دوشنبه، 14 آبان 1403
روژان پرس » اخبار » به زمین زدن کلنگی که به انتظار 20 ساله سنندج پایان داد

شروع طرح ساماندهی 2500 واحد آلاینده

به زمین زدن کلنگی که به انتظار 20 ساله سنندج پایان داد

0
کد خبر: 2183

به زمین زدن کلنگی که به انتظار 20 ساله سنندج پایان داد

در اینجا باید اعلام کرد که امیدی به نمایندگان سنندج در مجلس نیست چون هم سلف، جانب بی‌طرفی مشکوک گرفت و هم خلف، راه سلف را می‌رود، پس اینجاست که نهادهای نظارتی که شنیدن نام برخی از آنها لرزه بر پیکر رانت‌جویان می‌اندازد باید استاندار، اصناف و اتحادیه‌ها را یاری دهند.
سنندج سال‌هاست با ترافیک سنگین، آلودگی هوا، تخریب آسفالت، بتن و موزائیک خیابان‌ها و معابر، آلودگی صوتی و مختل شدن بهداشت محیط ناشی از حضور صنوف آلاینده و مزاحم در شهر دست و پنجه نرم و حال را به امید آینده سپری می‌کند، متولیان اداره شهر هم بیش از 20 سال است که وعده حل این مشکلات را می‌دهند اما هر بار با انداختن تقصیر بر دوش عوامل ناشناخته از زیر بار تعهد خود خارج می‌شوند.
همه صاحب‌نظران مدیریت و مهندسی شهری وجود صنوف آلاینده و مزاحم را مهمترین عامل مشکلات شهری و مخل آرامش شهروندان می‌دانند اما اعتبار این نظر را فقط باید نزد شهروندان گرفتار یافت که صدای کوبیدن پیک و چکش تعمیرکار خودرو، تخریب آسفالت بر اثر ریختن بنزین و روغن تعویض روغنی، بوی آزار دهنده سوختن رنگ کهنه بدنه ماشین صافکاری، گرد و خاک مصالح فروش، سد معبر نمایشگاه اتومبیل و صدای ناشی از دعوای برخی مشتریان بنگاه‌های معاملات املاک، شهر را برایش تبدیل به جهنم کرده است.
طولانی شدن اجرای برنامه انتقال صنوف مزاحم و آلاینده سنندج علل چندگانه و گاها متضادی دارد که بیانش شاید برای توسعه‌گرایان قابل باور نباشد چون هیچکس حاضر نیست باور کند که اجرای طرحی به این مهمی تبدیل به میدانی برای تقابل باندهای رانتجو با تشکل‌های صنفی شود و کسی هم باور نمی‌کند که همه متولیان اداره شهر و مدعیان نمایندگی مردم در مجلس و شورای شهر قیافه بی‌طرفانه به خود گرفته به طوری برخی اراده و برخی هم جرات حذف باندها را نداشته باشند.
جالب است که بی‌طرفان مجلس نشین خلاء قانونی و مشخص نبودن متولی صدور پروانه را علت عدم اجرا معرفی می‌کنند، غافلند از اینکه شهروند این را می‌فهمد که حل این خلاء وظیفه آنهاست، تا اینکه سال گذشته اسماعیل زارعی کوشا استاندار سابق کردستان روال رایج را شکسته و جرات صدور پروانه برای صنف مصالح فروش و فلز کار را به خود داد تا پیامی برای رانت‌جو و بی‌طرف صادر کرده باشد.
اما بعد از ایشان، شهر با 2 مشکل روبروست
1- کارشکنی باندهای رانت‌جو برای گرفتن انتقام از صنوفی که باج نداده‌اند
2- جلوگیری باندها از صدور پروانه برای سایر صنوف
حل این 2 مانع بازدارنده و قدرتمند نیاز به حضور مقتدرانه دکتر آرش لهونی استاندار کردستان دارد تا مانند زارعی کوشا سدها و موانع را شکسته و روند توسعه شهری و اقتصادی استان را یاری دهد.
در اینجا باید اعلام کرد که امیدی به نمایندگان سنندج در مجلس نیست چون هم سلف، جانب بی‌طرفی مشکوک گرفت و هم خلف، راه سلف را می‌رود، پس اینجاست که نهادهای نظارتی که شنیدن نام برخی از آنها لرزه بر پیکر رانت‌جویان می‌اندازد باید استاندار، اصناف و اتحادیه‌ها را یاری دهند.
بالاخره انتظار 20 ساله مردم سنندج و صنوف مصالح فروش و فلزکار برآورد شد و در روز اول مهر کلنگ آغاز عملیات مجتمع صنوف مزاحم و آلاینده مصالح فروشان و فلزکاران با حضور مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان، فرماندار، شهردار و رئیس شورای شهر سنندج در روستای سرنجیانه به زمین زده شد اما همراه با حاشیه‌های ناخوش و مشکوک.
حاشیه‌پردازی بر حاشیه‌های مشکوک در این گزارش نه جالب است و نه ممکن زیرا اسناد و شواهد کافی برای اثبات ادعا در محاکم قضائی در دست نداریم اما در تدارک تامین آن هستیم.

23هزار واحد صنفی آلاینده در کردستان وجود دارد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در مورد تاخیر در اجرای عملیات احداث این مجتمع گفت: مشخص نبودن مرجع صدور مجوز مهمترین مانع تسریع در اجرای این طرح بود که بعد از نشست‌های متعدد و مذاکرات طولانی به شرکت شهرک‌های صنعتی محول گردید.
بختیار خلیقی افزود: 23 هزار واحد صنفی آلاینده در کردستان وجود دارد که 9 هزار واحد آن در سنندج مستقر است که علیرغم میل باطنی مزاحماتی برای آرامش شهروندان ایجاد می‌کنند و آمادگی کامل برای خروج از شهر دارند.
وی تصریح کرد: این مجتمع پس از سال‌ها برای استقرار 2 هزار و 500 واحد از مصالح فروشان و فلزکاران احداث می‌شود و از همه مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس و شورای شهر خواستاریم تا این روند را یاری دهند.

همه صنوف آماده انتقال به خارج از شهر هستند
فرماندار شهرستان سنندج با اشاره به اهمیت حضور همه نهادها، مدیران و نمایندگان برای هدایت و حمایت از طرح انتقال صنوف مزاحم اظهار کرد: همه می‌دانیم که حضور این صنوف موجب بی نظمی در شهر شده و همه بر این واقفیم که همه صنوف آماده انتقال به خارج از شهر هستند، بنابراین همه مسئولین باید این طرح را حمایت کنند.
حسن عسکری افزود: ساماندهی به صنوف علاوه بر ایجاد انظباط شهری و آرامش شهروندان موجب شکوفایی اقتصادی استان و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان خواهد شد.
وی اعلام کرد: انتقال 2 هزار و 500 واحد مصالح فروشی و فلزکار از شهر حرکتی سازنده است که باید برای سایر صنوف هم اجرا گردد اما این امر نیازمند همکاری همه نهادها در ایجاد بسترهاست.

این صنوف مزاحم نیستند بلکه مراحم هستند
شهردار سنندج با انتقاد از کاربرد واژه مزاحم برای این صنوف گفت: اینکه این صنوف سبب آلودگی محیط شهری و سنگین شدن ترافیک می‌شوند درست است اما باید این را هم بپذیریم که بانی ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و حل مشکلات مردم شده و آماده انتقال به خارج از شهر هستند.
سید انور رشیدی تصریح کرد: بنابراین همه مسئولین باید زمینه قانونی و بسترهای انتقال را برای این صنوف فراهم کنند که شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج با تمام توان در این راستا حاضر به همکاری هستند چون ساماندهی بخش عظیمی از عوارض و عواقب ناشی از حضور آنها در شهر بر عهده ماست.
وی خاطر نشان کرد: سایر صنوف هم حاضر به خروج از شهر بوده و منتظر فراهم شدن زمینه‌های قانونی هستند.

تسریع در پاسخگوئی به استعلامات اداری ضرورت اجراست
مشاور مجتمع مصالح فروشان و فلزکاران در خصوص ویژگی‌های این طرح گفت: زمین محل اجرا با مساحت 48 هکتار با توپوگرافی خشن است اما کارشناسان و مهندسان مشاور اجرای طرح با استفاده از آخرین دستاوردهای علمی و فنی و مدل‌های موفق دنیا آن را طراحی کرده‌اند.
نادر زندی افزود: این مجتمع برای استقرار 2 هزار و 500 واحد صنفی، پارکینگ، فضای سبز، پذیرایی، آتش‌نشانی، نگهبانی، کمک‌های اولیه درمانی و دفاتر مدیریتی در نظر گرفته شده است.
وی اذعان کرد: تمام مسایل زیست محیطی طرح رعایت شده است.
زندی خواستار تسریع در پاسخگوئی به استعلامات اداری و کارشناسی شد.

عده‌ای از سامان‌دهی شهر و ایجاد فضای آرام برای شهروندان ناراحت هستند
مدیرعامل شرکت تعاونی مصالح فروشان با انتقاد از مانع تراشی بر سر راه طرح انتقال صنوف مزاحم گفت: کمبود زمین ناشی از توپوگرافی خشن کردستان، هزینه تمام شده و زمان اجرای این طرح‌ها افزایش می‌دهد اما این عوامل نمی‌توانند مانع اراده صنوف شوند و تنها مانع بازدارنده ما مانع تراشی برخی مسئولان و کارشناسان است که با وصف مغایرت با منافع توسعه و مصلحت‌های شهروندان همچنان ادامه دارد.
جلال ناظری افزود: گویا عده‌ای از سامان‌دهی شهر و ایجاد فضای آرام برای شهروندان ناراحت هستند و جلو اقدامات سازنده را می‌گیرند.
وی اعلام کرد: زمانی که ما این زمین را تملک کردیم همه مسئولین وقت ما را به باد انتقاد گرفته و می‌گفتند که امکان اجرای طرح در این مکان وجود ندارد اما بعد از سال‌ها کارشکنی ما به همه ثابت کردیم که هم می‌شود و هم می‌توانیم.
ناظری تصریح کرد: ما حمایت و هدایت را می‌خواهیم اما برخی از مدعیان مدیریت شهری و خدمت به شهروندان تمام توان خود را برای جلوگیری از این طرح به کار می‌گیرند.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید