شنبه، 1 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » نوام چامسکی: کردها تاریخ تلخی دارند

تازه‌ترین اظهار نظر زبان‌شناس مطرح جهان در باره کردها؛

نوام چامسکی: کردها تاریخ تلخی دارند

0
کد خبر: 160

نوام چامسکی: کردها تاریخ تلخی دارند

امروز همچنان مانند دهه ۱۹۹۰ جنایت‌های وحشیانه‌ای علیه کردها و مناطق کردنشین ترکیه اعمال می‌شود.
روژان‌پرس: زبان‌شناس مشهور، از ترکیه به عنوان کشوری که بیشترین آزار و خشونت را نسبت به کردها روا می‌دارد نام برد.
نوآم چامسکی زبان شناس و یکی از مهم‌ترین متفکران دوران معاصر، در واکنش به خشونت دولت رجب طیب اردوغان نسبت به کردها، وضعیت کردهای ترکیه را بدترین وضعیت در میان کردها دانست و گفت: دولت اردوغان برای کوچاندن اجباری کردها از کردستان ترکیه بیشترین خشونت را نسبت به مردم این مناطق روا داشته است.
چامسکی در مصاحبه‌ با «نجلا آر» از رسانه «سیاست آزاد نو» (Yeni Özgür Politika) در ارزیابی آزار و اذیت کُردها در ترکیه گفت: «مردم کرد بسیار مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند؛ آنها تاریخ تلخی دارند. بزرگترین آزار و شکنجه نسبت به کُردها در ترکیه رخ می‌دهد.»
 چامسکی با مقایسه‌ شرایط زندگی کردها در حال حاضر با دهه ۱۹۹۰ گفت: «در نتیجه ترور وحشتناک دولت ترکیه ده‌ها هزار کرد قتل عام شدند، میلیون‌ها کرد از سرزمین‌هایشان آواره شدند و به محله‌های فقیرنشین استانبول رانده شدند. در اوایل دهه ۲۰۰۰ کُردها برای مدت کوتاهی روی آرامش را دیدند اما پس از آن که معلوم شد اتحادیه اروپا ترکیه را به عنوان عضو خود نمی‌پذیرد، خشونت حکومت اردوغان علیه کردها شدت گرفت. امروز همچنان مانند دهه ۱۹۹۰ جنایت‌های وحشیانه‌ای علیه کردها و مناطق کردنشین ترکیه اعمال می‌شود.»
چامسکی با بیان این که کُردهای سوریه نیز مورد حمله ترکیه قرار می‌گیرند گفت: «کردهای شمال و شرق سوریه با وجود جنگ طولانی‌مدتی که سال‌ها در این منطقه ادامه یافته است، توانسته‌اند زنده بمانند. خروج دولت ترامپ از برخی مناطق منجر به افزایش تهاجم دولت ترکیه شد. مناطق کردنشین اکنون بین دو حکومت دمشق و ترکیه گیر افتاده‌اند.»
او درباره اقلیم کردستان گفت: «این منطقه دارای درجه‌ای از خودمختاری است اما متأسفانه به دلیل درگیری‌های داخلی، فساد بیش از حد حکومت و خشونت، نتوانسته است آنگونه که باید ریشه بگیرد. این وضعیت واقعا اسف‌بار است.»
چامسکی افزود: «کردها که بیش از ۲۵ میلیون جمیعت در این منطقه دارند باید بتوانند نوعی خودمختاری داشته باشند. اگرچه این ایده خیلی هم عالی نیست، اما کردها می‌توانند در چارچوب‌های تعیین‌شده از سوی اتحادیه اروپا به نوعی خودگردانی دست یابند. اروپا در این زمینه دارای تجربه‌های خوبی است؛ هرچند، وقتی به آنها نگاه می‌کنیم تاریخ بشریت چندان دلگرم‌کننده به نظر نمی‌رسد.» منبع: کردپرس
دسته بندی: اخبار / سیاسی / بین الملل
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید