امسال 675 میلیارد تومان اعتبار عمرانی به پروژههای عمرانی اربعین اختصاص یافت
عضو کمیته زیرساخت ستاداربعین کردستان در مورد تخصیص اعتبارات عمرانی اعلام کرد: امسال 675 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساختهای عمرانی اختصاص یافت که شامل 250 میلیارد تومان برای تامین مخابرات و برق و 425 میلیارد تومان راهداری بود.
نشست ستاد اربعین کردستان با دستور کار بررسی عملکرد سازمانهای مرتبط و برنامهریزی برای بهبود خدماترسانی در چهارمین سال عبور زوار از مرز باشماق در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد.
رئیس کمیته مشارکت و تغذیه عتبات عالیات کردستان با اشاره به وضعیت خدماترسانی به زوار در 3 سال گذشته گفت: مرز باشماق از 1401 بر روی زوار اربعین گشوده شد، امسال تعداد 81 موکب به زوار خدماترسانی کردند که شامل 65 موکب در داخل استان، 6 موکب در اقلیم کردستان، 2 موکب در تکیه شیخ نهرو کسنزانی و 4 موکب در کربلا بود و بیش از 85 درصد خدمات این موکبها توسط اهل سنت انجام شد.
یوسفی افزود: برای سال آینده هم تمام برنامهریزیهای مربوط به اسکان و تغذیه زوار اتنجام شده است.
وی تصریح کرد: سال آینده مشارکت بانکها تنها در حد خدمات و پشتیبانی بوده و افراد اعزامی آنها باید از نصب تابلو بانک و پوشیدن یونیفورم خودداری کنند.
وی با انتقاد از بدقولی سازمان اوقاف ادامه داد: امسال سازمان اوقاف در دقایق نهایی از تشکیل و پشتیبانی موکبها انصراف داد و خود ستاد برای جلوگیری از اختلال در خدماترسانی تمام تعهدات این نهاد را انجام داد که امیدواریم سال آینده این حرکت تکرار نشود.
یوسفی خواستار رایگان شدن کرایه ماشین تا کرکوک شد.
امسال 675 میلیارد تومان اعتبار عمرانی به پروژههای عمرانی اربعین اختصاص یافت
عضو کمیته زیرساخت ستاداربعین کردستان در مورد تخصیص اعتبارات عمرانی اعلام کرد: امسال 675 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساختهای عمرانی اختصاص یافت که شامل 250 میلیارد تومان برای تامین مخابرات و برق و 425 میلیارد تومان راهداری بود که تا کنون 192 میلیارد تومان شهرداریها و 8 میلیارد تومان مربوط به احداث سرویس بهداشتی و نمازخانه 5 روستای مریوان تخیص یافته است.
درویشی یادآور شد: پروژههای تکمیل پل گاران، 4 خطه کردن مسیر سنندج- مریوان و سنندج- همدان، احداث تقاطع غیر همسطح میدان محمدی سنندج، احداث سرویس بهداشتی و نمازخانه در 7 شهر مسیر اصلی، ساماندهی ورودی سنندج- همدان و سنندج- سقز مهمترین پروژههای عمرانی هستند.
بخش درمانی کردستان آماده ارائه خدمات شبانهروزی است
عضو کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین کردستان با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به این حوزه گفت: در زمان عبور زائرین 85 مرکز جامعه سلامت استان و 16 بیمارستان استان به صورت شبانهروزی آماده ارائه خدمات به زوار هستند.
جعفری افزود: تمام اقدامات لازم برای تقویت ناوگان حمل بیمار و فعال سازی بیمارستان صحرایی 50 تختخوابی انجام شده اما ایجاد پایگاه اورژانس در مرز باشماق نیاز به تامین اعتبار دارد.
امسال پایگاه درمانی سلیمانیه با تجهیزات پزشکی و داروئی ایجاد شد
رئیس کمیته امداد و نجات هم در خصوص برنامهریزی هلال احمر برای ارتقاء سطح خدمات به زوار اظهار کرد: در ایام اربعین فرماندهی مقر امداد و نجات هلال احمر در باشماق مستقر شده و نیروهای خدماترسان به صورت دائمی حضور دارند.
پیام جلالی تصریح کرد: امسال 39 پایگاه ثابت و سیار هلال احمر با 200 نفر روز در خدماترسانی به زوار حضور داشته و برای سال آینده سطح خدمات را افزایش خواهیم داد.
وی خاطر نشان کرد: در 2 سال گذشته پایگاه امدادی و درمانی هلال احمر با تمام امکانات درمانی و داروئی در سلیمانیه فعال بود و برای سال آینده هم این برنامه را ادامه خواهیم داد.
رئیس کمیته حمل و نقل ستاد اربعین هم با اشاره به تامین ماشینهای حمل و نقل گفت: در 3 سال گذشته کل ناوگان اتوبوس استان در اختیار زوار اربعین بود و در زمان کمبود ماشن در مرزهای مهران و خسروی هم اتوبوسهای مازاد را اعزام کردیم تا هیچکس منتظر نماند.
عبور 140هزار زائر از باشماق به کربلا
سید عبالرحمان حسینی افزود: سال گذشته تعدادی از زوار به علت کمبود ناوگان حمل و نقل در عراق امکان بازگشت به کردستان را نداشتند و ناچارا از مسیر مهران و خسروی استفاده کردند که امسال این مشکل حل شد و برای سال آینده هم تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: پروژههای عمرانی برای افزایش رفاه زوار در مرز باشماق به صورت جدی در حال اجراست.
حسینی تعداد زوار عبوری از کردستان در سالجاری را 140 هزار نفر اعلام کرد.
200 میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای شهری کردستان تخصیص یافت
رئیس کمیته امور شهری هم با تاکید بر ضرورت افزایش اعتبارات شهری گفت: با رایزنیهای انجام شده از طریق استان 200 میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای شهری کردستان تخصیص یافت.
جمشید اسدی اعلام کرد: 8 میلیارد تومان اعتبار برای احداث سرویس بهداشتی و نمازخانه در 5 روستای مریوان به صورت 100 درصد تخصیص یافت و پروژهها آماده بهره برداری است.
وی افزود: 23 پروژه در 19 شهر استان با 192 میلیارد تومان اعتبار تعریف شد که تا کنون 40 درصد آن تخصیص یافته و قرار شده تا امسال 20 درصد دیگر هم به این تخصیص اضافعه شود.
اسدی ادامه داد: ماشینآلات جمعآوری پسماند و آتشنشانی و سرویسهای بهداشتی سیار هم آماده شده است.
رئیس کمیته رسانه و مستندسازی در مورد عملکرد صدا و سیما در ایام اربعین گفت: در 3 سال اخیر 300 فقره ارتباط با سایر استانها، اختصاص یک قاب در شبکه خبر به کردستان و راه اندازی واحد پخش مستقیم در تکیه شیخ نهرو از اهم اقدامات این سازمان بوده و برای سال آینده برنامههای لازم برای ارتقاء کیفیت خدمات تدوین شده است.
رشیدی یادآور شد: برای پایدار سازی ارتباط نیاز به اجرای فیبر نوری دوم داریم.
وی تصریح کرد: سال گذشته رکورد میلیونی گردشگر در کردستان ثبت شد که بیشتر آن به برکت اربعین بود و باید برنامه-های فاخر برای افزایش این عدد تولید شود.
وی خواستار افزایش سطح استفاده از اینستاگرام شد.
با موافقت بافل طالبانی 2 تیپ از آسایش کردستان امنیت زوار را تامین کردند
نماینده قرارگاه رمضان با تشکر از همکاری دولتهای اقلیم کردستان و مرکزی عراق گفت: امسال با موافقت بافل طالبانی 2 تیپ از آسایش اقلیم کردستان در محور سلیمانیه و با موافقت دولت عراق 3 تیپ از حشد شعبی در محور کرکوک امنیت زوار را تامین کردند.
وی افزود: در بحث اطعام زوار هم تکیه شیخ نهرو نهایت همکاری را داشتند که باید مورد تقدیر قرار گیرد.
وی اعلام کرد: امسال کرایه ماشین زوار از پنجوین تا سلیمانیه توسط بافل طالبانی پرداخت شد.
فرماندار مریوان با اشاره اهمیت رویداد اربعین گفت: اربعین یک رویداد مذهبی و فرهنگی است که خداوند افتخار خدمترسانی به زوار امام حسین را نصیب کردستان کرد، علاقه مردم اهل سنت به ائمه اطهار و زحمات شبانهروزی دولت اجازه نداد که کمبود و ضعف زیرساختها خللی در خدماترسانی ایجاد کند.
اسماعیل احمدی افزود: برای جلوگیری از اختلال فعالیت بازرگانی در مرز باشماق برنامه تردد کالا را به اوقات شبانه منتقل کردیم.
وی خاطر نشان کرد: حزب اتحادیه میهنی و تکیه شیخ نهرو کسنزانی تمام خواستههای ما و الزامات خدمت به زوار را به بهترین نحود ممکن انجام دادند.
احمدی ادامه داد: برای اسکان و پارکینگ خودرو زوار در مریوان و باشماق هیچ کمبودی نداریم.
وی تصریح کرد: در طول 3 سال گذشته کوچکترین رخداد سوء انتظامی و امنیتی نداشته و همه زوار با خیال راحت از کردستان به کربلا رفته و به سلامت برگشتند که یکی از علل این وضعیت همکاری مردم بود.
پروژههای زیرساختی اربعین باید در اولویت باشد
️معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان تاکید کرد: پروژههای در دست اقدام زیرساختی در مسیر اربعین باید در اولویت و با مطالعه همراه باشد.
علیاکبر ورمقانی، اربعین حسینی را یک رویداد فرهنگی، اجتماعی و مذهبیِ داری روح معنوی عنوان کرد و گفت: این رویداد ویژه، دستاوردهای اقتصادی، عمرانی و توسعه خدماتی برای استان به همراه داشته است.
وی افزود: اربعین حسینی یک رویداد مذهبی و دینی است که در یک استان فرهنگی کلید خورده و امروز مفتخریم که به عنوان استانی فرهنگی میزبان زائرین امام حسین(ع) هستیم.
علی اکبر ورمقانی افزود: اتحاد شیعه و سنی در این 3 سال توانست خالق مشارکت خالصانه در اربعین شود و این ریشه در شعور کورد، اهل سنت و شیعه دارد که باید تقویت گردد.
ورمقانی یادآور شد: مراسم اربعین برکات اقتصادی فراوانی برای کردستان دارد زیرا با اجرای پروژههای عمران شهری، راهداری و درمانی زیرساختهای کردستان تقویت میشود، مسئولین باید در تعریف این پروژههای قابلیت ماندگاری را مدنظر داشته باشند.
وی خواستار اولویت دادن به پروژههای عمرانی اربعین در کردستان شد.
خبرنگار: عماد کریمیان
آدرس کوتاه خبر: