دیدار با خانواده زنده یاد «آرمان بنفشی»
ماجرای فداکاری «آرمان بنفشی» وارد کتابهای درسی شود
جمعی از فعالان مدنی، اجتماعی و فرهنگی به دعوت انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان در منزل مادری زنده یاد «آرمان بنفشی» حضور یافتند و ضمن تفقد و دلجویی از خانواده و مادر این انسان والا و فداکار، یاد و اقدام ارزشمند و ماندگار این جوان با غیرت و ایثارگر را گرامی داشتند.
جمعی از فعالان مدنی، اجتماعی و فرهنگی به دعوت انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان در منزل مادری زنده یاد «آرمان بنفشی» که اواخر فروردین ماه امسال در روستای خلیچیان سنندج جانش را فدا کرد تا چند نفر دیگر را به زندگی برگرداند حضور یافتند و ضمن تفقد و دلجویی از خانواده و مادر این انسان والا و فداکار، یاد و اقدام ارزشمند و ماندگار این جوان با غیرت و ایثارگر را گرامی داشتند.
به گزارش روژان پرس، در این این دیدار فعالان اجتماعی، فرهنگی و هنری ضمن ابراز همدردی و تسلیت مجدد به برادر، خواهران، بستگان و به ویژه مادر این مرد با غیرت و با هویت کردستانی، یاد و خدمات و اقدام ارزنده وی را در نجات چند انسان از مرگ گرامی داشتند و با اهداء یادمانه به خانوادهاش، از آنان دلجویی و به پاس تربیت چنین انسان ایثارگری از مادرش تقدیر کردند.
در این مراسم عزت رضایی رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با اشاره به اینکه بر اساس آیات و روایات دینی، فضیلتی بالاتر از این نیست که انسان از بهترین و برترین داشته خود که همانا جان اوست برای رضایت و خشنودی خداوند از آن بگذرد و انفاق کند و به بالاترین درجات است برسد اظهار داشت: این انسان والا، این انسان فداکار، کاک آرمان قهرمان، شیر مرد سنندجی توانسته به این مرتبه از پاکی و شجاعت و انسانیت دست یابد.
عزت رضایی تمجید و تجلیل از انساندوستی، بزرگمردی و ایثار و فداکاری را وظیفه همه آحاد جامعه و مسئولین دانست و گفت: ما این قهرمان را به عنوان الگویی شایسته برای جوانان نسل های بعدی دیار و کشورمان میدانیم و از هر تلاشی برای زنده نگه داشتن یاد و اقدام ماندگارش کوتاهی نخواهیم کرد.
رضایی گفت: در همان ایام جانفاشنی اینبزرگ مرد با تصویب همه اعضاء شورا، حمایت شهردار و استاندار محترم یکی از خیابانهای سنندج به نام زندهیاد آرمان بنفشی نامگذاری شد و ساخت تندیس وی برای نصب هم در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس شورای اسلامی سنندج گفت: حماسه و ماجرای ایثارگری آرمان بنفشی باید به عنوان یکی از الگوهای بارز فداکاری، گذشت و ایثار در متون درسی مدارس کشور علی الخصوص مدارس کردستان گنجانده شود.
وی با بیان اینکه این درخواست که مطالبه خانواده و بازماندگان و به ویژه شهروندان و اهل فرهنگ و رسانه کردستان است و طی نامهای رسمی به استاندار محترم کردستان ارجاع داده شده است اظهار داشت: کوردها در طول تاریخ و اعصار با صفات و خصلتهای مرضیه و پسندیدهای همچون فداکاری، مهربانی، گذشت، حریت، شجاعت و مهماننوازی شهره و زبانزد خاص و عام بوده و هستند که می طلبد جهت حفظ و ترویج این ارزشها و شناساندن بیش از پیش این حرکت ایثارگرانه جوان کُرد ایرانی اهل سنندج به جامعه بشریت در بذل و ارائه خصلتهای جوانمردانه و پسندیدهای همچون مرحوم دهقان فداکار و پترس که در کتب درسی نام ماندگارشان در اذهان و افکار همگان باعث ایجاد انگیزه مثبت شده بود که پیشنهاد میگردد نام «آرمان بنفشی» در کنار نام آزادمردان دیار و مهین اسلامیمان در کتب درسی قید و گنجانده شود و انتظار هست استاندار مردمی و دیگر مسولان مرتبط و نمایندگان محترم مجلس برای تحقق این خواسته همراه و همدل و همگام شوند تا کودکان و دانشآموزان از همان سنین کودکی فداکاری را این گونه بیاموزند که گاهی لازم است برای نجات هم نوعان خود، از جان خود هم گذشت.
لازم به ذکر است «انجمن تجلیل» ضمن حضور در مجلس ختم این زنده یاد، در مراسم عظیمی که با حضور گسترده اقشار مختلف مردمی به مناسبت چهلم درگذشتش بر سر مزارش در روستای خلیچان برگزار شد همراهی و مشارکت داشت.
گفتنی است خبر این اقدام ارزشمند کوتاه بود اما پر محتوا و ماندگار و در عرض چند دقیقه بازتاب آن در رسانه های رسمی و شبکههای اجتماعی ضمن تاسف از درگذشت چنین انسان والا و ایثارگری، موجی از تحسین و امید و عشق را در دل میلیون ها انسان ایجاد کرد.
عصر روز جمعه 31 فروردین امسال(14013) خانواده آقای نجفی در باغ خانوادگی خود در روستای خلیچیان سنندج برای فعالیت کاری مرتبط با کشاورزی و همچنین تفریح رفته بودند، زمانی که پدر خانواده برای تمیز کردن چاه آب یا تعمیر پمپ چاه وارد آن می شود لحظاتی بعد به دلیل گازگرفتگی از حال می رود و در چاه محبوس می شود. سه پسر خانواده نیز یکی پس از دیگری برای نجات جان پدرشان وارد چاه می شوند همگی دچار گازگرفتگی می شوند. دو نفر از اهالی منطقه «سیوان تجلی» و «آرمان بنفشی» پس از اینکه فریادهای همسایه باغ خود را می شنود، برای کمک وارد باغ آنها می شود، که می بیند، 4 نفر داخل چاه آب باغ افتاده اند.
«آرمان» به سرعت وارد چاه میشود و طنابی را که در اختیار داشته به کمر نخستین فردی بسته و با کمک بقیه وی را بیرون کشید. آرمان این کار را 3بار دیگر هم تکرار می کند و هر 4نفری را که بیحال به داخل چاه افتاده بودند، از داخل آن بیرون می کشد اما گاز «متان» چنان او را از رمق انداخته بود که برای آخرینبار نتوانست طناب را به کمر خودش ببندد و درحالیکه چشمانش سیاهی میرفت به داخل آب می افتد. در این فاصله نیز آتش نشانی برای کمک و نجات محبوسین در چاه خبردار شده است و وقتی آتش نشانی و اورژانس به محل حادثه رسیده و این جوان را از داخل چاه بیرون می آورند، نمی توانند برای نجاتش کاری کنند و این جوان غیرتمند و باشرف و ایثارگر در چاه گیر کرده و جان خود را از دست میدهد و این فداکاری به قیمت پایان زندگی اش منجر شد.
در جامعه گاهی برخی از افراد آنچنان برای تغییر سرنوشت دیگران و کمک به دیگر انسانها احساس مسئولیت میکنند که گویی خود به تنهایی مسئول جامعه و نجات جان دیگر افراد هستند و همواره آخرین میزان بخشش و نهایت از خود گذشتگی و فداکاری را در حق هنموع و دیگر افراد جامعه انجام می دهند.
«آرمان» با از خود گذشتگی و فداکاری بی پایانی که از خود بروز داد، نشان داد این هویت آرمانی و انسانی کُردها مردنی نیست و بخشی از فرهنگ و هویت این مردمان است چون نه فقط سنندج، نه کردستان، بلکه کُردها هیچ وقت بی آرمان نبوده اند و تا حیات هست آرمان ها خواهند داشت.
این جوان سنندجی که باید دیگر او را قهرمان ملی نام نهاد با جلوهای از ایثار، شجاعت و از خودگذشتگی که از خود نشان داد با پایان زندگی خود آغازگر حیات شد و به چندین نفر زندگی دوباره بخشید و هویت آرمانی یک شهر و یک جامعه را دوباره بر پرده سینمای واقعی زندگی نمایان کرد.
انساندوستی و آرمان بلند «آرمان» باید الگویی شایسته برای فرزندان و نسلهای آینده همه این سرزمین باشد، این بزرگمرد نمادی از مسئولیت پذیری، از خودگذشتگی و ایثار و با آرمان بودن را دوباره به رخ دنیا کشید تا همه عالم بدانند که هویت آرمانی و انسانی این ملت مهد پرورش چنین جوانان و اسطوره های واقعی اخلاق، آرمان و انسانیت است. مطمئناً قلب هر انسانی با شنیدن خبر این فداکاری مملو از عشق و تحسین و درود شده و خواهد شد.
بر ماست تا فداکاری و مسئولیت پذیری «آرمان» را به عنوان الگو و اسوه به نسلهای آینده نیز انتقال دهیم تا نام نیک او بر صفحه ی ایثار و فداکاری و آرمان هر انسان با آرمانی در کردستان و ایران و دنیا ماندگار بماند، چون در دورهای که امواج تفرقه و ناامنی و جنگهای فرقهای، قومی و نژادی جان خیلی از انسانها را به خطر انداخته و آسایش و حیات را از مردم سلب کرده است، چنین رویدادی بس گرانسنگ و آرمانی و انسانی ست که نشأت گرفته از روحیه انسان دوستی و هویت و تمدن غنی چندین هزارساله مردمان این سرزمین است که می تواند الگویی مناسب از صلح طلبی و ایثار و دوستی و همزیستی هویت کُرد و ایران، برای سایر ملل باشد و پیام صلح و برائت مردمان این سرزمین از خشونت و تعصب و جنگ طلبی و نفرت باشد.
«آرمان بنفشی» با مرگ شهادت گونه اش درسی به ما داد كه صدها كتاب و فیلم و دانشگاه در سال نمی توانست بدهد. او نمونه ای از عصاره فرهنك صلح طلبی، وفاق و سازگاری این سرزمین بود و مادری که در کنار زحمت همراه با نان حلال و اوج سادگی اما انقدر سترك كه چون او فرزندی زائيد.
خود او اکنون یک «پوریا» ست، یک تختی و یک پهلوان «نادر» است و در جای جای اين دیار قهرمان پرور می توان چنين الگوهای گذشت و جاودانگی را پیدا کرد.
تمجید و تجلیل از انساندوستی، بزرگمردی و ایثار و فداکاری این جوان فداکار سنندجی وظیفه همه آحاد جامعه، مسولین، فعالان مدنی و اجتماعی به ویژه اهالی تاثیرگذار فرهنگ، هنر و رسانه است چرا که قدرشناسی و تکریم «آرمان» فارغ از رنگ، نژاد، قوميت، دین، مذهب و مقام، تكريم هویت، فداکاری، انسانيت و آرمان و اخلاق است و باید همگی تلاش کنیم با ترويج آرمان ها، از کم رنگ شدن آرمان ها در جامعه بکاهیم و بکوشیم انسانیت، فداکاری، وفاق، آزادی، همبستگی و صفا و عشق به انسانیت و آرمان سرلوحه مشق روزانه جامعه گردد.
گزارش: شوان صیدی
عکسها: اسد صیدی
آدرس کوتاه خبر: