rojanpress.ir | شادیی که به کام مرم تلخ شد

شادیی که به کام مرم تلخ شد

روژان پرس: بارش برف چند روزه اخیر موجی از شادی را در هر کوی و برزن استان به‌دنبال داشت و شهر سنندج نیز از این موج شادی بی‌بهره نماند.
ضمن شکرگذاری به درگاه خداوند به مناسبت هدیه این نعمت الهی به مردم استان، چند نکته در خصوص عملکرد ضعیف مسئولینی که این شادی را به کام مردم تلخ کردند به استحضار می‌رسد.
قبل از ورود به موضوع بر همگان واضح و مبرهن است که نزول رحمت الهی به‌صورت برف و باران بدون شک محدودیت‌هایی را در زندگی عادی روزمره ایجاد خواهد کرد و این واقعیتی غیر قابل انکار می‌باشد؛ اما موضوع مهم اقداماتی است که در راستای کاهش این محدودیت‌ها و حتی ضرر و زیان احتمالی ناشی از آن می‌بایست خیلی زود انجام می‌گرفت.
مدیریت معابر و حمل و نقل و انجام پیش‌بینی‌های لازم، آن هم با توجه به وضعیت جغرافیایی استان و توپوگرافی شهرها، موضوع شاقی نبوده و چنانچه مسئولین با برنامه‌ریزی صحیح به استقبال زمستان و بارش‌های اخیر می‌رفتند به‌طور قطع بسیاری از مشکلات ایجاد شده واقع نمی‌شدند و حتی در صورت وقوع، آثار مخرب آنها به مراتب کاهش‌ پیدا می‌کرد.
شهرداری سنندج و در راس آن شهردار محترم و اعضای محترم شورای شهر بایستی اقدامات عمومی کلی را قبل از ورود به فصل زمستان بعمل می‌آوردند و همانند سنوات گذشته نسبت به استقرار ماشین‌آلات و اکیپ‌های عملیاتی و دپوی شن و ماسه در نقاط مختلف شهر اقدام می‌نمودند.
شهرداری بایستی همانند سنوات گذشته نسبت به قرار دادن بشکه یا گونی‌های حاوی شن و ماسه در معابر شیب دار اقدام می‌نمود.
با توجه به هشدارهای هواشناسی از حدود بیش از یک ماه قبل و همچنین تاکید بر آن در چند روز قبل از شروع بارش‌ها، شهردار محترم بایستی ضمن تشکیل ستاد بحران، نسبت به انجام هماهنگی و حتی عقد قرارداد با سازمان‌ها، شرکت‌ها و اشخاص حقیقی دارای ماشین‌آلات مناسب اقدام و با تقسیم‌بندی محلات و معابر، انجام تیم‌بندی، تعیین مسئول و ترسیم نقشه راه برای آنها اقدام می‌نمود.
شهرداری بایستی قبل از شروع بارش، با برنامه‌ریزی ویژه نسبت به تعیین محل مناسب به‌منظور توقف وسایل نقلیه عمومی از قبیل تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها بعد از پایان فعالیت روزانه آنها، اقدام می‌نمود تا این قبیل وسایل نقلیه همانند سایر شهروندان در هنگام بارش برف محصور نشده و قدرت مانور و فعالیت از آنها سلب نگردد و صد البته انجام این موضوع با برنامه‌ریزی مناسب امری کاملا شدنی بود.
نکته مهم دیگر نقش فرمانداری در توزیع مایحتاج ضروری مردم از جمله آرد و پیش‌بینی وسایل نقلیه باری مناسب و متناسب با شرایط بارش به‌منظور توزیع آرد در نانوایی‌های سطح شهر بوده که این موضوع نیز مغفول واقع و نتیجه آن ایجاد صف‌های دهها نفری و تجمع مردم در این وضعیت کرونایی در داخل و در جلو نانوایی‌ها بود.
فرمانداری در هنگامی که وسایل نقلیه عمومی به‌علت عدم تدبیر مناسب شهرداری در کوچه و پس کوچه‌ها زمین‌گیر شده بودند، می‌توانست از ظرفیت وسایل نقلیه جابجایی مسافر (اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌ها و خودروهای کمک‌دار) ادارات، سازمان‌ها، نهادها و شرکت‌های وابسته به دولت و بخش خصوصی بهره لازم را در راستای جابجایی شهروندان به عمل بیاورد.
سایر موضوعات همانند شکسته شدن شاخه‌ها و حتی تنه درختان با بهره‌گیری از بالابرها و جرثقیل‌های ادارات، شرکت‌ها و بخش خصوصی قابل پیشگیری بود.
آری میشد وضعیت بارش را مدیریت کرد و از آسیب‌ها و حوادث زیادی جلوگیری کرد.
در روزهای آینده مراجعات مردم آسیب‌دیده و زیان‌دیده به مراجع قضایی (دادسرا و شورای حل اختلاف) و شرکت‌های بیمه و سایر ادارات مرتبط مشخص خواهند کرد که ضرر و زیان وارده به مردم به مراتب بیشتر از آن چیزی می‌باشد که دیده یا شنیده شده است.
حال که مسئولین استانی، شهرستانی و شهری سنندج عملکرد بسیار ضعیفی را از خود بجای گذاشته‌اند، امید است که به راحتی از کنار آن  عبور نکنند و آن را به بوته فراموشی نسپارد بلکه از این عملکرد ضعیف خود برای مدیریت صحیح شهری درس بگیرند.
30 دی 1400, 14:53
بازگشت