rojanpress.ir | شرکت توزیع نیروی برق به وظایف خود عمل نمی‌کند

شرکت توزیع نیروی برق به وظایف خود عمل نمی‌کند

روژان پرس: پروژه‌ آبیاری بارانی اراضی محدوده دریاچه زریبار مریوان از پنج سال پیش آغاز شده و پیشرفت مناسبی هم دارد اما هنوز به بهره‌برداری نرسیده و میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری در این شهر مرزی و مستعد کشاورزی همچنان بلااستفاده رها شده است.
طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور (رودخانه‌های مرزی) یکی از طرح‌های شاخص بخش کشاورزی کردستان است که در نتیجه آن قرار شده است ۱۶ هزار هکتار از اراضی دیم در شهرستان‌های سنندج، کامیاران و مریوان تبدیل به آبی شود.
۲۸ درصد از این طرح به عبارتی چهار هزار و ۵۵۶ هکتار آن در شهرستان مریوان واقع شده که از این میزان هم یک هزار و ۶۰۰ هکتار آن در اراضی کشاورزی محدوده تالاب بین المللی زریبار واقع شده است.
اجرای این طرح تاثیر به سزایی در نجات بخشی دریاچه و تالاب بین المللی زریبار به همراه دارد به همین دلیل تسریع در آن از جمله مطالبات مردم استان و شهرستان بخصوص دوستداران طبیعت و محیط زیست است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به  ایرنا گفته که مهمترین دلیل این کار تاخیر شرکت توزیع نیروی برق استان در عمل به وظایف محوله و همچنین کمبود اعتبار است.
به گفته فیروز احمدی شیوه آبیاری تحت فشار در این اراضی بارانی و با استفاده از لوله‌های پلی اتیلن است که از لحاظ استهلاک و ضربه دیدن مقاوم است مگر مورد سرقت قرار گیرد و یا در عملیات کشاورزی به آن آسیبی وارد شود.
احمدی گفته است هزینه مورد نیاز تامین برق این طرح در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ به شرکت برق استان پرداخت شده ولی این شرکت تاکنون پاسخی به سازمان جهاد کشاورزی اعلام نکرده‌ است.
وی از دیگر دلایل به اتمام نرسیدن این طرح را کمبود اعتبار خواند و ادامه داد: برای اتمام کل طرح در شهرستان مریوان ۹۵۰ میلیارد ریال که از این مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال آن  برای بخش محدوده تالاب زریبار است مورد نیاز است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: در سفر رییس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت در هفدهم تیرماه امسال به استان تامین اعتبار این طرح مصوب شده است که با اختصاص آن بخش زیادی از مشکلات و موانع پیش روی چنین طرح مهمی برطرف خواهد شد.
رسم توپ انداختن در زمین یکدیگر سال‌ها است که در جامعه ما باب شده و از آنجا که هزینه‌ای هم ندارد و جزو کارهای آسان و راحت محسوب می‌شود هنوز طرفداران زیادی دارد و هر زمان که لازم شود دستگاه‌های اجرایی برای پاسخ به تعلل و تاخیر در اجرای برنامه‌های مختلف به ویژه اتمام پروژه‌های نیمه تمام از آن بهره می‌برند.
شرکت توزیع نیروی برق کردستان در پاسخ چرایی اجرایی نکردن برقرسانی به پروژه آبیاری بارانی محدوده تالاب زریبار می‌گوید تاکنون سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای استان اقدام به احداث ایستگاه پمپاژ آب نکرده است تا عملیات برقرسانی به پمپاژها به طور کامل اجرایی شود.
آنگونه که مسئول روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق کردستان به ایرنا گفته است: طرح برقرسانی به ۱۰ ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی ۲ سال پیش در دستور کار قرار گرفت و به اتمام هم رسیده اما جهاد کشاورزی و امور آب اقدام به احداث ایستگاه پمپاژ آب نکرده‌اند تا عملیات برقرسانی به پمپاژها به طور کامل اجرا شود چراکه احداث و جانمایی ترانس برق در این پروژه مستلزم احداث پمپاژ و جانمایی آن در مکان مورد نظر است.
علی کهنه پوشی از کشاورزان اطراف دریاچه زریبار مریوان هم به ایرنا گفت: چند سال است کار لوله کشی برای آبیاری بارانی در زمین‌های اطراف دریاچه انجام شده اما هنوز آبی در لوله‌ها جریان ندارد.
در گزارش ایرنا همچنین آمده است: مشکل پروژه‌های کشاورزی کردستان در زمینه برق تنها به این طرح محدود نمی‌شود بلکه سه پروژه آبرسانی دیگر  در دهکانان، قشلاق و کیله‌ک هم به دلیل تاخیر در برقرسانی هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.
10 مرداد 1401, 13:25
بازگشت