پنج شنبه، 30 فروردین 1403
روژان پرس » اسلایدر » مخمل عشق

به یاد هنرمند نامدار مهاباد استاد احمد اسلامی

مخمل عشق

0
کد خبر: 689

مخمل عشق

یاد و نام تمامی هنرمندان فقید شهر فرهنگ و موسیقی مهاباد از جمله استاد مرحومان کامران مطری، محمد دانش، محمد ماملی گرامی و جاودانه باد و برای دو  استاد بزرگ موسیقی، عزیز شاهرخ و محمد اسلامی آرزوی سلامتی و طول عمر باسعادت داریم.
سالها پیش در دوران جوانی که در واحد خبر صدا و سیمای مهاباد مشغول به فعالیت گویندگی بودم گاهی صدایی دلنشین از استودیوهای اطراف اطاق خبر به گوش می‌رسید. یادش گرامی... از جناب استاد محمد دانش پرسیدم این صدای کیست؟ گفت: صدای آقای اسلامی است. از آن روز به بعد مرتب صدای دلنشین استاد اسلامی، استاد محمد ماملی و استاد محمد دانش را می‌شنیدم که حال و هوای دیگری به زندگی مردم آن روزگار می‌داد؛ مردمی که هنوز معنای عمیق عشق و محبت را لمس می‌کردند و مثل امروز اینقدر آلوده دنیای مجازی نبودند، دورانی که صدای دلنشین هنرمندان را می‌توانستی از کاست‌های مختلف بشنوی و لذت ببری. دوران جوانی من با صدای کامران مطری، محمد ماملی، محمد دانش  و آقای احمد اسلامی سپری شد. 
هرگاه خواندن خبر بر شانه‌هایم در آن روزگاران که حدودا سی و چند سال از آن می‌گذرد سنگینی می‌کرد با شنیدن صدای هنرمندان نامدار آن دوران آرامشی به روح و روان خود میدادم. امروز دهه‌ها از آن ایام میگذرد و امروز در کسوت خبرنگار روزنامه روژان در سنندج در دوران بازنشستگی، گاهی به خاطرات آن دوران می‌اندیشم که از بهترین روزهای زندگی بود امروز و در این گزارش بر آن هستم تا چند سطر در مورد بزرگان هنر مهاباد بنویسم. هرچند تا به امروز در مورد مرحوم کامران مطری مطلبی چاپ کردم اینبار به همت مستندساز نامدار کردستان استاد بهروز اسراری در مورد زندگی و آثار همکاری گرانسنگ در صدا و سیمای مهاباد؛ هنرمند مخمل‌صدای زادگاهم استاد احمد اسلامی به یادگار بنویسم. باشد که نسل امروز با مفاخر خود بیشتر آشنا شوند؛ مفاخری که زمانی با کمترین امکانات، کارهای ماندگار زیادی را بیادگار گذاشتند؛ آثاری که هم از لحاظ موسیقی و هم اشعار استفاده شده با موسیقی امروز، بسیار متفاوت است و دلیل ماندگاریشان هم همین است که در دل مردم جایگاهی برای خود باز کرده و ماندگار شده‌اند.
هرچند امروز استاد اسلامی بازنشسته شده و شاید دیگر مثل گذشته فعالیت نداشته باشد اما آثار و ترانه‌های او همچنان در خلوتگاه عاشقان دلداده و اسیران درد جدایی‌، به سان لالایی آرام‌بخش لحظه‌هایشان است.
برای این هنرمند ماندار سلامتی و سربلندی روز افزون خواستار و خواهانیم و چه زیباست تا دفتر خاطرات و زندگی او را باز کرده تا بیشتر با این بزرگ هنرمند بیشتر آشنا شویم. از این استاد خواستم تا خود را و آثار و فعالیت‌های خود را برای روزنامه روژان توضیح دهد و ایشان در اوج تواضع و بزرگی برایمان چنین نوشتند:
اینجانب احمد اسلامی در سال 1328 شمسی در شهر مهاباد واقع در استان آذربایجان غربی چشم به جهان گشودم، تحصیلات خود را تا مقطع دبیرستان در این شهر به پایان رسانیده و پس از طی دوران خدمت نظام وظیفه در سال 1351شمسی به عنوان کارمند اداری در رادیو و تلویزیون مرکز مهاباد مشغول به کار شده ودر کنار انجام وظایف اداری با توجه به تجربیات و علاقه‌ای که داشتم به عنوان خواننده فعالیت هنری خود را در این زمینه آغازنموده که تا به امروز هم همچنان ادامه دارد.
در همان دوران ابتدایی با توجه به استعداد، علاقه شخصی و تشویق آموزگاران و دوستان در کلاس‌های سرود مدارس به عنوان تک خوان فعالیت داشتم تا اینکه فعالیت رسمی خود را از سال 1348 شمسی در صداوسیمای مرکز ارومیه و در سال 1350با شروع به کار صداوسیمای مهاباد در این مرکز آغاز نمودم.
در سال 1354 با تشکیل واحد موسیقی در اداره‌ی فرهنگ و هنر مهاباد به عنوان خواننده در گروه سروش آن اداره عضویت یافتم و توانستم در جوار هنرمندان و استادان فعالیت داشته و بر تجربیات هنری خود بیافزایم. همچنین در سال 1362به همراه دوستان هنرمندم با تشکیل گروه موسیقی وفایی مهاباد و با شرکت در جشنواره‌های مختلف موفق به کسب دیپلم افتخار و اخذ جوایز متعددی گردیده‌ام. در اکثر شهرستانها و استانها از جمله تهران، تبریز، کرمان، خرم‌آباد، سنندج،کرمانشاه،  ارومیه، بانه، بوکان، سقز، اشنویه و مهاباد و در خارج از کشور نیز در شهرهای اربیل و سلیمانیه‌ی عراق کنسرت وبرنامه زنده ی تلویزیونی داشته ام که مورد استقبال تماشاچیان قرار گرفت.
همچنین مفتخرم که به مدت هفت سال به عنوان مربی سرود مدارس در مقاطع مختلف با آموزش وپرورش مهاباد همکاری مستمر داشته و شاهد موفقیت‌های چشمگیر دانش‌آموزان زادگاهم در این عرصه باشم به طوریکه هم اکنون بسیاری از این عزیزان از استادان برجسته و شاخص در زمینه‌ی موسیقی هستند.
حاصل فعالیت‌های هنری اینجانب حدود یکصد ترانه بوده که در آرشیوهای صداوسیمای مراکز مهاباد، ارومیه و سنندج موجود است. ترانه‌های ضبط و اجراشده بعضا فولکلور و یا از ساخته‌های خودم و دوستان هنرمندم می‌باشد.
لازم بذکر است در تهیه آثارم همواره از همکاری و لطف استادان و دوستان ارجمندم از جمله مرحوم استاد قادر سیاحی و استاد رشید فیضی‌نژاد، اسماعیل شاهی، حسین رهبر، محمدفاروق متین، هاشم رشادت، رامین یوسفی، شهباز شاهین پور و جلال رحیمی برخوردار بوده‌ام که برایشان سلامتی و طول عمر باعزت را از درگاه خداند منان خواستارم.
یاد و نام تمامی هنرمندان فقید شهر فرهنگ و موسیقی مهاباد از جمله استاد مرحومان کامران مطری، محمد دانش، محمد ماملی گرامی و جاودانه باد و برای دو  استاد بزرگ موسیقی، عزیز شاهرخ و محمد اسلامی آرزوی سلامتی و طول عمر باسعادت داریم.
گزارش از ایرج بهرام‌نژاد- سرویس فرهنگ و هنر روزنامه روژان
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید