دوشنبه، 14 آبان 1403
روژان پرس » اخبار » مرکز خدمات سرمایه‌‌گذاری کردستان با رویکرد نوین به شکوفایی اقتصادی می‌‌اندیشد

مدیرکل امور اقتصادی و دارائی کردستان در گفت‌وگو با روژان:

مرکز خدمات سرمایه‌‌گذاری کردستان با رویکرد نوین به شکوفایی اقتصادی می‌‌اندیشد

0
کد خبر: 2184

مرکز خدمات سرمایه‌‌گذاری کردستان با رویکرد نوین به شکوفایی اقتصادی می‌‌اندیشد

به روز رسانی 15 فرصت سرمایه‌‌گذاری از طریق عقد قرارداد با شرکت مشاور تخصصی و برگزاری فرصت‌‌های سازمان در سامانه پنجره واحد سرمایه‌‌گذاری سازمان سرمایه‌‌گذاری و کمک‌‌های اقتصادی و فنی هم از دستاوردهای مهم استان است.
بالا بودن نرخ بیکاری، تورم و گرانی، پایین بودن درآمد سرانه و افزایش تمایل به مهاجرت از ویژگی‌‌های اقتصادی کردستان است که شدت آنها سبب قرار گرفتن استان در رتبه سوم شاخص فلاکت کشور شد.
سرمایه‌‌گذاری بخش خصوصی تنها راه برون رفت از این وضعیت است که ضعف زیرساخت‌‌های توسعه در حوزه‌‌های حمل و نقل، کمبود شهرک‌‌های صنعتی، کمبود منابع بانکی، مانع تراشی قوانین اداری، ضعف، تنگ‌‌نظری بدنه کارشناسی و عدم وجود مشوق‌‌های مناسب در استان و عدم ارائه بسته‌‌های سرمایه‌‌گذاری دارای مطالعات پیش امکان سنجی شده توسط دستگاه-های صادر کننده مجوز امکان حضور واقعی سرمایه‌‌گذاران در این استان را به چالش کشیده است.
در حالی که کردستان به علت برخورداری از منابع آب، خاک مرغوب، 18 نوع ماده معدنی، هوای معتدل، مراتع غنی، گنجینه متنوع گونه‌‌های گیاهی، جنگل‌‌های سرسبز، اکوتوریسم بکر، 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق و نیروی کار جوان از جذابیت بالائی برای سرمایه‌‌گذاران بخش خصوصی برخوردار است اما نمونه‌‌های بسیاری داریم که افرادی با سرمایه‌‌های کلان تمایل به حضور در استان داشتند اما عوامل فوق آنها را فراری داد و در استان‌‌های دیگر به راحتی جذب شدند.
حذف قوانین مخل سرمایه‌‌گذاری، اصلاح بدنه کارشناسی، ایجاد تشکیلات واحد برای انجام امور مقدماتی، تقویت زیرساخت‌‌ها و اعمال بسته‌‌های تشویقی از اولویت‌‌های جذب سرمایه‌‌های بخش خصوصی داخلی و خارجی در کردستان است که برخی از این موارد با ایجاد مرکز خدمات سرمایه‌‌گذاری محقق شده و برخی دیگر از قبیل اصلاح بدنه کارشناشی ادارات نیاز به اراده قاطع دارد.
خبرنگار روژان پرس در گفت‌وگو با مدیرکل امور اقتصادی و دارائی کردستان به بررسی مشکلات و ارزیابی راهکارهای حوزه سرمایه‌‌گذاری استان پرداخت که اینک پیش روی شماست.
محمد مشیرپناهی با اشاره به نقاط ضعف حوزه سرمایه‌‌گذاری کردستان گفت: عدم وجود مشوق‌‌های مناسب با شرایط و نیاز استان‌‌های کمتر توسعه یافته، ضعف زیرساخت‌‌های مورد نیاز توسعه صنعتی، وجود معارض در خصوص زمین‌‌های منابع ملی پیشنهادی به سرمایه‌‌گذاران، عدم وجود اعتبار مناسب جهت برگزاری همایش و یا شرکت در همایش‌‌های داخلی و بین المللی برای معرفی فرصت‌‌های سرمایه‌‌گذاری از مهمترین نقاط ضعف استان است.
وی در خصوص نقاط قوت این حوزه افزود: جذب سرمایه‌‌گذار از اقلیم کردستان با توجه به قرابت فرهنگی و روابط تاریخی آنها با کردستان، وجود پتانسیل‌‌های بکر گردشگری و 232 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق از نقاط قوت سرمایه‌‌گذاری در این استان است.
مشیرپناهی در مورد اقدامات لازم برای بهبود روند سرمایه‌‌گذاری اظهار کرد: شناسایی لکه‌‌های مستعد سرمایه‌‌گذاری برای واگذاری به سرمایه‌‌گذاران خارجی، صدور 67 مورد مجوز بی‌‌نام برای لکه‌‌های مذکور، شرکت در همایش اکسپو تهران (اردیبهشت 1402) و معرفی فرصت‌‌ها به سرمایه‌‌گذاران خارجی، ایجاد ارتباط موثر با نهادهایی مانند سازمان سرمایه‌‌گذاری و کمک‌‌های اقتصادی و فنی ایران به دلیل کانون مراجعه سرمایه‌‌گذاران خارجی و ارائه فرصت‌‌ها و پتانسیل‌‌های استان به سازمان مذکور برای هدایت سرمایه‌‌گذاران خارجی به استان انجام شده است.
وی قابلیت جذب سرمایه‌‌گذار از اقلیم کردستان عراق را ظرفیت مهم استان دانست و اذعان کرد: قرابت فرهنگی و روابط تاریخی، وجود پتانسیل‌‌های بکر گردشگری مانند زریوار و هورامان، 230 کیلومتر مرز مشترک، وجود معادن فلزی و غیر فلزی، برخورداری از خط ریلی و امکان دسترسی سریع به بازارهای مجاور (عراق، سوریه، ترکیه و اردن) زمینه مناسبی برای جذب سرمایه‌‌های اقلیم کردستان عراق است.
مشیرپناهی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط مرکز خدمات سرمایه‌‌گذاری جهت بهبود وضعیت استان گفت: شناسایی لکه-های مستعد برای واگذاری به سرمایه‌‌گذاران خارجی، صدور 67 مورد مجوز بی‌‌نام برای لکه‌‌های مذکور، تهیه فرصت‌‌های سرمایه‌‌گذاری دارای مطالعات امکان سنجی، شرکت در همایش اکسپو تهران (اردیبهشت 1402) و معرفی فرصت‌‌ها به سرمایه‌‌گذاران داخلی و خارجی در این نمایشگاه، ایجاد ارتباط موثر با نهادهایی مانند سازمان سرمایه‌‌گذاری و کمک‌‌های اقتصادی و فنی ایران به دلیل کانون مراجعه سرمایه‌‌گذاران خارجی و ارائه فرصت‌‌های استان به سازمان مذکور برای هدایت سرمایه‌‌گذاری خارجی به سمت کردستان انجام شده است.
وی صدور مجوزهای بی‌‌نام را یکی از ضرورت‌‌های افزایش انگیزه حضور بخش خصوصی در کردستان دانست و اذعان کرد: مجوز بی‌‌نام به مجوزهایی گفته می‌‌شود که تمام مراحل قانونی را طی نموده و آماده واگذاری است به طوری به محض درخواست افراد دارای اهلیت فوری به نام آنها ثبت می‌‌گردد که تا کنون 67 مجوز بی‌‌نام(19 جهادکشاورزی، 9 صمت و 39 گردشگری) در استان صادر شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر لزوم تامین تمام زمینه‌‌های جذب سرمایه‌‌گذاری خارجی گفت: اخذ 22 مجوز سرمایه‌‌گذاری خارجی از سازمان سرمایه‌‌گذاری و کمک‌‌های اقتصادی و فنی ایران با حجم 740 میلیون دلار عملکرد مرکز خدمات سرمایه‌‌گذاری در مدت فعالیت این نهاد است.
وی افزود: میزان اشتغالزائی طرح‌‌های دارای سرمایه‌‌گذار خارجی به علت اثرهای خاص عاملی مهم در سطح اشتغال کشورها محسوب می‌‌شود و تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم در اشتغال دارد، افزایش سطح سرمایه‌‌گذاری خارجی استان می‌‌تواند تاثیرات مثبت و مهمی در افزایش اشتغال استان داشته باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کردستان تصریح کرد: طرح‌‌های دارای سرمایه‌‌گذار خارجی فعال عبارتند از شرکت تولید طلای زرکوه با 1 هزار و 667 نفر اشتغال، شرکت تولید سیگار و تنباکو معسل با 105 نفر، شرکت تولید لوازم خانگی برقی آیریا ونداد کسری با 29 نفر، مجتمع خدماتی تجاری سنهسنتر با 200 نفر، تولید لبنیات لبندوش با 60 نفر، تولید خوراک آبزیان پرورشی سیروان دانه زرین زاگرس با 24 نفر و شرکت باران تجارت پوریا تولید کننده قطعات پلاستیکی عایق الکتریکی و لامپ LED با 400 نفر.
وی اعلام کرد: اداره کل امور اقتصادی و دارایی کردستان با همکاری یکی از شرکت‌‌های مشاور اقدام به تهیه 40 فرصت سرمایه‌‌گذاری با مطالعات پیش امکان سنجی PFS در سال 1399 نمود که شامل 17 فرصت در اواخر سال 1399 به تائید سازمان سرمایه‌‌گذاری و کمک‌‌های اقتصادی و فنی رسید.
 وی در ادامه بیان کرد: به روز رسانی 15 فرصت سرمایه‌‌گذاری از طریق عقد قرارداد با شرکت مشاور تخصصی و برگزاری فرصت‌‌های سازمان در سامانه پنجره واحد سرمایه‌‌گذاری سازمان سرمایه‌‌گذاری و کمک‌‌های اقتصادی و فنی هم از دستاوردهای مهم استان است.




تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید