شنبه، 22 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » پاک‌سازی حوزه مدیریت کردستان از افراد ناکارآمد در مدار بازی با کلمات

صدیق مینایی

پاک‌سازی حوزه مدیریت کردستان از افراد ناکارآمد در مدار بازی با کلمات

1
کد خبر: 600

پاک‌سازی حوزه مدیریت کردستان از افراد ناکارآمد در مدار بازی با کلمات

بسیارند مدیرانی که برنامه توسعه آفرین و انگیزه اجرا دارند اما به علت همراه نبودن بدنه کارشناسی و مداخلات بیرونی از اجرای آن عاجزند.
رئیس جمهور محترم در سفرش به کردستان به صراحت دستور داد تا نیروهای فاقد انگیزه خدمت به کردستان کنار گذاشته شوند، چند روز بعد استاندار کردستان در مراسم روز ملی صنعت به صراحت از مدیران ناتوان خواست تا کردستان را ترک کنند، این دو جمله در ذات خود حامل بار دلسوزی و درایت است اما در حاشیه جای بحث فراوان دارد.
هیچ کس منکر عقب ماندگی کردستان و نقش مدیریت ناکارآمد در ایجاد این محرومیت نیست اما این را باید در نظر داشت که صرف داشتن اهلیت علمی، تجربه عملی، صلاحیت اخلاقی، پیگیری شبانه‌روزی و بازدید مستمر توسط مدیر نمی‌تواند موجب پیشبرد امور شود زیرا باید تمام ساختارهای درون و برون‌سازمانی با روند توسعه و برنامه های مدیر هاهنگ باشند تا او بتواند برنامه ها را اجرا کند.
عللی که موجب انتخاب مدیر ناکارآمد شده و یا مدیران کارآمد را ناکارآمد ساخته عبارتند از:
۱- بدنه کارشناسی ادارات مملواز افراد فاقد دانش، تجربه و حس مسئولیت شناسی است و هرکدام سر بر آستانی خاص داشته و از حمایت‌های قدرتمند بیرونی برخوردار و از تیررس قانون و دسترس تصمیمات مدیر خارج هستند. بنابراین نمی‌توان مدیر را مقصر دانست، بسیارند مدیرانی که برنامه توسعه آفرین و انگیزه اجرا دارند اما به علت همراه نبودن بدنه کارشناسی و مداخلات بیرونی از اجرای آن عاجزند.
۲- فرسوده بودن بسیاری از قوانین که با روند توسعه و ضروریات روز همراه نیست، دست بسیاری از مدیران را بسته  به طوری که اگر قانون را اجرا کنند باید موافقت نکنند و اگر قانون را نادیده بگیرند تحت عناوین مختلف مورد تعقیب نظارتی و قضایی قرار می گیرند.
۳- انتخاب مدیر بر اساس گرایشات جناحی، سفارشات خاص و تعامل دولت با دولت‌های پنهان سبب به حاشیه رفتن اهلیت عقلی و تجربی و صلاحیت اخلاقی شده است.
حال اگر مدیران ناکارآمد را بزرگترین عامل عقب ماندگی کردستان قلمداد کنیم، باید به این سئوال پاسخ داده شود که چه اقدامات عملی برای پاک سازی بدنه مدیریت و کارشناسی ادارات استان انجام شده است؟ در این مدت چند نشست با مدیران دولت‌های قبل که سابقه درخشان در خدمت به توسعه استان داشته‌اند برگزار شده است؟ چند نفر از مدیران با کفایت به حاشیه رانده شده، به گردونه مدیریت برگردانده شده‌اند؟
باید دانسته شود یکی از اقدامات مورد نیاز برای تحول در ساختار مدیریت باز تغریف روابط و مناسبات کلیه نهادهای حاکمیتی با مدیریت ارشد استان در قالب برنامه جامع با هدف همراه کردن نماینده ولی فقیه، نمایندگان مجلس، نهادهای نظارتی، سیستم قضایی و نظام رسانه است که تا کنون اقدامی در این راستا انجام نشده و روال سابق همچنان ادامه دارد.
در این دوره برخی از مدیران ناکارآمد که انتظار بود در اولین روزهای آغازین دولت عزل شوند همچنان بر اریکه قدرت بوده و بر اسب مراد سوارند، برخی افراد که فاقد سابقه درخشان مدیریتی هستند پست مدیریتی گرفتند. حتی برخی افراد که جای پای موفقیت‌ها و خدمات‌شان در کردستان روشن است در روزهای اخیر موظف به بازنشستگی شده‌اند.
تبلیغ

نظرات

  1. User Avatar
    • اقبال محمدی
    • در تاریخ : 15 مرداد 1401 10:44
    ضمن تشکر از خبرگزاری روژان پرس برای بارگزاری این مقاله، امیدواریم که استاندار محترم به عنوان عالی ترین مقام حاکمیتی در استان احساس مسئولیت نموه و زمینه ایجاد تغییرات ساختاری در روند انتخاب مدیران را فراهم نماید.
    • 0

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید