بنیاد مسکن کردستان پیشتاز تامین زمین نهضت ملی مسکن و اجرای طرح منظومههای روستائی ایران
یکی از رویکردهای دولت در اجرای این سیاست سوق دادن آن به سمت روستاها بود که سال گذشته تامین 10 هزار قطعه زمین بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شد.
مدیرکل بنیاد مسکن کردستان در گفتگو با خبرنگاران به تشریح رویکردها و عملکرد این نهاد پرداخت.
سعید رسولی با اشاره به اینکه اولویت کاری بنیاد مسکن رسیدگی به وضعیت مسکن روستائی است گفت: وضعیت نامناسب مسکن در روستائی قبل از انقلاب و زندگی مردم در شرایط سخت و خطرناک سبب شد تا حضرت امام (ره) در 58مین روز از پیروزی انقلاب دستور تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را صادر کنند که موجب بهبود مستمر مسکن روستائی و حرکت به سمت سکونت در منازل استاندارد شد، به طوری که امروزه بعد از 45 سال خدمات این نهاد، مطالبه روستائیان از ساخت مسکن و ایجاد زیرساختها گذشته و تبدیل به مطالبه امکانات و فضاهای تفریحی، رفاهی و ورزشی شده است.
وی افزود: طرح هادی روستائی با هدف ارتقاء سطح استانداردهای رفاهی، عمرانی و امنیت جانی تعریف شده تا میزان تبعیض در توسعه همه جانبه را کاهش و شهری بودن توسعه را پایان دهد، موفقیت در اجرای آن دارد تبدیل به الگوی سایر کشورها میشود، طرح هادی در 665 روستای کردستان اجرا شده که شاخص عملکردی ما در این راستا 51 درصد است که 11 درصد از شاخص کشوری عقب هستیم و برنامه کاهش عقب ماندگی و گسترش به همه روستاها در دستور کار دولت، مدیریت ارشد استان و بنیاد مسکن قرار دارد.
رسولی تصریح کرد: سال گذشته 327 میلیارد تومان اعتبار از محل منابع ملی و استانی برای بنیاد مسکن به تصویب رسید که 203 میلیارد تومان تخصیص یافت تا از این طریق 233 پروژه عمرانی و طرح هادی اجرا گردد.
وی در مورد بازنگری در طرحهادی روستائی اظهار کرد: بازنگری در قالب الحاق اراضی جدید، تغییر کاربری و احداث تاسیسات زیرساختی و با هدف توسعه پایدار روستاها انجام میشود تا شاخصهای توسعه یافتگی در آنها به حداکثر ممکن رسیده و زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کنیم، سال گذشته بازنگری در 30 روستا با 2 میلیارد و 600 میلیون تومان انجام شد و از امسال باید هر سال 10 درصد روستاهای بالای 20 خانوار را انجام دهیم.
این مقام مسئول صدور سند املاک و اراضی روستائی را ضرورت توسعه روستا و عامل افزایش ارزش قانونی و پولی اراضی دانست و اعلام کرد: سهمیه استان در سال گذشته 3 هزار و 704 جلد بود که این عدد در استان به 3 هزار و 949 جلد رسید.
وی اجرای طرح منظومههای روستائی را ابتکار عمل برای تحول در توسعه و شکوفایی همه جانبه روستاها ذکر کرد و گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه کشور این طرح بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شد تا اجرای آن سبب توسعه یکپارچه، ایجاد اشتغال، تثبیت پایداری معیشت، افزایش درآمد گردد که سال گذشته این طرح در بخش خاومیرآباد مریوان که یکی از موفق-ترین اجراهای کشور بود و امسال هم طرح مطالعات در بخشهای مرکزی کامیاران و سیروان سنندج را در دست اجرا داریم.
رسولی افزود: 348 حوزه اشتغال خرد روستائی در بخش خاومیرآباد شناسایی شد که برای 189 مورد آن موافقت صادر شد و مورد استقبال گرم مردم قرار گرفته و بانکها هم با ارائه تسهیلات کم بهره ما را در اداره آن یاری دادند که مهترین آنها صنایع دستی، خیاطی، زنبورداری، قارچ و حصیربافی بود.
وی مقاوم سازی مسکن روستائی را رسالت اصلی بنیاد مسکن دانست و اذعان کرد: تا کنون 56 هزار و 945 واحد مسکن روستائی در استان مقاوم سازی شده که شاخص عملکردی ما در این حوزه 46 درصد است و 7 درصد از شاخص کشوری عقب هستیم که یکی از علتهای اصلی آن امتناع بخشی از جمعیت روستاها از دریافت وام بانکی به علت عقاید مذهبی است، سهمیه سالجاری ما 5 هزار و 131 واحد است که 3 هزار و 300 واحد آن موفق به عقد قرارداد شده که ما برای تکمیل همه این واحدها نیاز به 1 هزار و 800 میلیارد تومان داریم که تا حال حاضر تنها 300 میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.
مدیرکل بنیاد مسکن کردستان در خصوص مشارکت این نهاد در اجرای طرح نهضت ملی مسکن تصریح کرد: یکی از رویکردهای دولت در اجرای این سیاست سوق دادن آن به سمت روستاها بود که سال گذشته تامین 10 هزار قطعه زمین بر عهده بنیاد مسکن گذاشته شد که با همراهی سازمانهای جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و منابع طبیعی 200 قطعه بیش از تعهد فراهم شد که آماده واگذاری است و اکنون رتبه برتر کشور را داریم.
وی در مورد ساخت مسکن محرومین اظهار کرد: سهمیه کردستان از محل این طرح 1 هزار واحد بود که با همکاری بنیاد مستضعفان در قالب مصالح رایگان، 50 میلیون تومان کمک بلاعوض و 30 تن میلگرد رایگان اجرا میشود که 935 واحد آن در هفته دولت به بهره برداری میرسد.
رسولی با اشاره به همکاری بنیاد مسکن در اجرای طرح نهضت ملی مسکن اعلام کرد: امور مربوط به اجرای طرح در شهرهای زیر 25 هزار نفر به ما واگذار شده که تا کنون زمین مورد نیاز در شهرهای چناره، سریشآباد، برده رشه، دزج و موچش آماده شده و در فرایند صدور پروانه و تقاضای 1 هزار و 95 نفر تائید شده که در حال حاضر تنها 116 نفر وجه مورد نیاز را واریز کردهاند، علاوه بر این در شهرهای پیرتاج، یاسوکند، توپ آغاج، بابارشانی، بلبان آباد، زرینه، دلبران و سنته هم زمین شناسائی شده و در مرحله طرح در کمیته زیربنائی استان قرار دارد.
وی افزود: در 5 شهر زیر 100 هزار نفر کامیاران، قروه، دهگلان، دیواندره و بیجار 3 هزار و 127 واحد نهضت ملی را بر عهده داریم که تا امروز 350 واحد آن واگذار شده و در سنندج هم پروژه 200 واحدی تافگه را داریم که در 2 فاز 80 واحدی با 85 درصد پیشرفت فیزیکی و 120 واحدی با 50 درصد پیشرفت در حال اجراست.
وی پروژههای افتتاحی دولت را بهره برادری از 233 طرح هادی، افتتاح 3 هزار و 232مین واحد مسکن روستائی، بهره برداری از 935 واحد مسکن محرومین و واگذاری 3 هزار و 304مین جلد سند مالکیت مسکن روستائی معرفی کرد.
آدرس کوتاه خبر: