سه شنبه، 24 مهر 1403
روژان پرس » اخبار » بانک کشاورزی به همه تقاضاهای دارای توجیه اقتصادی تسهیلات پرداخت می‌‌‌‌‌کند

مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان:

بانک کشاورزی به همه تقاضاهای دارای توجیه اقتصادی تسهیلات پرداخت می‌‌‌‌‌کند

0
کد خبر: 319

بانک کشاورزی به همه تقاضاهای دارای توجیه اقتصادی تسهیلات پرداخت می‌‌‌‌‌کند

امسال تا پایان دی ماه 385 میلیارد ریال خط اعتباری با کارمزد 4 درصد به متقاضیان معرفی شده از سوی بنیاد مسکن تعلق گرفت.
روژان پرس: کشاورزی، دامداری، زنبورداری، آبزی پروری و دانش چند هزار ساله متعلق به این حوزه‌‌‌‌‌ها استعداد اصلی توسعه کردستان است که در همه موارد جدای از تامین نیاز به مواد غذایی، مواد اولیه کارخانجات فرآوری سایر استان‌‌‌‌‌ها را نیز مهیا می‌‌‌‌‌کند.
نقش این استان در تامین امنیت کمی و کیفی غذایی کشور، ایجاد زمینه تداوم تولید هزاران کارخانه چرم، پارچه، لبنیات، آرد، شیرینی‌‌‌‌‌جات، رب، ماکارونی، کاغذ ، اسانس و .. نقشی بی بدیل است و تقویت بنیه کردستان در این حوزه‌‌‌‌‌ها ایجاد تکیه‌‌‌‌‌گاه محکم برای روند توسعه، افزایش تاب آوری در برابر جنگ اقتصادی و کاهش وابستگی واحدهای تولیدی به مواد اولیه وارداتی است.
تا 20 سال پیش مراتع کردستان مملو بود از رمه‌‌‌‌‌های بزرگ گاو و گوسفند بود و هزاران جوان کردستانی مشغول پرورش آنها بودند، در این سوی قضیه هم هزاران نیروی کار با استفاده از مواد اولیه این رمه‌‌‌‌‌ها مشغول تولید مواد غذایی و پوشاک و لبنیات بودند، در سوی دیگر هم هزاران واحد بازرگانی بزرگ و کوچک تولیدات را به فروش می‌‌‌‌‌رساندند، دولت هم از این خوان پر برکت بی نصیب نبود زیرا درآمدهای کلانی از طریق مالیات مستقیم، ارزش افزوده، حقوق گمرکی صادراتی و .... را کسب و بودجه کشور را با آن می‌‌‌‌‌آراست.
اما اکنون چه؟ باعث تاسف است بیان شود که هیچ اثری از رمه‌‌‌‌‌های چند هزار راسی در چراگاه‌‌‌‌‌های کردستان نیست و تنها برخی از افراد به علت نداشتن امید به یافتن کار در شهر چند راس گوسفند را پرورش می‌‌‌‌‌دهند، استانی که منبع اصلی تامین مواد اولیه لبنیات، مواد گوشتی، عسل، حبوبات، غلات و میوه  بود اکنون خود وارد کننده ماست و شیر گلپایگان، گوشت قرمز همدان، سیب مازندران، گردو تویسرکان و عسل اردبیل است. جوانانی که روزی مشغول تولید در مزارع و باغات و چراگاه‌‌‌‌‌ها بودند امروزه یا در شهرها مشغول دستفروشی هستند، یا در مترو تهران دستفروشی می‌‌‌‌‌کنند، یا در ویلاهای پولداران سایر استان‌‌‌‌‌ها نگهبانی و پذیرایی از مهمانان را بر عهده دارند و یا جان خود را به امواج بی رحم دریای مدیترانه و قاچاقچیان می‌‌‌‌‌سپارند که شاید توانستند خود را به اروپا و آمریکا و کانادا برسانند.
علت چیست؟ این سوال را اگر از مسئولین بپرسی فوری تنبل شدن مردم، فقدان مهارتهای فنی و علاقه به رفاه شهری جوانان را بیان می‌‌‌‌‌کنند اما از خود جوانان بپرسی علت را گرانی مواد علوفه‌‌‌‌‌ای، کمبود خوراک دام، نوسانات شدید بازار فروش دام، کمبود تسهیلات بانکی، نبود امکان آموزش‌‌‌‌‌های فنی و جولان دلال را علت اصلی معرفی می‌‌‌‌‌کنند که همه موارد هم درست است و هم مسئولیتش بر دوش دولت قرار دارد و آنها هستند که باید پاسخگو باشند.
چگونه انگیزه به تولید در نسل جوان می‌‌‌‌‌ماند که با هزاران زحمت گوسفند و گاو پرورش می‌‌‌‌‌دهد اما سودش نصیب دلال و زیانش نصیب تولید کننده می‌‌‌‌‌شود؟ در حالی که دلال نرخ بازار را به میل و رغبت خود تعیین می‌‌‌‌‌کند،باغدار با چه انگیزه‌‌‌‌‌ای میوه تولید کند؟
یکی از عوامل افزایش انگیزه حضور در عرصه تولید ارائه تسهیلات بانکی کم بهره با دوره بازپرداخت طولانی مدت و فاقد بهانه جوئی در اخذ وثیقه است که این مورد در کردستان به ندرت یافت می‌‌‌‌‌شود. اکثر بانکها تلاش می‌‌‌‌‌کنند تا متقاضی دریافت وام را از ادامه راه منصرف کنند که موارد این را زیاد داریم.
در حال حاضر تنها بانکی که با تمام توان و منابع در خدمت بخش تولید کشاورزی می‌‌‌‌‌باشد، بانک کشاورزی است و این را از روی نگاه به آمار، تعداد واحدهای تولیدی فعال و رضایت مشتریان می‌‌‌‌‌توان به دست آورد.
ماهنامه «کاسب» برای اطلاع رسانی در خصوص رویکردهای این نهاد بانکی و عملکردش در سالجاری گفتگوئی با مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان انجام داده که اینک پیش روی شماست.
جمشید ویسی با اشاره به نقش بانک کشاورزی در رونق بخش کشاورزی و شکوفایی اقتصادی گفت: بانک کشاورزی یک نهاد بانکی تخصصی و توسعه‌‌‌‌‌ای است که دارای 1 هزار و 800 شعبه فعال بوده و رسالت ذاتی آن تامین منابع مالی بخش تولید محصولات کشاورزی، حمایت از واحدهای فرآوری و ارتقاء کمی و کیفی امنیت غذایی می‌‌‌‌‌باشد.
وی افزود: امنیت غذایی بیشتر متکی به محصولات استراتژیک مانند گندم، برنج، گوشت و لبنیات است، بر این اساس همه کشورها بیشترین برنامه‌‌‌‌‌ریزی و منابع پولی را در این حوزه تخصیص می‌‌‌‌‌دهند تا با استفاده از روش‌‌‌‌‌های نوین تولید سطح کمی و کیفی تولید را افزایش داده و میزان وابستگی به واردات را به حداقل ممکن برسانند. در این شرایط که تغییرات اقلیمی و آب و هوایی سبب کاهش منابع آب شده، جمعیت جهان روبه افزایش نهاده، سبد غذایی و ذایقه مردم تغییرات تنوعی و حجمی به خود گرفته و بسیاری از کشورها سعی دارند تا از غذا برای به چالش کشیدن رقیب استفاده کنند، همه کشورها برای جلوگیری از بروز بحران بر روی توسعه کشاورزی متمرکز شده‌‌‌‌‌اند به طوری که هزاران مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاه تخصصی در این راستا ایجاد شده است.
ویسی تصریح کرد: 90 درصد از منابع تسهیلاتی بانکها صرف روش‌‌‌‌‌های نوین تولید از جمله کشت گلخانه‌‌‌‌‌ای و مکانیزاسیون می-شود.
این مقام مسئول با تاکید بر ضرورت افزایش سطح تامین منابع مالی و پولی بخش کشاورزی کردستان اظهار کرد: رکن اساسی اقتصاد استان کشاورزی است به طوری که 30 درصد از بنیاد اقتصاد آن را کشاورزی تشکیل داده و سایر حوزه‌‌‌‌‌های اقتصادی هم به نوعی متاثر از این حوزه هستند. در حالی که کردستان دارای میانگین بارندگی بیش از 500 میلیمتر و 8 درصد از کل آب کشور در این استان قرار دارد اما تنها 13 درصد از اراضی آن آبی است و فاصله بسیار بالایی از میانگین کشوری دارد. وابستگی زراعت به بارش و ظهور پدیده نوسان بارشی سبب آسیب پذیر شدن کشاورزی شده و در سال‌‌‌‌‌های کم بارش میزان تولید و سطح درآمد کشاورزان به حداقل ممکن می‌‌‌‌‌رسد، برای اثبات این ادعا به این واقعیت اشاره می‌‌‌‌‌گردد که سال گذشته میزان تولید اراضی دیم استان 750 هزار تن بود که امسال به علت کاهش بارندگی به 250 هزار تن رسید و این امر موجب کاهش انگیزه فعالیت در این بخش شده و بسیاری از روستاها با مهاجرت به شهرها روبرو هستند.
وی اذعان کرد: کردستان با داشتن 623 هزار هکتار اراضی دیم رتبه اول تولید گندم دیم کشور را دارد که از این رقم در حدود 350 هزار هکتار قابلیت تبدیل به کشت آبی را دارد، حرکت به سمت آبی کردن کشاورزی و استفاده از روش‌‌‌‌‌های نوین آبیاری بهترین روش برای ارتقاء سطح تولید و کاهش مصرف آب است که 52 هزار هکتار آن با حمایت‌‌‌‌‌های تسهیلاتی بانک کشاورزی تبدیل به کشت آبی شده و بر اساس برنامه‌‌‌‌‌ریزی‌‌‌‌‌ها 96 هزار هکتار دیگر تا چند سال آینده آبی می‌‌‌‌‌شود.
ویسی اعلام کرد: بانک کشاورزی همه تقاضاهای دارای توجیه فنی و اقتصادی را پاسخ داده است به طوری که بر اساس مقررات بانک مرکزی هر بانک موظف به تخصیص 85 درصد از منابع به تسهیلات می‌‌‌‌‌باشد و اگر میزان پرداخت از این رقم بالاتر رود باید 34 درصد سود را به بانک مرکزی بپردازد که ما از خطوط اعتباری بین بانکی با کارمزد 21 درصد استفاده کرده‌‌‌‌‌ایم، بانک کشاورزی کردستان به علت پایبندی به برنامه‌‌‌‌‌های دولت و اطاعت از اوامر مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از تولید برای افزایش نقش این حوزه در تولید و اشتغال 2 برابر این رقم (165درصد) را به عنوان تسهیلات پرداخت کرده است که نمونه این رفتار در نظام بانکی بسیار کم است و رتبه اول پرداخت به نسبت منابع را به خود اختصاص داده است.
مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان افزود: امسال تا پایان دی ماه 22 هزار و 320 فقره  با 17 هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد که 87 درصد آن در بخش کشاورزی بود به طوری که 3 هزار و 820 میلیارد ریال به بخش تثبیت شغل، 2 هزار و 771 میلیارد ریال به هزینه‌‌‌‌‌های جاری (کاشت، داشت و برداشت)، 4 هزار و 700 میلیارد ریال به طیور، دام و پرورش زنبور عسل، 1 هزار و 420 میلیارد ریال به صنایع تبدیلی، 482 میلیارد ریال به بخش باغداری، 1 هزار و 129 میلیارد ریال به خرید تجهیزات و ماشین آلات، 2 هزار و 920 میلیارد ریال به قالی بافی، صنایع دستی و روستایی و 521 میلیارد ریال به طرح-های آب و خاک تعلق گرفت.
وی تصریح کرد: طرح 5 هزار راسی پرورش گوسفند آزادی با 253 میلیارد ریال، طرح گاورداری 1 هزار راسی دیواندره با 980 میلیارد ریال، فاز دوم گلخانه برادران سهرابی با 670 میلیارد ریال، تکمیل گلخانه بوژانه با 1 هزار و 400 میلیارد ریال و سردخانه 15 هزار تنی دهگلان با 468 میلیارد ریال اهم تسهیلات پرداختی بود.
وی در مورد وضعیت تامین تسهیلات تامین نهاده‌‌‌‌‌های کشاورزی گفت: صدور 456 میلیارد ریال «کشاورز کارت» برای 2 هزار و 535 نفر با کارمزد 12 درصد یکی دیگر از عملکردهای بانک کشاورزی بود.
ویسی پرداخت تسهیلات به مسکن روستایی را سرفصل دیگری از خدمات این نهاد دانست و اعلام کرد: امسال تا پایان دی ماه 385 میلیارد ریال خط اعتباری با کارمزد 4 درصد به متقاضیان معرفی شده از سوی بنیاد مسکن تعلق گرفت.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت درآمد و ارتقاء سطح زندگی روستاییان اظهار کرد: در 10 ماه گذشته 684 میلیارد ریال تسهیلات به افراد معرفی شده از سوی نهادهای حمایتی پرداخت شد. علاوه بر این در قالب طرح «ایفاد» که با همکاری سازمان بین المللی «کشاورزی» برای افزایش درآمد روستاییان تعریف شده که هدف اصلی آن دسترسی گروه‌‌‌‌‌های فقیر فاقد ضامن به تسهیلات بانکی است 566 میلیارد ریال پرداخت گردید که افراد به صورت زنجیره‌‌‌‌‌ای ضمانت همدیگر را بر عهده می‌‌‌‌‌گیرند.
منبع: ماهنامه کاسب ارگان رسانه‌ای اتاق بازرگانی سنندج
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید