جمعه، 10 فروردین 1403
روژان پرس » اخبار » ایجاد اشتغال پایدار رویکرد کمیته امداد در کردستان

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان تبیین کرد؛

ایجاد اشتغال پایدار رویکرد کمیته امداد در کردستان

0
کد خبر: 749

ایجاد اشتغال پایدار رویکرد کمیته امداد در کردستان

طوسی در مورد خدمات فرهنگی و آموزشی گفت: در حال حاضر 20 هزار نفر دانش آموز و دانشجو از خدمات کمیته امداد بره‌مند هستند که هزینه‌های آنها را پرداخت و خدمات کمک آموزشی هم دریافت می‌کنند تا کمبود مالی نتواند بر روند کیفی تحصیلی آنها تاثیر بگذارد.
فقر زایش کمبود منابع، ناعدالتی در توزیع فرصت‌ها، تکثر ثروت در دست عده‌ای خاص، سوء مدیریت، نواقص جسمی و تنبلی است اما مواردی هم هست که متاثر از جنگ ایدئولوژیکی و اقتصادی دنیای سلطه با کشورهایی است که ابرقدرتها آنها را تهدید تلقی می‌کنند که در کشور ما به جز عامل «کمبود منابع» سایر عوامل حضور دارند به این علت است که نظام حاکمیتی موفق به ریشه کنی فقر نمی‌شود.
فقر در ایران به صورت یکسان توزیع نشده بر این اساس برخی مناطق به دلایلی «که از ذکرشان معذورم» سهم بیشتری از آن دارند که کردستان در ردیف این مناطق قرار دارد، برای اثبات این ادعا اشاره می‌شود به این آمار 1- میزان درآمد سرانه مردم کردستان کمتر از نصف میانگین کشور است2- تعداد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی استان بالاتر از میانگین کشور است3- در ردیف 29 استانهای صنعتی قرار دارد4- جزو استان برتر در تعداد چک‌های برگشتی می‌باشد4- قرار گرفتن در ردیف 24 «نماگر عملکرد دولت» در سال گذشته5- قرار گرفتن در ردیف‌های آخر تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی.
اما این وضعیت در استانی حاکم شده که همه منابع توسعه را داشته و ظرفیت تبدیل شدن به قطب تولید و تجارت ایران را دارد، خاک مرغوب، آب فراوان، هوای معتدل، مراتع غنی، جنگل‌های سرسبز، مناسبات فرهنگی خاص دارای جذابیت بالا، معادن متنوع با ذخایر فراوان، نیروی کار جوان و کوشا، فرهنگ کار و تولید با تاریخ چند هزار ساله و 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد.
منکر خدمات توسعه‌ای به کردستان در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی و فرهنگی نیستیم اما منکر کفایت این خدمات هستیم زیرا تناسبی با منابع و نیاز استان ندارد و اگر در این حدود بود اکنون شاهد این نرخ بیکاری، فقر و مهاجرت نبودیم، پس ضرورت دارد تا رویکردها و برنامهها را تغییر داد تا همه منابع تبدیل به رونق اقتصادی برای کردستان و ثروت برای کل کشور شود.
نگاه به وضعیت اقتصادی قبل از انقلاب حکایت از گستردگی فقر بر این استان می‌کند و هدف اصلی از تشکیل کمیته امداد یاری رساندن به افراد و خانواده‌های بود که حتی قدرت تامین غذای روزانه خود نبودند و این کمکی بزرگ به آنها بود اما بعد از چند سال فعالیت این نهاد حمایتی، متولیان امر به این نتیجه رسیدند که باید ایجاد اشتغال  خودکفایی افراد را جایگزین دریافت کمک مستمر کرد.
بر اساس این هدف برنامه ایجاد اشتغال در دستور کار کمیته امداد قرار گرفت و حجم بزرگی از پتانسیلها شناسایی و در قالب حمایت‌های آموزشی، مالی، بانکی و بازاریابی در اختیار مددجویان گذاشته شد که امروزه نمونه‌های موفق بسیاری از این اقدامات در سراسر استان داریم که در مواردی علاوه بر ایجاد اشتغال برای فرد تعداد دیگری از جویندگان کار را هم مشغول کرده است.
تغییر مداوم رویکرد خودکفا ساختن مددجویان و تطبیق آن با پیشرفتهای نوین تولید، اشتغال و تجارت ما را مجاب کرد تا گفتگویی با مدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان انجام دهیم تا مخاطبان را از آخرین سیاست‌های این نهاد آگاه سازیم.
رضا طوسی با اشاره به چارچوب‌ها و رسالت کمیته امداد گفت: ما 3 دستور کار داریم که عبارتند از حمایت، پیشگیری، توانمند سازی که افراد از بدو ورود به چرخه خدمات خدمات پولی و درمانی و تحصیلی از ما دریافت می‌کنند تا مشکلات تامین معیشت و تحصیل آنها حل شود، بعد از این مرحله نوبت به خدمات پیشگیری است که برای جلوگیری از آسیب دیدن فرد و خانواده برنامه‌های خاص داریم از جمله جلوگیری از سوء تغذیه مادران باردار، جلوگیری از ترک تحصیل متاثر از فقر مالی، سامان دهی اوقات فراغت با برنامه‌های علمی، ورزشی و تفریحی، آموزش مهارت‌های فنی و کارآفرینی متناسب با آخرین دستاوردها و مدل‌های تولید و مشاوره تحصیلی برای انتخاب بهترین رشته‌های تحصیلی. کمیته امداد حضرت امام بر این باور است که نباید شرایط حاکم بر زندگی جوانان و فرزندان خانواده‌های تحت پوشش موجب بیکاری و یا گرایش آنها به سمت تنبلی آنها شود و همه افراد بعد از اجرای برنامه استعداد سنجی تحت پوشش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای قرار گرفته و بعد اتمام دوره همه نیازمندی‌های تبدیل این آموزش‌ها به اشتغال فراهم خواهد شد و این پروسه تا رسیدن کامل به درآمد دنبال شده و هر چند ماه یکبار مشاغل ایجاد شده مورد بازرسی قرار می‌گیرد تا در صورت داشتن مشکل نسبت به حل آنها اقدام شود. در مرحله توانمند سازی هم بر اساس اسناد بالا دستی 3 سرفصل درمان، مسکن و اشتغال آنها در مرحله عملیاتی قرار می‌گیرد. سال گذشته 4 هزار و 600 نفر از مددجویان تحت آموزش فنی و حرفه‌ای قرار گرفتند که این نهاد 7 میلیارد تومان اعتبار برای آن تخصیص داد.
وی افزود: در بحث اشتغال بر اساس تجارب 43 سال گذشته روند به صورت فرایندی تعقیب می‌گردد به صورتی که در این چرخه تنها سرپرست خانوار را در نظر نمی‌گیریم بلکه همه فرزندان وی نیز شامل این قانون شده و مورد حمایت قرار می‌گیرند.
طوسی تصریح کرد: افراد مشخص شده برای دریافت تسهیلات ویژه (کم بهره و بازپرداخت طولانی و دارای مدت انتظار) به بانکها معرفی شده که در این زمان برخی از وامها به صورت مرحله‌ای و متانسب با پیشرفت کار و برخی هم به صورت یک مرحله‌ای پرداخت می‌گردد، بعد از این مرحله نظارت بر روند کار آغاز می‌گردد و تا زمان پایداری کامل و از بین رفتن همه ریسکها ادامه خواهد یافت. اما این را بدانید که خدمات درمانی و معیشتی افراد قطع نخواهد شد. علاوه بر این اگر کارفرمایی افراد تحت پوشش را استخدام و طبق قانون کار با آنها قرار ببندد به ازاء استخدام هر فرد 100 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه دریافت می‌کند و اگر این مورد را نپذیرد ما سهم کارفرمای تامین اجتماعی آن فرد را تا زمان فعالیت در آن بنگاه تولیدی را پرداخت می‌کنیم. سال گذشته 8 هزار و 136 نفر جذب واحدهای تولیدی و خدماتی استان شدند.
وی اظهار کرد: امسال اعتبارات همه سرفصل‌های اشتغال 2 تا 3 برابر افزایش یافته و 100 میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد 15 هزار شغل در اختیار ما قرار گرفته است که تا پایان تیرماه 10 هزار ظرفیت اشتغال در میان خانواده‌های تحت پوشش شناسایی و به بانکها معرفی شدهاند و این را اعلام کنم که در مدت 4 ماه اول امسال به اندازه 50 درصد 7 سال گذشته تسهیلات پرداخت کردهایم.
وی اذعان کرد: ایجاد اشتغال تنها مختص مددجو نیست و هر کس که در 5 دهک اول قرار داشته باشد مورد حمایت کامل قرار خواهد گرفت، سال گذشته 100 درصد اعتبار 1 هزار و 90 میلیارد تومان اختصاص یافته جذب شد.
این مقام مسئول در خصوص عملکرد سال گذشته اعلام کرد: تا پایان سال گذشته 72 هزار خانوار با 160 هزار نفر عضو (معادل 2/15 درصد خانوار و 4/9درصد جمعیت استان) تحت پوشش بودند، اما کمیته امداد حضرت امام بالا بودن تعداد افراد پوشش را افتخار نمی‌داند اما تلاش برای خودکفا کردن آنها را نماد افتخار خود می‌داند و در این راستا افتخارات بزرگی داریم که ماحصل تدبیر حکیمانه حضرت امام خمینی است.
وی در ادامه اظهار کرد: 33 هزار خانوار (معادل 47 درصد) توسط بانوان سرپرست اداره می‌شود که اکثرا به علت فوت همسر وارد چرخه حمایت قرار گرفته و 33 درصد هم سالمند هستند.
مدیرکل کمیته امداد حضرت امام افزود: حوزه‌های شناسایی شده عبارتند از کشاورزی، دامداری، زنبورداری، شیلات، طیور، صنایع دستی و خدمات فنی و مکانیکی و الکتریکی اما برای سالمندان که امکان کار کردن ندارند از روش تولید برق خورشیدی و فروش آن به دولت استفاده می‌کنیم تا از این راه بتوانیم میزان درآمدشان را افزایش دهیم، در این روش پنل‌های خورشیدی را به صورت رایگان در پشت بام نصب می‌نماییم. سال گذشته این موضوع را با 240 واحد شروع کردیم که تا کنون 70 مورد آن به اتمام رسیده و مابقی هم در دست احداث است که اکثرا در مناطق روستایی قرار دارد و در زمان قطعی برق شبکه سراسری این خانوارها با خاموشی مواجه نمیشوند.
وی در مورد خدمات فرهنگی و آموزشی گفت: در حال حاضر 20 هزار نفر دانش آموز و دانشجو از خدمات کمیته امداد بره‌مند هستند که هزینه‌های آنها را پرداخت و خدمات کمک آموزشی هم دریافت می‌کنند تا کمبود مالی نتواند بر روند کیفی تحصیلی آنها تاثیر بگذارد.
طوسی با تاکید بر ضرورت استفاده از کمک‌های مردمی اعلام کرد: سال گذشته 433 میلیارد تومان کمک هزینه معیشتی، 60 میلیارد تومان تامین جهیزیه، 38 میلیارد تومان کمک هزینه ایتام و محسنین، 33میلیارد تومان هزینه ساخت مسکن، 6میلیارد تومان هزینه تعمیر مسکن، 16 میلیارد تومان هزینه دانش آموز و دانشجو و 7 میلیارد تومان هزینه آموزشهای فنی و حرفهای پرداخت شد اما این را بدانید که تنها با اعتبارات دولتی نمی‌توان خدمات کافی به مددجویان داد و ما دست یاری به سمت خیرین نیک اندیش دراز می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم تا کمیته امداد را در حمایت از این قشر ضعیف یاری دهند.

کلید واژه ها:
کمیته امداد رضا طوسی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید