گفتوگوی روژان با علی علوی مدیرکل سازمان فنی و حرفهای کردستان؛
سازمان فنی حرفهای با رویکرد نوین به میدان تربیت نیروی انسانی ماهر آمده است
سازمان فنی و حرفهای، آموزش روستائیان و عشایر را در اولویت کاری خود قرار داده به طوری که امسال در 6 ماه اول 32 دوره را برای 550 نفر در 22 روستا برگزار کرد.
کمبود منابع و فرصتها سبب شکلگیری معادلات پیچیده اقتصادی و رقابت سنگین و تقسیم دنیا به 2 قطب جهان اول و سوم شده است، اندیشمندان فقر مهارتهای فنی و حرفهای را موثرترین عامل عقب ماندگی اقتصادی میدانند.
کشورهای پیشرفته آموزش مهارتهای فنی را در اولویت نظام آموزشی خود قرار داده و مدام بنیادهای علمی و فنی این حوزه را بروز میکنند تا همراهی آن با حرکت جهانی حفظ گردد.
نگاه به نظام آموزشی و روشهای تربیت نیروی انسانی ایران نشان میدهد که این حوزه همراه روند جهانی نیست و آموزش بر اساس مدلهای منسوخ نظری بنیان گذاری شده و کشور با 2 معضل چالش ساز «فراوانی فارغ التحصیلان بدون مهارت» و «کمبود نیروی انسانی ماهر» روبروست.
بسیاری از رشتههای تحصیلی نظام آموزشی و دانشگاهی کشور منسوخ و با نیازهای بازار کار همخوانی ندارد، به طوری که موجب از دست رفتن فرصتها، هدررفت منابع و کمبود نیروی کار شده است، بنابراین باید نظام آموزشی کشور اقدام به تغییر در ساختار و مدل آموزشی کند.
حرکت نظام آموزشی کشور باید متناسب با پیشرفتهای علمی، تکنولوژیکی و روشهای تولید و تجارت جهانی باشد تا بتواند روند توسعه را تا سرمنزل مقصود هدایت کند.
تشکیل سازمان فنی و حرفهای یکی از حرکات مقدماتی کشور برای ورود به عصر جدید تربیت نیروی انسانی بود اما برای رسیدن به هدف نیاز به حمایتهای بودجهای و قانونی دارد.
کردستان به علل مختلف قبل و بعد از انقلاب از کاروان توسعه کشور بازماند و اکنون که در مدار برنامهریزی توسعه قرار گرفته نیاز به نیروی کار ماهر دارد تا بتواند این مسیر را با موفقیت طی کند که برای خلق مهارت نیاز به یک برنامهریزی دقیق و تامین منابع مالی، تکنولوژیکی و علمی دارد.
نگاه به عملکرد سازمان فنی و حرفهای در کردستان حکایت از درک الزامات توسعه و اهمیت مهارت در روند توسعه دارد که مدیرکل این نهاد در استان در گفتوگو با خبرنگار روژان پرس به تشریح رویکردهای نوین و عملکرد شش ماه اول امسال پرداخت.
مجتمع آموزشی گروه 33 توپخانه سنندج یکی از مراکز آموزشی موفق کشور است
علی علوی با اشاره به آموزش سربازان وظیفه گفت: سازمان فنی و حرفهای بر اساس تفاهمنامه ستادکل نیروهای مسلح و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف به ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به سربازان وظیفه ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و مرزبانی کشور است که در 2 واحد آموزشی مستقر در گروه 33 توپخانه سنندج و لشکر 22 سقز انجام میشود و مجتمع آموزشی فنی و حرفهای گروه 33 توپخانه سنندج با داشتن 7 کارگاه یکی از مراکز آموزشی موفق کشور محسوب می-شود.
وی افزود: رشتههای برق، صنایع خودرو، فناوری اطلاعات، تاسیسات و لوله کشی بهداشتی، تعمیر لوازم خانگی، جوشکاری و صنعت ساختمان در این مراکز آموزش داده میشود، علاوه بر این 9 تیم سیار شهرستانی در پادگانهای استان دایر و دورههای خاص برای سربازان برگزار میکند.
برپائی دروه آموزش مهارتی در 22 روستای کردستان
علوی آموزش روستائیان را یکی از ضروریات توسعه کردستان دانست و تصریح کرد: ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستائی و عشایری، توانمندسازی جوانان و افزایش بهرهوری تولیدات روستائی سبب تحقق عدالت اجتماعی، پایداری توسعه اقتصادی و کاهش آسیبهای اجتماعی است که میتواند از مهاجرت جوانان و نوجوانان جلوگیری کند، سازمان فنی و حرفهای برای دستیابی به این مولفهها، آموزش روستائیان و عشایر را در اولویت کاری خود قرار داده به طوری که امسال در 6 ماه اول 32 دوره را برای 550 نفر در 22 روستا برگزار کرد.
زندانهای کردستان تبدیل به مراکز آموزش فنی و حرفهای شده است
وی با تاکید بر ضرورت آموزش مهارتی زندانیان خاطر نشان کرد: این اداره کل هر ساله با بکارگیری ظرفیتهای انسانی و تجهیزاتی خود تعداد زیادی از زندانیان را در ندامتگاههای استان آموزش میدهد تا این افراد در زمان پایان یافتن دوره زندان بتوانند با استفاده از مهارتهای کسب شده شغل پایدار با درآمد مناسب برای خود ایجاد کنند.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: این اداره کل توانست رتبه سوم کشور در آموزش زندانیان در سنجه «نفر ساعت» را به دست آورد و حجم عملکرد آموزشی ما به نسبت جمعیت کل و جمعیت افراد زندانی در استان (از لحاظ نفر دوره و نفر ساعت) در نرم بسیار مطلوب قرار دارد.
وی افزود: زندان مرکزی سنندج دارای رشتههای برق، تصنایع خودرو، فناوری اطلاعات، تاسیسات و لولهکشی بهداشتی است و کلیه تجهیزات موجود در آن توسط سازمان فنی و حرفهای تامین شده است.
معلولان و نابینایان کردستان تحت پوشش خدمات مهارت آموزی قرار دارند
علوی با اعلام این مطلب که این سازمان برنامه ویژه برای مددجویان تحت پوشش بهزیستی دارد گفت: در 6 ماه اول سالجاری 12 دوره آموزشی در 9 حرفه برای این افراد در شهرهای سنندج و سقز با حضور 133 نفر برگزار شد.
مدیرکل سازمان فنی و حرفهای کردستان افزود: در این مدت تعداد 141 نفر از معتادین حاضر در کمپهای ترک اعتیاد شهرهای سنندج، بیجار و دهگلان در دورههای مهارت آموزی حضور داشتند.
وی در خصوص همکاری با مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد تصریح کرد: آموزش به افراد معلول و همکاری با موسسات خیریه بخشی از خدمات سازمان فنی حرفهای است که در 6 ماه گذشته تعداد کارگاههای مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد به 4 واحد شامل رایانه، منبت و معرق چوب، چرم و جیر و خیاطی افزایش یافت و اقدامات لازم برای راه اندازی کارگاه صنایع دستی و «ویترای» هم انجام شد.
وی از برگزاری کارگاه رایانه دوره Icdl ویژه نابینایان مجتمع خیریه نیکان سنندج خبر داد.
آدرس کوتاه خبر: