چهارشنبه، 26 دی 1403
روژان پرس » اخبار » با عشق به خدمت و اطمینان از حمایت دولت، مجلس و قوه قضائیه استانداری کردستان را پذیرفتم

گفت‌وگوی روژان‌پرس با استاندار کردستان؛

با عشق به خدمت و اطمینان از حمایت دولت، مجلس و قوه قضائیه استانداری کردستان را پذیرفتم

0
کد خبر: 2437

با عشق به خدمت و اطمینان از حمایت دولت، مجلس و قوه قضائیه استانداری کردستان را پذیرفتم

من به علت داشتن سابقه مدیریت دولتی و شورایی در کردستان تسلط کامل بر وضعیت منابع، شاخص‌‌های توسعه یافتگی، علل عقب‌‌ماندگی و راهکارهای برون رفت از این شرایط را دارم اما بدون حمایت نمایندگان مجلس، مردم، نهادهای صنفی، نخبگان و رسانه نمی‌‌توانم کار را پیش ببرم زیرا در مواردی به موانعی برخورد می‌‌شود که برای برخورد با آنها نیازمند همت و مشارکت جمعی است.
درآمد سرانه مردم کردستان کمتر از نصف میانگین کشوری، رتبه دوم نیازمندی به حمایت نهادهای امدادی، رتبه 30 جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی، رتبه دوم نرخ فلاکت ایران، رتبه اول کمبود کمی و کیفی مسکن ایران، رتبه سوم طلاق ایران، رتبه اول مهاجرت نخبگان، رتبه آخر کشت آبی، رتبه آخر راه استاندارد روستایی و صدها رتبه برتر منفی عناصر تشکیل دهنده شاخص‌‌های اقتصادی کردستن هستند.
اما نگاهی بیندازیم به منابع توسعه استان: 217 هزار و 38 هکتار زمین زراعی، 373 هزار و 423 هکتار جنگل، 1 میلیون و 297 هزارهکتار مرتع غنی، 550 میلیمتر بارش، 7 میلیارد مترمکعب روان‌آب، 18 نوع ماده معدنی با بیش از 1 میلیارد تن ذخیره، نیروی کار جوان، 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق و فرهنگ چند هزار ساله تولدات کشاورزی و دامی.
در کنار این موضوع نگاهی بیندازیم به وضعیت تولیدات کشاورزی و معدنی استان: رتبه اول گندم دیمی، رتبه اول توت فرنگی، رتبه هفتم سیبزمینی، رتبه 7 نخود، رتبه 13 گوشت قرمز، رتبه 9 گوشت مرغ، رتبه 4 عسل، رتبه اول طلا، رتبه 1 سنگ تزئینی و رتبه 3 ذخایر سنگ آهن کشور را دارد.
صرف نظر از برخی مشکلات سراسری مانند تحریم‌ها و کمبود منابع به نظر می‌رسد نقش سوء مدیریت و فساد اداری و بی‌‌تفاوتی نهادهای نظارتی و قضائی در عقب‌‌ماندگی کردستان پررنگتر از سایر استانها باشد؟ صد البته بی‌‌تجربگی مدیران و نمایندگان مجلس، ضعف مهارت فنی نیروی کار، کمبود دانش و محدودیت‌‌های حاکم بر رسانه را نباید در  این چرخه اداری نادیده گرفت.
اکنون که دولت وفاق ملی با شعارهای عدالت‌‌خواهانه سکان اداره کشور را به دست گرفته، از 6 نماینده استان در مجلس 5 نفرشان بیشتر از 1 دوره سابقه دارند و بستر فعالیت رسانه از کنترل همه کشورها خارج شده و به راحتی می‌‌توان از قدرت تاثیر آن در معادله قدرت و مدیریت استفاده کرد، دیگر هیچ بهانه‌‌ای برای عقب‌‌ماندگی کردستان پذیرفتنی نیست.
اینک باید همه وارد میدان مبارزه با ناعدالتی در توزیع منابع، کج اندیشی و کج فهمی، دخالت مافیا و سوء مدیریت برویم.
استاندار به عنوان بالاترین مقام حاکمیت در استان بیشترین مسئولیت را در قبال سرنوشت جامعه بر گردن دارد و باید تمام توان خود را برای حذف افراد ناکارآمد، کنترل فساد اداری، حذف باندهای مافیایی و اصلاح بدنه کارشناسی ادارات به کار گیرد.
استاندار کردستان در گفتگو با خبرنگار روژان پرس به تشریح رویکرد دولت در بنیان‌‌گذاری گفتمان مبتنی بر عدالت و ترقی پرداخت که قسمت اول آن هفته گذشته تقدیم شد و اکنون خوانندگان را به خوانده بخش دوم دعوت می‌‌کند.
آرش لهونی با انتقاد از خام‌‌فروشی ذخایر معدنی استان گفت: کردستان به علت برخورداری از 18 نوع ماده معدنی و 1 میلیارد و 300 هزار تن ذخیره قطعی یکی از قطب‌‌های اصلی معدنی ایران است که در مواردی مثل طلا هیچ رقیب و جایگزینی ندارد زیرا معادنش بالاترین خلوص را داشته و اکنون بیش از 50 درصد طلای کشور در این استان تولید می‌‌شود که اگر معدن سقز هم راه اندازی شود این عدد به بالای 70 درصد خواهد رسید، علاوه بر این قطب اول ذخایر سنگ تزئینی، پوکه و سنگ آهن کشور است اما کمترین سهم را از اشتغال این حوزه دارد و بیشترین بخش از ذخایر به صورت خام از استان خارج می‌‌شود که سال‌‌هاست برنامه پایان دادن به خام‌‌فروشی در دستور کار دولت قرار دارد اما با ئصف پیگیریهای مستمر استانداران قبلی هنوز به طور کامل اجرا نشده و باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
وی افزود: بحث احداث کارخانه فولاد زاگرس در مقطع زمانی خاص پیگیری شد و همه بسترهای لازم برای عمل به این وعده فراهم شد اما بعد از مدت کوتاهی فعالیت این واحد تعطیل شده و میلیاردها ریال از سرمایه پولی کشور به هدر رفته و صدها جوان و نخبه شاغل در آن بیکار شدند، بعد از مدتی داستان احداث کارخانه‌‌های فرآوری در جوار معادن مطرح شد که بخشی از آن اجرا شد اما کامل نشد و اکنون هم چندین سال است که پروژه زنجیره تولید منابع معدنی به ویژه سنگ آهن مطرح است که بخشی از مقدمات آن فراهم شده و من این برنامه را با جدیت تمام پیگیری کرده و به عنوان هدیه دولت وفاق به مردم کردستان آن را انجام خواهم داد.
لهونی ادامه داد: من به علت داشتن سابقه مدیریت دولتی و شورایی در کردستان تسلط کامل بر وضعیت منابع، شاخص‌‌های توسعه یافتگی، علل عقب‌‌ماندگی و راهکارهای برون رفت از این شرایط را دارم اما بدون حمایت نمایندگان مجلس، مردم، نهادهای صنفی، نخبگان و رسانه نمی‌‌توانم کار را پیش ببرم زیرا در مواردی به موانعی برخورد می‌‌شود که برای برخورد با آنها نیازمند همت و مشارکت جمعی است.
وی تصریح کرد: پایان دادن به خام‌‌فروشی معادن یکی از اولویت‌‌های من است که بدون حمایت دولت، مجلس و مشارکت بخش خصوصی نمی‌‌توان کار را با بهترین کیفیت پیش برد و باید از منابع مالی خود شرکت‌‌های معدنی فعال هم استفاده کرد برای نمونه معدن صبانور وعده ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در ایجاد زنجیره فولاد در استان را داده است که برای عمل به وعده با موانعی مواجه شده که پیگیر برطرف کردن آن هستیم، با اجرای آن برای ۲ هزار نفر به طور مستقیم و 5 هزار نفر غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
استاندار کردستان کمبود منابع بانکی را یکی دیگر از عوامل عقب‌‌ماندگی اقتصادی استان دانست و یادآور شد: بر اساس قانون بانک‌‌ها در مناطق عقب‌‌مانده اقتصادی اجازه دارند تا سقف 85 درصد منابع را به پرداخت تسهیلات اختصاص دهند اما اکنون برخی بانک‌‌های استان تا سقف 150 درصد هم رفته‌‌اند و این کسری با روش‌‌های پر خرج مثل برداشت از ذخایر بانک مرکزی و یا استقراض از سایر استان‌‌ها جبران می‌‌کنند اما برخی بانک‌‌ها هم کمتر از سقف قانونی را پرداخت کرده و بانک-های خصوصی هیچ مشارکتی در توسعه استان ندارند و فقط به جمع‌‌آوری پول‌‌های استان اقدام می‌‌کنند که باید هم برای افزایش منابع بانک‌‌های پشتیبانی کننده توسعه استان اقدام کرد، هم بانک‌‌هایی که کمتر از سقف تسهیلات داده‌‌اند وادار به ورود جدی‌‌تر شئوند و هم بانک‌‌های خصوصی را مکلف به پرداخت تسهیلات شوند.
لهونی افزود: یکی از راه‌‌های تقویت منابع بانکی استان انتقال حساب‌‌های بانکی واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی به بانک-های استان است زیرا دارای هزاران میلیارد تومان گردش سالیانه هستند اما بیشترین حجم عملیات بانکی را در خارج استان انجام می‌‌دهند و من با قاطعیت دنبال انتقال حساب‌‌ها هستم و از همه راه‌‌های ممکن برای رسیدن به نتیجه استفاده می‌‌کنم و اخیرا اخطار جدی به یکی از این واحدها داده‌‌ام اما به سرانجام کار امیدوارم.
وی پتانسیل‌‌های گردشگری را یکی از بسترهای اساسی شکوفایی اقتصادی کردستان و تقویت دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و گفت: اکوتوریسم کردستان در حوزه‌‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی، معماری، معنوی و صنایع دستی در دنیا بی‌‌نظیر است، جنگل‌‌های سرسبز، آب‌‌های خروشان، دریاچه منحصر به فرد زریوار، مناظر سارال و هورامان، لباس کوردی، آثار باستانی، معماری هورامان، تنوع رسوم فرهنگی، صنایع دستی متنوع و مراسم عرفانی این استان اگر به دنیا معرفی گردد می‌‌تواند تکیه‌‌گاه اشتغال استان، منبع پایدار مالیاتی و دیپلماسی فرهنگی ایران در محامع بین المللی شود که در تدارک تدوین برنامه جامع گردشگری استان هستم و طرح‌‌های متنوعی را در نظر داریم.
وی حوزه حمل و نقل را یکی از بسترهای توسعه دانست و اظهار کرد: در استان ۳۷۰ کیلومتر راه 4 خطه داریم و بخشی از کریدور شمال – غرب، جنوب - غرب کشور از استان ما می‌‌گذرد اما دارای پیشرفت فیزیکی رضایت‌‌بخشی نیست، تکمیل این پروژه‌‌ها جزو اولویت‌‌های دولت چهاردهم و قرار است اعتبارات مطلوبی به آن تخصیص داده شود.
لهونی با بیان اینکه شاخص آسفالت راه‌‌های روستایی کردستان نسبت به میانگین کشوری مطلوب نیست، بیان کرد: در این مدت حدود ۹۴ کیلومتر راه روستایی در استان آسفالت شده است و سعی خواهد شد در این زمینه با سرعت بیشتری کار پیش رود، این را بدانید رفع نقاط حادثه خیر در محورهای استان رضایت‌‌بخش نیست و بر رفع این نقاط تمرکز کرده‌‌ایم تا دیگر شاهد حوادث ناگوار و مرگ دلخراش مردم در این مسیرها نباشیم.
استاندار کردستان افزود: پیگیر اتصال راه آهن سنندج به مرز باشماق، افزایش پروازهای فرودگاه سنندج و سقز  هستم و با شرکت‌‌های هواپیمایی در راستای افزایش تعداد پروازها وارد مذاکره شده‌‌ایم.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید