رئیس شورای هماهنگی تشکلهای بخش خصوصی کردستان:
دولت باید واحدهای صنعتی کردستان را از برنامه قطع برق و گاز معاف کند
باید دولت، مجلس، قوه قضائیه و نهادهای نظارتی در زمان تصمیم گیریهای مربوط به توزیع منابع، تدوین بسته-های حمایتی، برخوردهای بازدارنده و موازین محدود کننده، وضعیت توسعه یافتگی استانها را در نظر گیرند، تا یکسان بودن دستورات سبب آسیب دیدگی استانهای در حال توسعه نشود.
رئیس شورای هماهنگی تشکلهای بخش خصوصی کردستان در گفتوگو با خبرنگار روژان پرس خبر از اجرای تصمیمات ویژه برای حمایت از واحدهای تولیدی استان در زمان بروز کمبود برق و گاز داد.
سید کمال حسینی با اشاره به وضعیت واحدهای تولیدی کردستان گفت: استان در 3 دهه اخیر وارد روند توسعه صنعتی شده که تداوم این مسیر مستلزم اجرای بستههای حمایتی و تصمیمات خاص است تا بتواند نقش موثر در ارتقاء شاخصهای اقتصادی و تقویت تابآوری اقتصاد ملی در جنگ اقتصادی بازی کند.
وی افزود: باید دولت، مجلس، قوه قضائیه و نهادهای نظارتی در زمان تصمیم گیریهای مربوط به توزیع منابع، تدوین بسته-های حمایتی، برخوردهای بازدارنده و موازین محدود کننده، وضعیت توسعه یافتگی استانها را در نظر گیرند، تا یکسان بودن دستورات سبب آسیب دیدگی استانهای در حال توسعه نشود.
حسینی یادآور شد: متولیان ارشد کشور باید این را بدانند که تابآوری استانهای در حال توسعه در قبال تصمیمات محدود کننده مربوط به زمانهای بحرانی بسیار پایین است و ضرورت دارد این استانها از اقدامات محدودیتساز معاف کنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج تصریح کرد: جنگ اقتصادی سبب افزایش ضریب آسیبپذیری اقتصاد کشور در برابر بحرانها شده که این امر در استانهای در حال توسعه از شدت بالاتری برخوردار است به طوری که با کوچکترین فشار بسیاری از واحدهای تولیدی ورشکست میشوند.
وی در مورد تاثیر ناترازی برق و گاز بر واحدهای تولیدی کردستان گفت: در حالی که استان روزانه 1000 مگاوات برق تولید میکند کل مصرف صنعتی آن 77 مگاوات میباشد، اما کسری برق کشور را از 6 تا 10 هزار مگاوات ارزیابی کرده-اند، بنابراین سزاوار نیست که برنامه قطع برق و گاز را در کردستان اعمال کنند.
وی ادامه داد: قطع برق واحدهای صنعتی کردستان نمیتواند جوابگوی ناترازی برق کشور باشد اما میتواند بخش صنعت استان را فلج کند.
رئیس خانه صنعت و معدن کردستان با اشاره به اعتراض فعالان اقتصادی به قطع برق و گاز واحدهای تولیدی اعلام کرد: تصمیم دولت در قبال قطعی 3 روز برق شهرکهای صنعتی کشور باعث ترس و دلهره همه سرمایهگذاران و مدیران واحدهای صنعتی شد و تصمیم به اعتصاب همگانی گرفتند که من با رایزنیهای سریع با تشکلها و مدیران واحدهای تولیدی از آنها خواستم تا اقدام را به تاخیر اندازند و اجازه دهند با مدیریت ارشد استان مذاکره کنیم که این خواسته مورد قبول آنها واقع شد.
حسینی افزود: مذاکرات متعدد با استاندار و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سبب شد که قطع برق از 3 روز به 2 روز کاهش یابد اما این هم نمیتواند مانع کاهش زیان واحدهای تولیدی استان باشد و در مذاکرات جدید قرار بر این شده که به 1 روز کاهش یابد.
رئیس شورای هماهنگی تشکلهای بخش خصوصی کردستان تصریح کرد: برنامه اصلی ما این است که همه مطالبات و ضروریات را از طریق شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری کنیم که اولین نشست کارگروه تخصصی آن روز 24 آذرماه با حضور مسئولین تشکلهای صنفی و مدیران واحدهای تولیدی برگزار شد.
وی اظهار کرد: جا دارد از استاندار کردستان و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری برای پیگیری دلسوزانه مطالبات و مشکلات بخش خصوصی تقدیر و تشکر کنیم..
خبرنگار قدیر اللهمرادی
آدرس کوتاه خبر: