جمعه، 31 فروردین 1403
روژان پرس » اخبار » کردستان در ردیف برترین‌های جذب بودجه ایران

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کردستان:

کردستان در ردیف برترین‌های جذب بودجه ایران

0
کد خبر: 832

کردستان در ردیف برترین‌های جذب بودجه ایران

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متولی اصلی توزیع بودجه و نظارت بر پیشبرد روند توسعه است که باید موضوع آینده نگری در مدیریت و تعریف پتانسیل کاری را بررسی کند، خبرنگار ما در گفتگو با رئیس این سازمان موضوع برگشت بودجه را پیگیری کرد که به صورت ذیل به اطلاع خوانندگان می‌رسد.
برگشت بودجه یکی از مباحث مطرح در محافل گوناگون است و هر کسی به نسبت اطلاعات و اهداف خاص خود آن را مطرح می‌‌کند که این طرح موضوع در مواردی خاصیت ابزاری به خود گرفته و برای تخریب و گروکشی و در مواردی هم صاحب نظران ذی صلاح با هدف اصلاح امور از آن استفاده می‌کنند.
اما هدف از طرح موضوع هرچه باشد زیاد مهم نیست بلکه میزان صحت آن از اهمیت برخوردار است زیرا در این شرایط که کردستان در مسیر توسعه قرار گرفته و تخصیص و جذب اعتبار از مهمترین ارکان پیشبرد آن می‌باشد و کشور با کمبود شدید منابع روبروست، برگشت بودجه رفتاری نابخشودنی و عامل آن باید محاکمه شود.
یکی از وظایف مدیران دستگاه‌های اجرائی تعریف پتانسیل کاری و طراحی پروژه در قالب آینده نگری است تا در صورت اختصاص بودجه مراحل جذب آن سریعا طی و کار وارد فاز اجرائی گردد، بسیاری از مدیران استان بر این ادعا هستند که صدها پروژه تعریف شده داشته، با حجم عظیمی از طلب پیمانکاران مواجه و دهها پروژه‌های نیمه تمام دارند که در انتظار تامین منابع مالی هستند.
برگشت بودجه در صورت نبود پتانسیل کاری و تنبلی در اجرا اتفاق می‌افتد که نشان از بی تدبیری مدیریتی دارد که باید سازمان و مدیران خاطی مورد تعقیب قانونی قرار گرفته و از گردونه اداری خارج شوند.
سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متولی اصلی توزیع بودجه و نظارت بر پیشبرد روند توسعه است که باید موضوع آینده نگری در مدیریت و تعریف پتانسیل کاری را بررسی کند، خبرنگار ما در گفتگو با رئیس این سازمان موضوع برگشت بودجه را پیگیری کرد که به صورت ذیل به اطلاع خوانندگان می‌رسد.
مهندس ارسلان ازهاری وضعیت درآمدی استان را نقطه شروع مصاحبه قرار داد و گفت: درآمد مصوب استان در سال 1400 حدود 12 هزار میلیارد تومان بود که فقط 2 هزار میلیارد تومان آن وصول شد و مابقی اعتبارات مازاد بر درآمدهای استان در واقع حمایت نظام و دولت از توسعه کردستان است.
 وی ضمن رد ادعای برگشت بودجه استان افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هیچ نقشی در برگشت بودجه ندارد زیرا وظیمه این نهاد تامین و تخصیص بودجه و نظارت بر اجراست که در صورت بروز مشکل ما رسیدگی به موضوع را در دستور کار قرار می‌دهیم که در صوری که تاخیر در اجرا به علت عوامل غیر اختیاری و غیر ارادی باشد مانده بودجه به سال بعد منتقل شده و دستگاه اجرائی باید در زمان مقرر آن را هزینه کند، برای اثبات این ادعا اشاره می‌شود به اینکه سال گذشته 1 هزار میلیارد تومان اعتبار در حساب ادارات مانده بود که به امسال منتقل و همه مبلغ هزینه شد.
ازهاری خاطر نشان کرد: مانده وجوه مصرف نشده دستگاه‌های اجرایی در پایان سال مالی رقمی بسیار ناچیز است و در حد کمتر از 1 دهم درصد می‌باشد، در شرایطی که هزاران پروژه نیمه تمام و کلنگ‌زنی شده در استان منتظر تامین اعتبارات است و با حجم بزرگی از طلب پیمانکاران مواجه هستیم به هر میزان بودجه¬ای تخصیص یابد فوری هزینه خواهد شد، با برنامه‌ریزی صورت گرفته 99.9 درصد اعتبارات عمرانی سال 1400 که دارای موافقتنامه استانی هستند، جذب شده و از خزانه استان برگشت نخورده است و در این راستا در ردیف استانهای برتر هستیم.
ازهاری تصریح کرد: میزان اعتبارات عمرانی استانی سال 1400 حدود 2 هزار و 65 میلیارد تومان بود که فقط 165 میلیون تومان آن قابلیت جذب نداشت و با حمایت دستگاه‌های نظارتی و جلسات فشرده و متعدد شبانه‌روزی با دستگاه‌های اجرایی کار بزرگی در این حوزه در استان انجام شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان گفت: دیوان محاسبات و سایر دستگاه‌های نظارتی کمک کار و کمک حال دستگاه‌های اجرایی در موضوع جذب اعتبارات و جلوگیری از برگشت اعتبارات هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان افزود: دستگاه‌های اجرایی قوانین بودجه سنواتی و تبصره‌های قانون بودجه را مطالعه کنند و از بندها و تبصره‌های ارزشمند قانون بودجه در جهت جذب اعتبارات متفرقه در جهت توسعه استان استفاده کنند.
به گفته وی، تمام بندهای قانون بودجه و نحوه عملکرد دستگاه‌های اجرایی در این حوزه توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مورد رصد و ارزیابی قرار می‌گیرد.
ازهاری با تاکید بر اینکه در راستای تبصره 18 قانون بودجه سال جاری دستگاه‌های اجرایی باید نسبت به فروش املاک و اموال مازاد خود اقدام لازم را به عمل آورند، گفت: آغاز هر گونه پروژه عمرانی جدید توسط دستگاه‌های اجرایی ممنوع است مگر اینکه مجوز ماده 23 را داشته باشد و دستگاه اجرایی بتواند از محل فروش اموال و املاک مازاد اعتبارات مورد نیاز پروژه‌های جدید را تامین کند.
وی تاکید کرد: هر پروژه‌ای موافقتنامه نداشته باشد و یا فاقد مصوبه ماده 23 باشد توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تامین اعتبار نخواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان گفت: درآمد مصوب استان در سال 1400 حدود  11 هزار میلیارد تومان بود که فقط 2 هزار میلیارد تومان آن وصول و محقق شده است و مابقی اعتبارات مازاد بر درآمدهای استان در واقع حمایت نظام و دولت از توسعه کردستان است.
ازهاری اضافه کرد: در آستانه تدوین لایحه بودجه سال 1402 ضرورت دارد دستگاه‌های اجرایی نظرات و پیشنهادات و انتقادات خود را در مورد درآمدهای مصوب قانون بودجه به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به منظور انعکاس به ستاد بودجه ارائه کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان افزود: اداره‌کل راه و شهرسازی بر اساس تبصره 8 قانون بودجه سال 1400 جمعیت ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی را که در شمول طرح‌های بازآفرینی شهری هستند به سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام نماید تا بخشی از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده جهت توانمندسازی این مناطق در اختیار اداره‌کل راه و شهرسازی قرار گیرد.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید