پنج شنبه، 30 فروردین 1403
روژان پرس » اخبار » اجرای پروژه باستان‌شناسی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان

مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی هورامان خبر داد:

اجرای پروژه باستان‌شناسی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان

0
کد خبر: 58

اجرای پروژه باستان‌شناسی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان

این پروژه مطالعاتی بر مبنای دوره‌ فرهنگی (دوران تاریخی)، با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی در آبان و آذرماه امسال انجام شد.
روژان‌پرس: مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان از اجرای طرح مشترک باستان‌‌شناسی دوران تاریخی هورامان با همکاری این پایگاه‌ و دانشگاه هایدلبرگ آلمان اخبر داد.
به گفته پویا طالب‌نیا بررسی سیستماتیک منطقه، نیاز به بازنگری و تهیه گزارش‌های دوره‌های باستان‌شناسی، مطالعات تخصصی بر مبنای دوره‌های فرهنگی، آگاهی از وضعیت دوران تاریخی منطقه هورامان و تکمیل مطالعات پیشین از ضرورت‌های انجام این پژوهش بود.
وی با اشاره به اینکه نخستین فعالیت‌های باستان‌شناسی انجام شده در راستای ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان در قالب برنامه بررسی و شناسایی باستان‌شناسی هورامان، در سال ۱۳۹۷ توسط مسعود صادقی‌راد انجام شد، افزود: پس از آن بر مبنای نتایج حاصله برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده تا مطالعات باستانشناسی و تاریخ هورامان در راستای اهداف عالیه پایگاه جهانی به صورت سلسله مراتبی و هدفمند پیگیری شود.
مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان اظهارداشت: شناسایی چند محوطه و آثار باستانی جدید، تغییر در توالی گاه‌نگاری برخی از محوطه‌های باستانی و بررسی سیستماتیک راه‌های باستانی منطقه و همچنین بالا رفتن غنای بانک سفال پایگاه هورامان، از جمله نتایج این فصل از بررسی‌های باستان‌شناسی بود.
طالب‌نیا تهیه بیش از ۲۰ پرونده ثبتی آثار باستانی و تعیین عرصه و حریم منظری قلعه‌های باستانی شاخص منطقه را از دیگر دستاوردهای این پروژه مشترک دانست و افزود: این پروژه مطالعاتی از پژوهش‌های تخصصی است که بر مبنای دوره‌ فرهنگی (دوران تاریخی)، با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی در آبان و آذرماه امسال با سرپرستی مشترک بنده به عنوان مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان و شلیر عاملی‌راد نماینده دانشگاه هایدلبرگ آلمان، انجام شد.
منظر فرهنگی هورامان در چهل‌ و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به‌ عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع و آداب و رسوم سنتی، بیش از ۷۰۰ روستا را در در دو استان کرمانشاه و کردستان شامل می‌شود.
شواهد باستان‌شناسی به‌دست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه‌سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.
۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید