پنج شنبه، 20 اردیبهشت 1403
روژان پرس » سیاسی » آشفته بازار تاریخ

بهنام نیک‌سرشت

آشفته بازار تاریخ

0
کد خبر: 289

آشفته بازار تاریخ

اگر خاطرها مکدر نشود چند ماه قبل از گران شدن بنزین که «یارانه» معیشتی از طرف مجلس و دولت مطرح شده بود گاه و بیگاه از دولت ندا می‌رسید که هدف از این کار، گران شدن بنزین نیست! اما در آبان‌ ماه ۹۸، هدف دولت محقق شد.
روژان پرس: چند روز پیش سالروز درگذشت جهان‌پهلوان تختی بود. یادداشت ذیل به این مناسبت به رشته تحریر درآمده بود که با پوزش از نگارنده به خاطر تاخیر در انتشار اینک از نظرتان می‌گذرد:
ما بر شیب تند کوهی نفس‌گیر بی‌صبرانه تقلا می‌کنیم زندگی را صرفا زنده نگه داریم، قوانینی که بتواند ما را ایجاب کند نفس‌ها را مهار کند و وجدانی به قضایا بنگریم و‌ حوادث پیشرو را در کفه وجدان و انسانیت خود قرار دهیم هنوز وضع نشده است.
نسل ما تکامل یافته تخته شده‌های دوران تختی است، دیر زمانی است که آثار تختی‌ها از این دیار رخت بسته و به گونه ای دیگر عصر ما را یک جهش کوریولیس، دگرسان نموده است.
آنچه که پیداست نمودی از بازیگران نقش تختی‌ها و برد و باخت‌های عصر تختی هاست و باید گفت که دگر زاده نخواهد شد آن جوانمردان زمانی تختی ها...
دروغ و تزویر ارکان قوانین کنونی را تشکیل داده است؛ هیچ قانونی بدون گنجاندن تبصره استحلال وضع نشده است، بانک بدون ربا را صرفا شکل نوشتاری آنرا به ما تفهیم کرده‌اند.
کدام بانک را می‌شناسید عملا بدون ربا و سود کار می‌کند؟!
در واقع سود و ربا را به صورت کارمزد و  هزینه‌های دفتری بهانه و قالب مردم کرده اند.
کدام کسبه و‌ بازاری را می‌شناسید نسخه‌ای از پیچاندن دروغ در سخنانش پدیدار نیست؟! قطعا هم اگر چنین نسخه‌ای در فروش کالایش به کار نبرد محکوم به ورشکستگی است! چون این قانون بازار متأثر از ساختار کلنگی ایران است؛ که این گونه نفس و شیرازه بازار ایران را از ریشه، تیشه زده‌اند‌.
ترازوهای دو کفه قدیمی را منسوخ کردند چون ظاهرا توزینی دقیق نداشتند، ترازوهای دیجیتالی دقیق و پیشرفته وارد بازار شد که حتی مثقال و ذرات را می‌شود با آن توزین کرد، در عوض همین ترازوهای دقیق را امروزه با دستکاری جزئی می‌شود تا کیلوگرم‌ها جابه‌جا کرد و مردم ساده یا بهتر بگویم مردم خوش باور از چنین دستکاری توزینی اطلاع ندارند.
مدتی پیش برحسب اتفاق از خیابان محله، مرغ زنده‌ای را خریداری کردم با آنکه بدون وزن کردن هم تقریبی می‌شد وزن مرغ را حدس زد، ترازوی دیجیتال، وزن را با اختلاف یک کیلوگرم بیشتر نشان داد، این وضوح اختلاف را با چند ترازوی آن حواشی امتحان کردم، مشخص شد که فروشنده ترازو را دستکاری کرده است آنهم با اختلاف یک کیلوگرم!!
رکود بازار اقتصادی و فقدان مدیریت‌های بخش دولتی بر همگان آشکار است ولی بیشتر این ضربه‌ها از خود مردم بر مردم غالب شده است و مردم به نوعی کاتالیزگر افول و رکود بازار اقتصادی فعلی می‌باشند، مصداق بارز آنرا در گران شدن بنزین می‌توان مشاهده کرد، جنجال هک کردن سامانه بنزبن، چیزی جز بهانه و زمزمه‌ی گران شدن بنزین نبود؛ تا اذهان مردم را برای گرانی بنزبن آماده کنند، به تعبیری دیگر ترس گرانی بنزین را یک روزه برای مردم شاخ کردند تا اگر بنزین هم گران شد آمادگی ذهنی و قبلی عملیاتی شود؛ صف‌های هجومی مردم برای گرفتن بنزبن سهمیه‌ای ماهانه رضایت و مهر تأیید مردم برای گران شدن بنزین شد.
و همین چشم‌انداز از مردم باعث شد که در آبان‌ ماه سال ۹۸ بدون اطلاع رسانه‌‌ی ملی و سایر رسانه‌های کشور، آنهم در چند ساعت تصمیم گران شدن بنزین از سوی دولت گرفته شد و موجی سنگین از اعتراض مردم در چند کلانشهر کشور شکل گرفت و نتیجه آن زندانی شدن و کشتن صدها نفر از مردم و نهایتا به عزم جدی دولت برای گران شدن بنزین منتج گردید، و این در حالی بود که از هیچ رسانه‌ای از کشور برای گران شدن بنزین هیچ اعتراضی مشاهده نشد، هیچ رسانه‌ای حاضر نشد گران شدن بنزین را غلط اعلام کند، در حالی گران شدن بنزین غلط بود.
طرح گران شدن بنزین مسبوق به سابقه است:
اگر خاطرها مکدر نشود چند ماه قبل از گران شدن بنزین که «یارانه» معیشتی از طرف مجلس و دولت مطرح شده بود گاه و بیگاه از دولت ندا می‌رسید که هدف از این کار، گران شدن بنزین نیست! هدف از این اقدام؛ آمادگی ذهنی مردم برای گران شدن بنزین بود، که بلاخره در آبان‌ ماه ۹۸، هدف دولت محقق شد.
این روزها هم با حذف «ارز» ترجیحی به قصد جبران کسری بودجه از جیب مردم و بالا رفتن بی سابقه‌ی یکباره نرخ ارز دولتی و تورم و خبر افزایش یارانه‌ها، ندا می‌رسد که هدف‌ از این اقدام، گران شدن بنزین نیست! هدف از این اقدام در واقع، تورمی تکراری و گران شدن بنزین است که چند صباحی دیگر خیلی آرام تحقق پیدا می‌کند!
از این مصداق‌ها که برای تمامی کالاهای بازار فعلی صادق است، می‌توان چنین اذعان نمود که مردم اهرم اصلی افزایش قیمت‌ها و سودای گرانی امروزیست و‌ دولت و مجلس هم به این ساز خوش آواز لبیک گفته و گرانی قد علم می‌کند، مردم بی نظیری که نظیر آن در هیچ جای دنیا یافت نمی‌شود، با یک سوت شایعه، صف‌های گرانی را یک روزه به اوج می‌رسانند.
ذات و طبیعت مدیریت سیستم مرکزی به یاری مردم اپیدمی شده و دود آن بر شریانهای مردم و قلب مردم رسوب کرده است، اختلاس‌ها و اختلابهایی که امروزه به فن محترم‌تر از سرقت و دزدی مشتق گرفته است و فسادهایی که در این آشفته بازار با گل‌آلود کردن جو بازار به سلاطین نفت، سکه، قیر، قبر، فولاد، خودرو، کاغذ، دارو، فولاد، گوشت و گوشی ترفیع یافته‌اند نماد و نتاجی هستند که مدل سیستماتیک دزدی‌ها و سلاطین فساد بر آمده از رانت‌های بطن خود دولت را برای مردم به تصویر می‌کشاند.
منتشر شده در روژان شماره ۵۷۲
دسته بندی: سیاسی / اقتصادی / کردستان
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید