دوشنبه، 14 آبان 1403
روژان پرس » اخبار » مشارکت زنان در امور اجرایی، نشانی از توسعه‌یافتگی

به بهانه انتصاب نخستین فرماندار زن در کردستان

مشارکت زنان در امور اجرایی، نشانی از توسعه‌یافتگی

0
کد خبر: 2178

مشارکت زنان در امور اجرایی، نشانی از توسعه‌یافتگی

زن در مقام والای مادر "اولین معلم، پرستار و امید‌بخش زندگی"  در کودکان و آینده‌سازان می‌باشد.
خانواده به عنوان سلول سازنده جامعه مهمترین نهاد تربیتی اجتماع محسوب می‌گردد به گونه‌ای که تزلزل یا تقویت آن به تزلزل یا تقویت جامعه منجر می‌گردد؛ به تعبیر دیگر سلامت جامعه به سلامت خانواده و نشاط، اقتدار و پویایی خانواده نیز به جایگاه زن و مادر وابسته است. لذا نقش محوری زن در سازندگی کشور بر هیچ‌کس پوشیده نیست.
امروزه در نظام رتبه‌بندی کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه، مشارکت زنان در امور مدیریتی در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به عنوان یکی از شاخص‌های موثر در توسعه‌یافتگی محسوب می‌گردد. مقام و جایگاه زن به عنوان آفریده والای خداوند که نیمی از مخلوقات بشری در جهان را در بر‌می‌گیرد به عنوان سرمایه انسانی هر جامعه‌ای، یکی از عوامل مهم توسعه انسانی است. کافی است به سه شاخص توسعه انسانی که "آموزش، سلامت و استانداردهای زندگی" است، نگاهی مفهومی هرچند گذرا داشته‌باشیم. زن در مقام والای مادر" اولین معلم، پرستار و امید‌بخش زندگی"  در کودکان و آینده‌سازان می‌باشد.
از نگاه توسعه پایدار نیز که مفهوم تأمین رفاه در شرایط فعلی با حفظ توانمندی‌های نسل آینده می‌باشد، باز‌هم زن نقش بسیار مهمی را تجلی خواهد‌ساخت، زیرا توسعه پایدار با مفهوم فوق دارای چهار سطح توسعه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و زیست‌محیطی است که به اجمال نقش کلیدی زن را در هرکدام از سطوح می‌توان اشاره‌کرد:
- توسعه اجتماعی: عدالت اجتماعی مهمترین پیش‌شرط توسعه اجتماعی است که بهره‌گیری از زنان در امور اجرایی و کشور هم‌سان با مردان، همانا حرکت در مسیر عدالت اجتماعی و تحقق توسعه اجتماعی است.
- توسعه اقتصادی: ایجاد شغل و فراهم نمودن بستر کسب درآمد برای تمام افراد جامعه یکی از مهمترین پیش‌شرط‌های توسعه اقتصادی است که بهره‌جستن از توان زنان در امور اجرایی و مدیریتی و متعاقب آن نقش آنان در تولید و رشد اقتصادی، حرکت جدی در مسیر توسعه اقتصادی است.
- توسعه سیاسی: یکی از مولفه‌های اصلی توسعه سیاسی، مشارکت آحاد مردم در فعالیت‌های سیاسی است از جمله تشکیل احزاب، سخنرانی‌ها، مقالات سیاسی و مهمترین آن مشارکت در انتخابات‌های رسمی کشور است که بهره‌جستن از زنان در امور اجرایی و مدیریتی به‌ویژه سیاسی، در مشارکت مردم و توسعه سیاسی نقش انکار ناپذیری خواهد‌داشت.
- توسعه زیست‌محیطی: حفظ محیط زیست و نگاه حفاظتی به آن برای نسل‌های آینده، متأثر از یک ضمیر و نهاد تربیتی و فرهنگی آمیخته به اخلاق فردی و بعد اخلاق حرفه‌ای‌است که با عنایت به نقش تربیتی زن در مقام مادر، بازهم بهره‌جویی از زنان در امور اجرایی، حرکتی موثر در تحقق توسعه زیست‌محیطی خواهد‌بود.
انتصاب اولین فرماندار زن در استان کردستان توسط استاندار کردستان در دولت چهاردهم، ضمن اینکه تحقق یکی از وعده‌های دولت در ارائه پست‌های اجرایی به زنان در ایام انتخابات می‌باشد، نشان از درک بالای استاندار جدید کردستان از مفاهیم توسعه وهمچنین  نگرشی توسعه‌نگر و تحول‌خواه است. این انتصاب به عنوان اولین فرماندار زن در دولت چهاردهم مبین پیام‌ها و پیامدهای مبارک و ارزشمند زیر هستند:
1- مبین ظرفیت و استعدادهای بالای بانوان کردستان در امکان مدیریت امور استانی و حتی کشوری است.
2- مبین اعتماد درست به مدیران بومی، کرد و اهل سنت در تصدی عالی استان می‌باشد.
3- امیدآفرینی، نشاط و پویایی در بانوان کردستان، که می‌توانند در عرصه‌های عالی مدیریتی جامعه، نقش آفرین باشند.
4- امید به مشارکت مردم کردستان به ویژه بانوان را در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی بیش از پیش متبلورخواهد ساخت.
5- پاسخی مستند به دشمنان نظام جمهوری اسلامی که دفاع از زن و جایگاه زن را در جنگ‌های شناختی و ترکیبی به ویژه در سال‌های اخیر حربه خود  قرار داده‌ بودند.
6- مبین فرهنگ غنی مردان کُرد، که بدور از نگاه تحجرآمیز مردسالارانه، منادی شایسته سالاری و بدور از نگاه جنسیتی هستند.
در پایان ضمن ابراز تقدیر و ارج نهادن به این انتصاب، بی‌شک استمرار چنین انتصاباتی نه‌تنها به ترویج و نشر فرهنگ کهن مردم کردستان که همواره بسترساز رشد و تعالی اجتماعی بانوانی چون مستوره اردلان بوده،  کمک می‌نماید، بلکه  زمینه رشد و توسعه استان کردستان را بیش‌تر فراهم می‌سازد.
شاهین فکور- دانشیار و عضو هیأت علمی دانشگاه
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید