پنج شنبه، 6 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » دولت و مدیریت بانک کشاورزی با رویکرد نوین از تولید حمایت کامل می‌کنند

مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان

دولت و مدیریت بانک کشاورزی با رویکرد نوین از تولید حمایت کامل می‌کنند

0
کد خبر: 446

دولت و مدیریت بانک کشاورزی با رویکرد نوین از تولید حمایت کامل می‌کنند

برخی از افراد با آوردن ادله غیر منطقی و گفته‌های به دور از واقعیت در حال سیاه نمایی با هدف دلسرد کردن تولید کنندگان هستند که در این شرایط خاص که دولت در بدو اجرای مردمی سازی یارانه ها و جنگ اقتصادی است میتواند زیان به تولید، اشتغال و امنیت غذایی وارد کند که از این افراد خواستارم تا این روند را متوقف کنند و از تولید کنندگان خواستارم تا بدون توجه به این جو سازیها کار خود را ادامه داده و روی حمایت دولت حساب کنند.

روژان پرس: نشست مدیریت بانک کشاورزی و تشکل­‌های کشاورزی کردستان به منظور بررسی پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی دام و طیور بخش خصوصی با حضور رئیس سازمان جهادکشاورزی، مدیرعامل تعاون روستایی و نمایندگان تشکلهای کشاورزی در سالن جلسات بانک کشاورزی کردستان برگزار شد.


بانک کشاورزی برنامه حمایت کامل از تولید کنندگان حوزه کشاورزی را در دستور کار قرار داده است


مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان با اشاره به اهمیت اجرای طرح مردمی سازی یارانه و توزیع عادلانه منابع گفت: نام گذاری امسال به نام «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»  توسط مقام معظم رهبری و بروز شرایط حساس ناشی از خشکسالی مسئولیت همه ارگانها و مدیران را مضاعف نموده که بانک کشاورزی با درک این شرایط برنامه حمایت کامل از تولید کنندگان حوزه زراعت، باغداری، طیور، شیلات و دام را در دستور کار قرار داده است.

جمشید ویسی افزود: اقتصاد کردستان وابسته به کشاورزی است و سایر حوزه های صنعت، تجارت و خدمات هم متاثر از آن هستند بنابراین برای مقابله با مشکلات اقتصادی باید این حوزه محور برنامه ریزی، اجرا و تخصیص منابع قرار گیرد.

ویسی اعلام کرد: 29 هزار و 700 میلیارد ریال معادل 10 درصد کل منابع بانکی کردستان در بانک کشاورزی قرار دارد اما تسهیلات پرداخت شده توسط این نهاد 40 هزار میلیارد ریال است که برای مازاد پرداختی یا باید از منابع بانک مرکزی برداشت کنیم که 34 درصد سود به آن تعلق می گیرد یا باید از منابع  مازاد سایر استانها استفاده کنیم که سود تعلق گرفته به آن 5/21 درصد است.

وی ضمن انتقاد از انتقال منابع پولی واحدهای بزرگ تولیدی کردستان به سایر استانها اظهار کرد: واحدهای بزرگ تولیدی و صنعتی کردستان حسابهای بانکی خود را در تهران متمرکز کرده اند و این امر سبب شده تا حجم عظیمی از منابع  از استان خارج شود که ما از همه متولیان مدیریت استان خواستاریم تا از تدوام این وضعیت جلوگیری کنند.

مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان اذعان کرد: برای جلوگیری از وارد شدن فشار بر منابع و تامین نیاز متقاضیان نیاز به همکاری کشاورزان و تشکلهای صنفی داریم تا حسابهای بانکی را از سایر بانکها به بانک کشاورزی منتقل کنند.


 کشاورزان و فعالان تولید و تجارت کشاورزی  حسابهای خود را به بانک کشاورزی منتقل کنند


نماینده تشکلهای کشاورزی کردستان خواستار بازنگری در برنامه های بانک کشاورزی شد و گفت: محدودیت های منابع بانکی متاثر وجود ضعف در نگاه کشاورزان در معاملات بانکی و رویکردهای بانک کشاورزی در زمینه سرعت پرداخت، بررسی کارشناسی تقاضا و مطالبه وثیقه  دارد که هر دو نیاز به بازنگری داشته و تاخیر در این موارد میزان خسارات را افزایش میدهد.

سید حسین رحیمی افزود: تامین درخواست وثایق شهری مثل کارمند رسمی و سند املاک برای کشاورزان ممکن نیست و باید از املاک معتبر و دارای سند روستایی استفاده شود.

وی تصریح کرد: از همه کشاورزان و سایر فعالان این حوزه خواستارم تا همه حسابهای خود را به بانک کشاورزی منتقل کنند تا این نهاد بتواند در موعد مقرر نسبت به تامین نیاز متقاضیان اقدام کند زیرا در حال حاضر به علت کمبود منابع این امکان را از دست داده است.

رحیمی با انتقاد از برخی کم کاری های نمایندگان مجلس گفت: تبعیض در توزیع منابع یک واقعیت موجود است که از نمایندگان مجلس خواستارم تا در راستای تغییر این موضوع اقدام کنند.

وی از مدیریت استان خواست تا در کنار توجه ویژه به حوزه دام و طیور حوزه های زراعت و باغداری را هم مورد توجه قرار دهند و افزود: کردستان قطب تولید غلات به ویژه گندم است که به علت افزایش قیمت تمام شده نیاز به بسته ویژه حمایتی دارد.


دامدارن نیاز به تامین منابع مالی، بخشودگی جرایم بانکی، کماهش سود تسهیلات و بیمه دارند


نماینده تشکلهای دامداران کردستان با اشاره به بروز بحران در زمینه تولید مواد غذایی گفت:  جنگ روسیه و اکراین سبب شده کشورهای صادر کننده مواد غذایی به ویژه گوشت قرمز و گندم اقدامات خاص مانند کاهش صادرات و انبار کردن را در دستور کار قرار داده و کشورهای وارد کننده با کمبود مواجه شده اند که برای جبران این موضوع باید بسته های ویژه حمایتی را اجرا کنند تا بخش تولید داخلی تقویت شود.

فرزاد مرادی افزود: کردستان در زمینه تولید گوشت قرمز و شیر تراز مثبت دارد اما بروز پدیده خشکسالی مشکلات متنوعی برای فعالان این حوزه ایجاد نموده که برای حل این مشکلات نیاز به تامین منابع مالی، بخشودگی جرایم بانکی، کماهش سود تسهیلات و بیمه دارند.

وی تصریح کرد: شرایط بیمه دام متناسب با قیمت روز نیست به طوری که برای هر راس دام سنگین 1 میلیون و 400 هزار تومان خسارت در نظر میگیرند، در حالی که قیمت برخی از دامها بیش از 70 میلیون تومان است، بنابراین ضرورت دارد نوع دام را در زمان برآورد خسارات لحاظ کنند در غیر این صورت همه دامداران انگیزه بیمه کردن دام را از دست میدهند.

مرادی خاطر نشان کرد: هر 100 راس دام سبک و 20 راس دام سنگین سبب ایجاد اشتغال پایدار و درآمد کافی برای یک نفر میگردد اما برای ایجاد رغبت در در این زمینه باید دولت فرد دامدار را در زمینه تامین علوفه، دارو، واکسن حمایت کند.


تنها بانک کشاورزی با واحدهای تولید طیور مدارا می‌کند


نماینده مرغداران کردستان با تاکید بر ضرورت افزایش میزان تعامل نظام بانکی با فعالان این حوزه گفت: نگاه به آمار پرداخت تسهیلات نشان دهند بالا بودن میزان پرداخت دارد بنابراین نیازی به تغییر قوانین پرداخت نیست بلکه نیاز به افزایش تعامل و انطباق آن با شرایط خاص استان دارد.

شفیعی افزود: بسیاری از مرغداران به علل مختلف بدهی بانکی معوق دارند که تنها بانک کشاورزی با این واحدها مدارا میکند و سایر بانکها حاضر به مدارا نیستند که مدیریت ارشد استان تقاضامندیم تا در این راستا اقدام کنند.


 افزایش درآمد کشاورزان نیاز به حمایت ویژه دارد


رئیس خانه کشاورز کردستان با اشاره به نقش کشاورزی در توسعه استان گفت: هر دولتی که سر کار می آید شعارها و اهداف خاص خود را دارد اما در بخش کشالورزی باید یک دستور کار جامع و مستمر داشته باشیم تا تولید در این حوزه دسخوش ناملایمات نشود زیرا کاهش درآمد سبب ترک تولید میگردد.

محمد سعید احمدپناه افزود: تورم در بخش کشاورزی بسیار بالاست که این امر در کردستان به علت پایین بودن درآمد کمر شکن بوده و تولید را با خطر مواجه کرده است.

وی تصریح کرد: اجرای طرح مردمی سازی یارانه و حذف ارز ترجیحی باید بر مبنای رضایت مردم باشد که این موضوع تنها از طریق معیار قرار دادن وضعیت اقشار ضعیف روستایی و استانهای کمتر برخوردار تحقق می یابد نه معیار قرار دادن وضعیت لایه های مرفه شهری استانهای توسعه یافته.

احمدپناه خاطر نشان کرد: میانگین درآمد خانوار کشور در سال 99 در حدود 74 میلیون تومان بود که این رقم در کردستان 56 میلیون بود اما در حوزه روستایی کردستان میزان درآمد نصف این رقم را به خود اختصاص داد که این امر سبب بروز مشکلاتی مانند ناتوانی در پرداخت اقساط بانکی و مهاجرت به شهرها شد.

وی اعلام کرد: تاسیس واحدهای بزرگ دامداری در کردستان موجب افزایش اشتغال و درآمد افراد نمیشود بلکه بخش بزرگی از واحدهای کوچک و متوسط را از بین میبرد، ما مخالف این رویکرد نیستیم اما توقع داریم تا برنامه حمایت از واحدهای کوچک را هم اجرا کنند.


نگران بخش هوشمندی منابع مالی هستم


نماینده شرکت هلدینگ «لای من» پتانسیلهای کشاورزی کردستان را منبع بزرگ تامین امنیت غذایی کشور معرفی کرد و گفت: تنوع میوه، گستردگی باغات، فرهنگ تاریخی کشاورزی، غنای مراتع و گستره تنوع گیاهان داروئی پتانسیلهای بزرگی برای تولید، اشتغال و افزایش درآمد دارد که برای فعال سازی آنها نیاز به اجرای برنامه های جامع حمایتی دارد.

هیوا ظاهری افزود: آب طبیعی انگور سیاه مریوان و بانه در بازارهای جهانی مشتریان خاص خود را دارد که با قیمتهای بالا حاضر به خرید آن هستند، علاوه بر این پودر گل محمدی و سایر گلهای کردستان را میتوان تا کیلوئی 1 میلیون و 500 هزار تومان فروخت.

وی اظهار کرد: ما برنامه ایجاد 2 میلیون شغل در کردستان را به دولت داده و حاضر به تضمین وعده خود شدیم که در ابتدا کار را جدی نگرفتند.

ظاهری تصریح کرد: من نگران بخش هوشمندی منابع مالی هستم زیرا احتمال دارد از مسیر اصلی منحرف شود.

وی اعلام کرد: ما اعلام کردیم که با 20 میلیارد تومان سرمایه بانکی و احداث کارخانه کنسانتره میوه میتوانیم 10 هزار شغل ایجاد کنیم اما این مورد هم جدی گرفته نشد اما ما باتمام کم لطفی ها زیربنای کارخانه کنسانتره و و فرآورده های انگور سیاه را گذاشته ایم و کار را به سر انجام می رسانیم.

وی تولید عسل سفید و سیاه را 2 ظرفیت کردستان نامید که در دنیا بی نظیر است.


تولید کنندگان بخش کشاورزی روی حمایت کامل دولت حساب کنند


رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان با تاکید بر نقش ارتباط مستقیم مدیران با مردم به ویژه در حوزه تولید گفت: من به عنوان مدیرکل سازمان جهادکشاورزی پذیرای همه انتقادات و پیشنهادات هستم و از همه فعالان و تشکلهای بخش کشاورزی، دامداری، طیور و ... میخواهم تا با ارائه پیشنهادات و پیگیری مطالبات توسعه این بخش را یاری دهند.

دکتر پیمان اسکندری افزود: سازمان جهادکشاورزی و بانک کشاورزی با کار شبانه روزی و لغو تعطیلات در زمینه پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به بخش های دام و طیور توانستند در مدت چند روز 5/37 میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت کنند که در این راستا مقام اول کشور را به دست آوردیم و اصفهان با 16 میلیارد تومان رتبه دوم را کسب کرد که این را افتخاری بزرگ میدانیم.

وی تصریح کرد: برخی از افراد با آوردن ادله غیر منطقی و گفته‌های به دور از واقعیت در حال سیاه نمایی با هدف دلسرد کردن تولید کنندگان هستند که در این شرایط خاص که دولت در بدو اجرای مردمی سازی یارانه ها و جنگ اقتصادی است میتواند زیان به تولید، اشتغال و امنیت غذایی وارد کند که از این افراد خواستارم تا این روند را متوقف کنند و از تولید کنندگان خواستارم تا بدون توجه به این جو سازیها کار خود را ادامه داده و روی حمایت دولت حساب کنند.

اسکندری خاطر نشان کرد: ما منکر وجود ضعف و کمبود نیستیم اما آمادگی خود برای حل مشکلات را اعلام کرده و همه فعالان و تشکلها را دعوت به همکاری میکنیم.

وی اعلام کرد: تنها 12 درصد اراضی کشاورزی کردستان آبی است که با میانگین 47 درصدی کشور فاصله بزرگی دارد و دولت برنامه جامع برای حل این فاصله دارد به طوری اخیرا دولت با تخصیص 1000 میلیارد تومان اعتبار برای تبدیل اراضی دیم به آبی موافقت کرد.

وی اذعان کرد: در خردادماه امسال 890 هزار قطعه جوجه ریزی در استان انجام شد که 5 درصد بیش از مدت مشابه سال قبل است و به همه تولید کنندگان اطمینان خاطر میدهم که دولت و مدیریت استان با تمام توان در خدمت شسما هستند و اجازه نمیدهند که ناملایمات موجب وارد شدن زیان به آنها شوند.

تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید