگیری شود.
وی تصریح کرد: دیمی بودن، مکانیزه نبودن و نبود واحدهای فرآوری بزرگترین مشکلات کشاورزی سقز هستند که باعث افت راندمان و کاهش انگیزه جوانان برای فعالیت در این بخش شده است که ادامه این روند موجب ایجاد چالش برای امنیت غذائی کشور خواهد شد.
بیگلری اظهار کرد: آموزش کشاورزان برای آشنائی با کشاورزی نوین و بازاریابی، تامین ماشینآلات مدرن، تامین نهادهها و ایجاد واحدهای فرآوری باید در دستور کار متولیان کشاورزی استان قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: توسعه کشاورزی سقز یکی از بهترین ابزارها برای پایان دادن به بیکاری، فقر و کولبری است.
وی خواستار افزایش حمایت بانکها شد و گفت: برخی از کشاورزان و سرمایهگذاران سقزی به خاطر مقررات دست و پاگیر حاضر به گرفتن تسهیلات بانکی نیستند تا جائی که کم بودن درآمد و بالا بودن سختی کار را به دریافت وام ترجیح میدهند بنابراین باید دولت و مجلس در راستای حذف قوانین سختگیرانه و ضوابط فرسوده اقدام کنند.
دولت و مدیریت کردستان آماده حمایت از سرمایهگذاران بخش کشاورزی استان هستند
مدیرکل سازمان جهادکشاورزی کردستان با اعلام خبر کسب رتبه دوم تولید گندم کشور توسط کردستان گفت: امسال کردستان با تولید 1 میلیون و 160 هزار تن گندم برای دومین سال متوالی رتبه دوم کشور را به دست آورد، این افزایش تولید تنها نتیجه بارش فراوان نیست بلکه ناشی از فراهم کردن بسترهای آموزشی، تغییر بذر، تامین نهادها، تامین ماشینآلات، ترویج روش-های نوین تولید و حمایتهای مالی و بانکی است.
پیمان اسکندری افزود: یکی از عوامل اصلی پایداری تولید گندم، بذر است که باید تمام عوامل و بسترهای کشت بذر مقاوم در برابر آفات و خشکسالی را فراهم سازیم که یکی از آنها ساخت مراکز فرآوری بذر است، کردستان در سال 1401 تنها ظرفیت 24 هزار تن بذر را داشت اما امسال این رقم به 48 هزار تن رسیده است که با بره برداری از واحدهای در دست اجرا این عدد بازهم افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه اظهار کرد: دولت و مدیریت استان با تمام توان در خدمت سرمایهگذاران تولید و فرآوری بذر هستند برای اثبات این ادعا استناد میکنم به صدور مجوز این واحد در 15 روز.
شهید خدمت اراده قاطع برای شکوفایی کشاورزی کردستان داشت
استاندار کردستان در این مراسم با اشاره به اراده دولت سیزدهم در زمینه حمایت از کشاورزی گفت: تا قبل از دولت شهید رئیسی ظرفیت ذخیره سازی سیلوها در کردستان 600 هزار تن بود اما با حمایت¬های دولت در 3 سال گذشته این ظرفیت به 1 میلیون تن رسیده است.
اسماعیل زارعی کوشا تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی کشاورزان و مهمترین مانع شکوفایی کشاورزی کردستان ضعف زیرساختهای نگهداری محصولات است و کشاورز ناچار میشود محصول را در زمان وفور عرضه بفروشد اما در 3 سال اخیر ظرفیت سردخانههای استان از 30 هزار تن به 95 هزار تن رسیده و تعداد دیگری پروژه هم در دست ساخت داریم تا بتوانیم علاوه بر نگهداری از محصولات کردستان امکان خدمات دهی به سایر استانها را فراهم کنیم.
وی افزود: همت دولت شهید رئیسی و انسجام مدیریت استان سبب شد تا کشاورزان کردستانی با وصف اینکه بعد از خوزستان و فارس گندم خود را برداشت میکنند، پول گندم را قبل از آن استانها دریافت کنند و امسال هم همین اتفاق خواهد افتاد.
زارعی کوشا خاطر نشان کرد: امنیت غذائی محور اصلی اداره کشور و پیش.برد توسعه است زیرا در عصر حاضر قدرتمندترین ابزار ابرقدرتها برای به چالش کشیدن دولتها و ملتهای آزادیخواه میباشد به این علت همه ارکان حاکمیت کشور باید تمام موانع رسیدن به پیشرفت کمی و کیفی این حوزه را خذف کنند تا ضریب تابآوری اقتصاد ملی در برابر جنگ اقتصادی به حداکثر ممکن برسد.
آدرس کوتاه خبر: