شنبه، 1 اردیبهشت 1403
روژان پرس » اخبار » هورامان در کانون توجه دانشگاه‌های کردستان، حلبچه و رازی کرمانشاه

پوستر و سایت کنفرانس بین المللی هورامان رونمایی شد

هورامان در کانون توجه دانشگاه‌های کردستان، حلبچه و رازی کرمانشاه

0
کد خبر: 197

هورامان در کانون توجه دانشگاه‌های کردستان، حلبچه و رازی کرمانشاه

رئیس دانشگاه حلبچه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری همایش هورامان اظهار کرد: دستاوردهای این همایش بسیار بزرگ خواهد بود و برای همه کردها در تمام دنیا ارزشمند و جای افتخار است.
به منظور شناسایی و معرفی ظرفیت‌های توسعه‌ای منظر فرهنگی هورامان، اولین همایش بین المللی با مشارکت دانشگاه‌های کردستان، حلبچه اقلیم کردستان عراق و دانشگاه رازی کرمانشاه، آبان سال ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.
در نخستین گام برای برگزاری این رویداد مراسم اعلام فراخوان و رونمایی از پوستر و سایت نخستین کنفرانس بین المللی هورامان با مشارکت دانشگاه حلبچه و دانشگاه کردستان در سنندج برگزار شد.
به گزارش روژان پرس به نقل از روابط عمومی دانشگاه کردستان، در این مراسم رئیس دانشگاه حلبچه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری همایش هورامان اظهار کرد: دستاوردهای این همایش بسیار بزرگ خواهد بود و برای همه کردها در تمام دنیا ارزشمند و جای افتخار است.
دکتر مهاباد کامیل عبدالله افزود: بی شک پیشینە اورامان چندین رمز و راز نگفته با خود دارد کە تاکنون پنهان بودە‌اند و در این همایش باید از آنها رونمایی شود.
وی ضمن تشکر از دست‌اندرکاران این همایش  عنوان کرد: ما وظیفه داریم از این رازها رمزگشایی و آنها را به همه جهان معرفی کنیم.
دکتر کامیل عبدالله تصریح کرد: وظیفه دانشگاه حمایت علمی در زمینه‌های گوناگون بوده و باید بدانیم که دانشگاه تنها یک ساختمان دارای وظایف اداری نیست بلکه ضروری است در خدمت اعضای جامعه هم باشد و بتواند گام‌های موثری در این زمینه بردارد.
وی با اشاره به ضرورت توجه بیشتر به مناطق هورامانات، خاطرنشان کرد: این نوع اقدامات بی شک در آینده به پایه‌ای علمی تبدیل خواهند شد و زمینه را برای دیگر کارهای علمی آماده می‌کند.
در ادامه این مراسم، دکتر کیومرث ایران‌دوست با اشاره به چالش‌ها و مزیت‌های استان کردستان،  تصریح کرد: پژوهشکده کردستان‌شناسی همواره در بخش‌های مهمی همچون حوزه‌های شهری، روستایی، مسائل اقتصادی و اجتماعی و همچنین دریاچه زریوار به خوبی ایفای نقش کرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان افزود: پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان به دنبال طرح مسئله هورامان بود زیرا این منطقه به عنوان میراث بشری که از دید جغرافیای، محیطی، تاریخی و اقتصادی بسیار در خور توجه و منحصر به فرد است.
وی افزود: همایش بین المللی هورامان با محورها و اهداف مختلف برپا خواهد شد که این محورها شامل میراث طبیعی و فرهنگی و دیرینه شناسی بوده، همچنین محیط زیست و تنوع اکولوژیکی و زیستی، تاریخ و باستان شناسی، جمعیت و جغرافیای انسانی، فرهنگ و مردم شناسی، هنر و موسیقی و الگوی سکونت، اقتصاد و اجتماع، زنان و تدوام حیات اجتماعی و اقتصادی، دین و میراث فرهنگی هورامان، نسخه شناسی و دانش بومی و در نهایت آینده پژوهشی از جمله محورهای مهم در این همایش است.
در ادامه این همایش رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان نیز تصریح کرد: این کنفرانس خدمت بسیار بزرگی به توسعه و آینده منطقه بکر و ارزشمند هورامان خواهد کرد.
بهرام نصرالهی زاده افزود: در سند آمایش سرزمینی کشور، هورامانات به عنوان یک منطقه تاریخی و طبیعی مورد توجه قرار گرفته و یکی از محورهای گردشگری آمایش سرزمینی کشور حلقه گردشگری تاریخی- طبیعی هورامانات در نظر گرفته شده و این منطقه از مرزهای سیاسی نیز عبور کرده و به اقلیم کردستان عراق رسیده است و این برای کشور اهمیت ویژه دارد.
همچنین نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران  که به صورت مجازی در این مراسم حضور داشت اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری کردستان، منظر فرهنگی هورامان است که اهمیت بسیاری در توسعه استان دارد.
محسن فتحی با بیان اینکه در طول مدت ثبت جهانی هورامان به دلیل شیوع کرونا برای معرفی این منطقه نتوانستیم کار زیادی انجام دهیم، افزود: برای دوران پسا کرونا  باید برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود و از این ظرفیت برای توسعه اقتصادی و گردشگری بهره گرفت.
فتحی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های نمایندگان استان‌های کردستان و کرمانشاه از ابتدای ثبت جهانی هورامان دغدغه تامین منابع مالی برای توسعه زیرساخت‌ها بوده، اضافه کرد: برای جذب گردشگران تقویت زیرساخت‌های ارتباطی اهمیت زیادی دارد و از آنجا که اقتصاد توریسم از پنج اقتصاد برتر دنیاست و کردستان هم ظرفیت و منابع لازم برای فعال شدن در این زمینه را داراست، باید حداقل های ارتباطی برای این منطقه فراهم شود.
وی تاکید کرد: در کنار بهره‌گیری از توان نمایندگان مجلس برای توسعه منطقه، همدلی بدنه اجرایی استانهای کرمانشاه و کردستان نیز الزامی است.
نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: ثبت جهانی هورامان دستاورد ارزشمندی برای استانهای کرمانشاه و کردستان است که می‌تواند فرهنگ، پیشینه، تاریخ و تمدن غنی مردم هورامان را بیشتر معرفی کند.
آرش لهونی با بیان اینکه همه گیری کرونا و فشارهای اقتصادی ناشی از آن بر گردشگری تاثیر بسیار منفی داشت، افزود: به همین دلیل طبیعی به نظر می‌رسد که نشود از ثبت جهانی هورامان بهره چندانی گرفت ولی با فروکش کردن بیماری باید از ثبت جهانی برای رساندن منافع آن به مردم، حداکثر استفاده را کرد. وی با اشاره به اینکه به عنوان نمایندگان مردم موظف به تقویت زیرساخت‌های گردشگری هورامان هستیم، تاکید کرد: نقش دانشگاهیان در معرفی هورامان و پپتانسیل های منطقه بسیار چشمگیر است و باید با کارهای علمی و پژوهشی به این مهم کمک کرد.
وی به نقش کلیدی اساتید دانشگاهی و فرهیختگان در این زمینه اضافه کرد: هورامان قابلیت کمک به اقتصاد ملی به شرط برنامه ریزی درست را داراست. نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی خواستار مشارکت دانشگاه رازی کرمانشاه در برگزاری اولین همایش بین المللی هورامان شد.
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید