rojanpress.ir | تاخیر در ایجاد اشتغال، جوانان کردستان را به سمت ناامیدی می‌برد

تاخیر در ایجاد اشتغال، جوانان کردستان را به سمت ناامیدی می‌برد

گاهی مواقع در چهار راه دیدن واقعیات، سخن متولیان سرنوشت جامعه، درد دل سرمایه‌‌گذار و خون دل جوانان بیکار دچار سردرگمی شدید می‌‌شویم، زیرا باور به یکی از آنها 3 موضوع دیگر را وارد کانال شک و اغراق می‌‌کند، اما زمانی که دایره دقت را افزایش می‌‌دهی آنچه که بیشترین نزدیکی با شک و گمان دارد بیان متولیان است.
زیرا سال‌‌هاست که وعده می‌‌دهند، سوگند یاد می‌‌کنند و اخبار می‌‌دهند اما وضعیت اقتصادی سیر سریع به سمت بحران دارد، سالیان سال است که شعار «رفع موانع تولید» و اجرای اقتصاد مقاومتی ورد زبان مسئولین ارشد کشوری و استانی است، یکی پنجره واحد سرمایه‌‌گذاری ایجاد می‌‌کند و بر این باور است که همه موانع بر سر راه سرمایه‌‌گذار برداشته شده و اکنون فرش قرمز جلو همه پهن شده و کردستان منتظر حضور سبزشان است، اما وقتی کارکردها و وضعیت را مشاهده می‌‌کنیم باز هم در بر پاشنه فرسوده سابق می‌‌چرخد و افراد مایل به حضور در استان فرار را بر قرار ترجیح می‌‌دهند.
بازهم کمبود زمین صنعتی، محدودیت منابع بانکی، قوانین بازدارنده، محدودیت اختیارات بانک‌‌ها، کارشکنی منابع طبیعی، سخت گیری محیط زیست و مشقت زیارت مدیر موجب دلسرد شدن و فراری دادن سرمایه‌‌گذار می‌‌شود.
دهان هر مدیر در جلسات مملو است از ادعای موفقیت در اجرای ماموریت و دهان بیکاران مملو از درد دل‌‌های زهرآگین، مدام متولیان سرنوشت جامعه خبر از کاهش بیکاری می‌‌دهند، اما حتی یکنفر از جویندگان کار کم نشده و همچنان بر تعدادشان افزوده می‌‌شود، برای اثبات این ادعا کافی است به تعداد بیکاران خانواده و اطرافیان خود بنگریم و یا نگاهی بیندازیم به افزایش روز افزون تعداد جوانانی بیندازیم که برای رهایی از دست بیکاری و هدر رفتن عمر راه دیار غربت را در پیش می-گیرند.
ایجاد پنجره واحد سرمایه‌‌گذاری، تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، فعال سازی شورای اشتغال و کمیته‌‌ رفع موانع تولید و ستاد پیگیری سیاست‌‌های کلی اقتصاد مقاومتی، با هدف سامان دهی به اشتغال و فراری دادن «دیو» بیکاری و فقر از کردستان، تا کنون نتوانسته شر معضلات اقتصادی کردستان را از سر جوانان استان کم کند.
برگزاری نشست‌‌های شورای اشتغال با هدف بررسی وضعیت موجود و نتیجه اجرای برنامه‌‌های دولت به صورت مداوم انجام می‌‌شود که ضرورت دارد تا موضوع تغییر سیاست‌‌ها و حذف برنامه‌‌های ناکارآمد هم در ردیف دستور کار این نهاد قرار گیرد تا پروسه آسیب شناسی و روش شناسی نوین هم به ماموریت‌‌های آن افزوده شود.
گزارش نشست شورای اشتغال در 15/8/1401 اینک پیش روی شماست.

راستی‌آزمایی و صحت‌سنجی شغل‌های ایجاد شده در استان در اولویت قرار دارد

استاندار کردستان با اشاره به افزایش تعهدات اشتغال استان و ضرورت تلاش بی وقفه برای تحقق این تعهد گفت: با وجود اینکه تعهد استان در حوزه اشتغال نسبت به سال گذشته 2 برابر بود، 96 درصد آن در 7 ماه گذشته از سال محقق شده است لذا باید عملکرد و دستاوردهای این حوزه به درستی تبیین شود.
 اسماعیل زارعی‌کوشا افزود: عملکرد اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مدت رضایت بخش بوده و باید از اقدامات خوب آن در حوزه اشتغال استان قدردانی کرد.
وی تصریح کرد: عملکرد حوزه اشتغال در سال‌جاری بیانگیر این است که ظرفیت خوبی در استان وجود دارد به این علت با وجود 2 برابر شدن تعهد استان در حوزه اشتغال نسبت به سال گذشته اما توانستیم 96 درصد آن در هفت ماهه امسال محقق کنیم.
استاندار کردستان اظهار کرد: البته راستی‌آزمایی و صحت‌سنجی شغل‌های ایجاد شده در استان در اولویت قرار دارد و در این خصوص از تمام ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد.
زارعی‌کوشا تصریح کرد: عملکرد و دستاوردهای حوزه اشتغال استان به درستی تبیین شود ضمن اینکه باید اثر ایجاد اشتغال در رنکینگ مساله بیکاری را ببینیم و این در گرو تعامل و همگرایی دستگاه‌های اداری استان است.
وی عنوان کرد: نرخ تورم استان کردستان تا پایان مهر سال امسال نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش داشته که نشان‌دهنده حرکت‌های انجام گرفته در سطح استان و اثرگذاری آن در کاهش نرخ تورم است.
وی در خصوص سایر عوامل موثر بر کاهش تورم اظهار کرد: تجدید نظارت، افزایش تولید و ...را از دلایل کاهش نرخ تورم در استان است که نسبت به سال گذشته افزایش یافت اینها نقاط قوتی است که عملکرد یک مجموعه از بخش دولتی و خصوصی.
زارعی‌کوشا اضافه کرد: امروز باور اقدامات خوب حوزه اشتغال در کردستان در کف جامعه و بازار مشهود است.
وی تصریح کرد: روند پرداخت تسهیلات در بانک‌های عامل باید تسریع بیشتری پیدا کند و اگر گره‌ای وجود دارد باز شود.
استاندار کردستان گفت: چند واحد تولیدی نیمه‌فعال و راکد طی سال جاری به چرخه تولید بازگشته که باید با تبیین و اطلاع‌رسانی آن در رسانه‌ها، در جامعه امیدافرینی کرد.

کردستان با تحقق 96 درصد تعهدات اشتغالزایی رتبه دوم کشوری را کسب کرد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هم با اعلام خبر کسب رتبه دوم توسط کردستان گفت: کردستان با تحقق 96 درصد تعهدات اشتغالزایی رتبه دوم کشوری را کسب کرده است.
 فرزاد پیشکاری افزود: تعهد استان در زمینه اشتغالزایی در سالجاری ایجاد 33 هزار و 513 شغل است که تاکنون 32 هزار و 272 شغل در سامانه به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و کمیته امداد به ترتیب بیشترین آمار را در ثبت اشتغال در سامانه رصد به خود اختصاص داده‌اند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان افزود: فنی و حرفه‌ای، تعاون روستایی و محیط زیست هم به ترتیب دستگاه‌های برتر به لحاظ ثبت عملکرد در سامانه رصد در سالجاری بوده‌اند.
پیشکاری عنوان کرد: سقز، دیواندره و کامیاران شهرستان‌های برتر استان به لحاظ بیشترین درصد تحقق ثبت نسبت به تعهد و سقز، قروه و سنندج شهرستان‌های برتر به لحاظ عملکرد رصد در سامانه بوده‌اند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان خاطرنشان کرد: کردستان با تحقق 96 درصدی تعهدات رتبه دوم کشوری را در تحقق تعهدات اشتغال در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
وی گفت: سال گذشته تا پایان آبان ماه 492 نفر اشتغال با تحقق 2 درصد تعهدات به ثبت رسیده است.
پیشکاری افزود: در حوزه اعتبارات توسعه و ایجاد اشتغال پایدار روستایی کل اعتبارات استان از ابتدای طرح تاکنون 571 میلیارد تومان بوده است.
وی از ایجاد 11 هزار و 248 شغل جدید از ابتدای شروع طرح توسعه و ایجاد اشتغال پایدار روستایی در استان خبر داد و گفت: در مجموع با پرداخت تسهیلات به 5 هزار و 631 طرح برای 9 هزار و 185 نفر اشتغال ایجاد شده است.
گزارش از صدیق مینایی
6 آذر 1401, 11:59
بازگشت