سه شنبه، 13 آذر 1403
روژان پرس » اسلایدر » پیمان بسته‌ایم که زنده بمانیم

حاشیه‌ای بر پنجمین جشنواره دوسالانه‌ی کوه‌نوشته‌ها

پیمان بسته‌ایم که زنده بمانیم

0
کد خبر: 830

پیمان بسته‌ایم که زنده بمانیم

این رویداد در بعدازظهر بیستم آذر (یازدهم دسامبر؛ روز جهانی کوهستان) با حضور بیش از سیصد تن از کوه‌نوردان و دوستداران محیط‌های کوهستانی در تالار سپيده (تهران) برگزار شد.
پیمان بسته‌ایم که زنده بمانیم، حرکت کنیم، بخوانیم و بنویسیم. هر چند موانع در کمینمان باشد اما ملتی که روحیه منبعث از زن سر لوحه وفاداری‌اش به زندگی است بایستی دل بسته آن شد.
20 آذر روز جهانی کوهستان است. انجمن کوهنوردان ایران، در این اوانی که نفس در سینه‌هایمان حبس، دل‌هایمان غمگین اما باز تشنه عدالت و آزادی است برای استمرار هم‌پیمانی با کوهستان‌ها، نویسندگان علاقه‌مند به کوهستان را دور هم جمع کرد تا پویایی کوه و کوهستان، نوشتن و کتاب را گرامی بدارد و با دست‌نوشته‌های علاقه‌مندان یاد ره‌پویان گرانقدر را با شعار (زن‌ها کوه‌ها را جابجا می‌کنند) پاس بدارد. به احترام زنانی که در بتن خود مادر می‌شوند، معشوق می‌شوند و همه اصول زندگی را برای فرزندان فردای بهتر ایران در خود به ودیعه می‌گذارند.
مقاله اینجانب (سنگ نگاره‌های کردستان – منطقه باینچوب) برنده این جشنواره بود؛ شبی به یادماندنی و محفلی آشنا با یادآوری ره‌پویان کوهستان، خصوصا گرفتن جایزه‌ام از دست دکتر اسماعیل کهرم. وجدان ما تا زمانی که آن را در خود نکشته‌ایم قاضی خطاناپذیری است و همین وجدان پاک، همه احساسات بشری، غرور، شرافت و عشق و کنجکاوی را در قلب ما به حرکت در می‌آورد.
گفته بودم چو بیایم غم دل با تو بگویم
چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی




کتاب‌های برگزیده و تقدیرشده در پنجمین دوره از رویداد دوسالانه‌ی کوه‌نوشته‌ها
این رویداد در بعدازظهر بیستم آذر (یازدهم دسامبر؛ روز جهانی کوهستان) با حضور بیش از 300 تن از کوه‌نوردان و دوستداران محیط‌های کوهستانی در تالار سپيده (تهران) برگزار شد.  در هر پنج دوره از این جشنواره‌ی فرهنگی، برگزارکنندگان اعلام کرده‌اند که این رویداد، صورت مسابقه و رقابت ندارد و اهدای لوح و جایزه به چند پدیدآورنده، در واقع تقدیر و سپاسگزاری از همه‌ی کسانی است که برای ارتقای کیفی کوه‌نوردی و برای حفاظت از محیط‌های کوهستانی می‌کوشند. در پنجمین دوره، کتاب «راهنمای دیواره‌های استان مرکزی» تألیف حسین نوروزی به‌خاطر در بر داشتن اطلاعات فنی مربوط به یک منطقه‌ی پرجاذبه‌ی سنگ‌نوردی، لوح «کتاب برگزیده» را دریافت کرد.  کتاب «کوه‌نوردی و فلسفه» ترجمه‌ی محمدمهدی فلاح (مؤلف- ویراستارِ متن انگلیسی: استیفن ی. اشمید) به‌خاطر کمکی که می‌تواند در توسعه‌ی دریافت فارسی‌زبانان از کاربرد فلسفه در زندگی روزمره داشته باشد. در بخش ترجمه تقدیرنامه دریافت کرد.
کتاب «سرطناب» ترجمه‌ی ابراهیم نوتاش (نویسنده‌ی فرانسوی: فریزون رُوش) به‌خاطر اثری که می‌تواند در ارتقای فرهنگ کوه‌نوردی و آشناسازی مردم با فراز و فرودهای این فعالیت داشته باشد، در بخش ترجمه تقدیرنامه دریافت کرد.  کتاب «درفک شکوه مانا» تألیف  نیما فرید مجتهدی و همکاران به‌خاطر در بر داشتن مباحث کاربردیِ ارزشمند در شناخت یکی از کوهستان‌های استان گیلان تقدیرنامه دریافت کرد. گزارش «سنگ‌نگاره‌های منطقه‌ی باینچو» نوشته‌ی سلام اسماعیل‌سرخ به‌خاطر ارزشی که در شناساندن یکی از آثار طبیعی - فرهنگی کردستان دارد، در بخش مقاله و گزارش تقدیرنامه دریافت کرد.
سلام اسماعیل سرخ
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید