پنج شنبه، 6 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » مریوان و بانه در کانون توجه مراکز اقتصادی ایران

منطقه آزاد بانه و مریوان

مریوان و بانه در کانون توجه مراکز اقتصادی ایران

0
کد خبر: 288

مریوان و بانه در کانون توجه مراکز اقتصادی ایران

مهدی رمضانی بر علایق مشترک برای تقویت و توسعه همکاری‌ها بین دو طرف تاکید کرد و گفت: توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی مشترک آمادگی لازم را برای تقویت روابط میان دو طرف داریم.
روژان پرس:‌ سفر مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور به استان کردستان و آغاز عملیات اجرایی منطقه آزاد بانه و مریوان بار دیگر ظرفیت‌های مرزی کردستان در کانون توجه مراکر اقتصادی کشور قرار گرفت.
سعید محمد در سفر سه روزه خود به استان کردستان پس از آنکه دیدگاه‌های دولت را برای مدیران اجرایی بازگو کرد از مناطق مرزی سیرانبند بانه و باشماق مریوان بازدید کرد و سپس در نشستی با مقامات استان‌های سلیمانیه و فعالان اقتصادی عراق و ایران راه‌های توسعه مبادلات مرزی را مورد بررسی قرار داد.
شاخصه های صادرات و تولید در مناطق آزاد ایران ضعیف است
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، گفت: شاخص‌های صادرات و تولید در مناطق آزاد ایران بسیار ضعیف است و علت آن هم عدم درک صحیح مسئولان نسبت به فلسفه وجودی مناطقه آزاد است.
سعید محمد با اشاره به اینکه استان کردستان از ظرفیت‌های زیادی برخوردار است که باید از آن برای بهبود وضعیت معیشت مردم استفاده کرد افزود: پیشرفت هر منطقه منوت به اعتماد سرمایه‌گذاران در آن منطقه است.
وی اظهار امیدواری کرد منطقه آزاد کردستان به یک منطقه نمونه در کشور تبدیل شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، با اشاره به اینکه امروز دنیا دارای هفت نسل پیشرفته در حوزه مناطق آزاد است عنوان کرد: متأسفانه ایران با گذشت بیش از ۳۰ سال از عمر مناطق آزاد خود، هنوز در نسل اول است و توسعه چندانی در این زمینه نداشته است.
محمد، افزود: امروز متاسفانه قاعده بازی برای مناطق آزاد رعایت نمی‌شود و اگر قواعد مناطق آزاد رعایت شود، سرمایه‌گذاری‌های خوبی در تجارت صورت می‌گیرد که اشتغال، معیشت مردم و صادرات پیشرفت خواهد کرد. معافیت‌های گمرکی از لازمه های مناطق آزاد است، که باید نهایت استفاده را از آن برد.
محمد ادامه داد: بر اساس اقدامات صورت گرفته با مجلس، مقرر شده که سه شرط تراز تجاری مثبت، عدم وجود سکونتگاه در داخل منطقه آزاد و محصور کردن آن از معافیت های مالیاتی و گمرکی اجرایی شود و امید است که این امر شروع فعالیت پویای اقتصادی در منطقه کردستان باشد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، اعلام کرد: ۳۵۰۰ هکتار در منطقه مریوان و ۲۰۰۰ هکتار در بانه و در مجموع ۵۵۰۰هکتار در استان کردستان برای مناطق آزاد اختصاص یافته است.
وی با اشاره به وجود دو مرز گمرکی باشماق و سیرانبند در استان کردستان گفت: تجارت بسیار خوبی در مرز باشماق در حال انجام است و ترانزیت در این مرز در نوع خود بی نظیر است و این حاکی از ظرفیت تجاری و ترانزیتی این منطقه آزاد دارد. برای اینکه بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، دنبال سرمایه گذاران ایرانی و خارجی به ویژه از اقلیم کردستان، برای دعوت به همکاری هستیم؛ سرمایه‌گذاری در ایران محاسنات زیادی برای آنها دارد که موجب ایجاد واحدهای صنعتی مناسبی در بانه و مریوان می شود.
وی افزود: در راستای راه اندازی منطقه آزاد تجاری مشترک بین ایران و عراق مکاتباتی به صورت رسمی با آنها صورت گرفته است و مقرر شده که اقلیم کردستان هم بخشی از اراضی خود را برای تاسیس یک منطقه آزاد مشترک اختصاص دهد که همه این موارد موجب ایجاد امنیت و سرمایه گذاری بیشتر و رفع مشکلات معیشتی مردم و کولبری در منطقه خواهد شد.
وی با تاکید بر استفاده از سایر ظرفیت‌های منطقه عنوان کرد: بحث توریسم درمانی یکی از موضوعاتی است که در منطقه آزاد بانه و مریوان می تواند موثر باشد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، بیان کرد: همچنین توریسم علمی و تاسیس مراکز علمی و فناوری در منطقه، فراهم شدن تحصیل برای متقاضیان خارج از کشور در منطقه آزاد بانه و مریوان از دیگر موارد در دست پیگیری در این مناطق است.
وی، تهیه طرح جامعه برای مناطق آزاد استان کردستان را اولویت مهم این طرح عنوان کرد و افزود: واحدهای صنعتی باید مبتنی بر ظرفیت های استان تعریف شود که برای این امر یک مشاور استخدام شده است.
در این نشست سرکنسول ایران در سلیمانیه گفت: این کنسولگری تمام تلاش خود را برای کمک به پیشبرد اجرای طرح منطقه آزاد تجاری و اقتصادی بین اقلیم و استان کردستان بکار می‌گیرد.
مهدی شوشتری گفت: امیدواریم با هم افزایی کنسولگری، استان سلیمانیه و کردستان طرح منطقه آزاد مشترک را پیش ببریم و این مهم نیازمند همکاری جدی است.

وی اظهار کرد: موضوع ایجاد شهرک های صنعتی در اسناد همکاری اقلیم و استان کردستان در گذشته به عنوان یکی از پایه‌های همکاری جدید می‌تواند تاثیری قابل توجه در اجرای منطقه آزاد تجاری مشترک داشته باشد.
سرکنسولگر ایران در استان سلیمانیه عراق افزود: مطلع شدیم که نخست وزیر اقلیم کردستان عراق اخیرا موافقت خود را برای ایجاد منطقه آزاد مشترک اعلام کرده است که جای بسی خرسندی است و امیدواریم به زودی شاهد عقد تفاهم نامه ای در این راستا باشیم.
شوستری به برگزاری کنفرانس جذب سرمایه‌گذاری در بانه در خرداد ماه امسال اشاره کرد و ادامه داد: بعد از برگزاری این کنفرانس، ۱۵ طرح سرمایه‌گذاری از اقلیم کردستان عراق دریافت شد و برخی نهایی شده و بعضی دیگر از طرح‌ها نیز در حال بررسی است و باید با تسهیل‌گری زمینه را برای سرمایه‌گذاران آسان کنیم.
رییس اتاق بازرگانی سنندج نیز در این نشست بیان کرد: رونق فعالیت‌های اقتصادی به رونق امنیت کمک می‌کند، بنابراین نیاز است توجه خاصی به توسعه و رونق اقتصادی شود و این مهم با حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قابل تحقق است.
سیدکمال حسینی یادآور شد: انتظار داریم منطقه آزاد تجاری مشترک در محدوده استان کردستان قرار گیرد و متصل به این منطقه باشد تا سودمندی بیشتری برای استان داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی سلیمانیه هم با اشاره به مبادلات تجاری هفت میلیارد دلاری در سال جاری از مرز باشماق، گفت: سرچشمه آشنایی عراق با کالاهای ایرانی مرزهای باشماق و پرویز خان است و باید به این مرزها به صورت ویژه نگاه کرد.
وی از نامناسب بودن زیرساخت‌های مرز باشماق به ویژه راه، انتقاد کرد و اظهار کرد: این مرز ضمن توجه و ساماندهی، نیازمند ایجاد زیرساخت برای رانندگان ترانزیت عراقی است.
رییس اتاق بازرگانی سلیمانیه افزود: ایجاد منطقه آزاد مشترک به بررسی بیشتری نیاز دارد و اجرای این مهم نیازمند وجود امکانات و زیرساخت ها و مشوق برای سرمایه گذاران است.
وی ضمن موافقت با ایجاد منطقه مشترک، از لزوم توجه به قوانین کشور عراق در زمینه تولید محصولات و صادرات خبر داد و ادامه داد: طبق قوانین کشور عراق کالاهایی که در این کشور تولید می‌شود، امکان واردات ندارد.
همکاری استان‌های سلیمانیه و کردستان ایران گسترش می یابد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز گفت: همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان دو استان سلیمانیه عراق و کردستان ایران گسترش می‌یابد.
مهدی رمضانی بر علایق مشترک برای تقویت و توسعه همکاری‌ها بین دو طرف تاکید کرد و گفت: توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی مشترک آمادگی لازم را برای تقویت روابط میان دو طرف داریم.
وی اظهار کرد: ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان فرصت مناسبی را برای تعمیق و گسترش این روابط فراهم نموده است و باید از این ظرفیت ویژه بهره‌برداری شود.
رمضانی ادامه داد: جمهور اسلامی ایران معتقد به توسعه و پیشرفت مناطق کردنشین ایران است و نمونه این امر آغاز عملیات اجرایی منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان است.
وی با بیان اینکه ما همواره سرمایه‌گذاران خارجی را مورد حمایت قرار می‌دهیم، یادآور شد: ایران توانمندی‌های فنی مهندسی فراوانی دارد و ما می‌توانیم در این زمینه به اقلیم کردستان عراق خدمات ارائه دهیم و سرمایه‌گذاران اقلیم نیز در منطقه آزاد و دیگر نقاط استان سرمایه‌گذاری کنند.
منطقه آزاد مشترک ۲ کشور ایران و عراق ایجاد می شود
استاندار سلیمانیه عراق با ضروری دانستن احداث مناطق آزاد بانه و مریوان، گفت: برای دستیابی به تفاهم در خصوص ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک میان ۲ کشور، باید کارهای کارشناسی و جلسات بیشتری بین کارشناسان اقتصادی ۲ طرف انجام شود.
هه وال ابوبکر در باره ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک در مریوان گفت: آغاز به‌کار عملیات اجرایی مناطق آزاد تجاری مشترک بانه و مریوان، فرصتی مناسب است تا مردم کالاهای باکیفیت و خوب تهیه کنند.
وی به امکان تردد شبانه روزی مسافران از مرز باشماق از جانب عراق اشاره کرد و افزود: نیاز است این مهم در این مرز از سمت ایران هم مورد توجه قرار گیرد تا شاهد تسهیل گردشگری و افزایش آمار مسافران در ۲ طرف باشیم.
استاندار سلیمانیه با بیان اینکه این استان شرایط خاص خودش را دارد و باید به صورت ویژه با آن مبادلات تجاری و مسافری داشت، اظهار کرد: درخواست ما این است که استان کردستان نیز همکاری خوبی برای ارتقای امنیت مرزی با اقلیم داشته باشد.
ابوبکر امنیت مرزهای اقلیم با استان کردستان را بسیار خوب ارزیابی کرد و ادامه داد: امیدواریم با تعامل یکدیگر، شاهد مرزی با امنیت پایدار باشیم.
منطقه آزاد بانه ـ مریوان یکی از7  منطقه آزاد جدیدی است که ابتدای امسال توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ و دولت موظف به راه‌اندازی آن شد.
با حضور سعید محمد مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، «حمیدرضا بیتا» به عنوان «مدیر اجرایی منطقه آزاد بانه ـ مریوان» معرفی شد.
این 7 منطقه آزاد جدید در استان‌های گلستان (اینچه‌برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه ـ مریوان)، بوشهر (بوشهر)، کرمانشاه (قصر شیرین) قرار دارند.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید