چنین حجم گستردهای از کشتار گوسفند در بازار غیر رسمی، کاملا بیسابقه است.
تداوم خشکسالی، چند برابر شدن قیمت علوفه و ضعف حمایتهای بخش دولتی باعث شده طی ماههای اخیر بسیاری از دامداران سنتی از سر اجبار، گوسفندان ماده و مولد خود را روانه بازار غیر رسمی کنند و به قصابیهای کنار جادهای و بدون مجوز بسپارند.
این روزها اگر گذارتان به شهرکهای حاشیهای کرمانشاه و شهرستانهای اطراف افتاده باشد، با مناظر عجیب و بیسابقهای روبرو میشوید. لاشه دهها گوسفند در کنار خیابانها و جادهها... به چنگکهای قصابی آویزان شدهاند و در یک شرایط غیر استاندارد به مشتریان عرضه میشوند.
البته از همه مهمتر اینکه هیچ نظارت بهداشتی در مورد این دامهای ذبحشده و تایید سلامت آنها در کار نیست و لاشهها مرحله پیشسرد را در سردخانه نگذراندهاند و ممکن است شهروندان با مصرف این گوشتها، بیمار شوند.
از منظر دیگر، چنین حجم گستردهای از کشتار گوسفند در بازار غیر رسمی، حتی در تابستان که فصل معمول گلهریزان است، نیز کاملا بیسابقه است.
این تراژدی هنگامی دردناکتر میشود که بدانیم در سال جاری به دلیل خشکسالی و گرانی علوفه و عدم حمایت بخش دولتی، برههای نر و پرواری در همان تیر و مرداد به بازار عرضه شده اند و این لاشههای آویزان شده، متعلق به گوسفندهای ماده و مولدی هستند که صاحبان آنها از سر ناچاری آنها را به تیغ قصابان بازار غیر رسمی گوشت سپردهاند.
البته این یک تراژدی تلخ مختص کرمانشاه نیست و در سطح گستردهتر، چنین صحنههایی در دیگر استانها نیز در حال اتفاق افتادن است و گزارشهای هشداردهنده زیادی پیرامون این واقعه در خبرگزاریها منتشر شده است.
در این شرایط کشتارگاههای رسمی که با ممنوعیتهایی در رابطه با ذبح دامهای آبستن و ماده روبرو هستند؛ مجبورند گوسفندان پیر و نحیف را کشتار کنند و در نتیجه یک گوشت بیکیفیت و فاقد ارزش غذایی ممتاز از مسیرهای مجاز و بهداشتی در دسترس شهروندان قرار می گیرد.
چند سالی است که بسیاری فریاد میزنند، دامپروری سنتی به دلیل گران شدن نهادههای دامی و تداوم خشکسالی دیگر صرفه اقتصادی ندارد و بخش دولتی هم بی توجه به این هشدارها، هیچ حمایت خاص و تحول آفرینی از این حوزه انجام نداده است.
در این میان آسیبهای اقتصادی ناشی از کشتار گوسفندهای مولد برای کرمانشاه دوچندان است و این استان بخشی مهمی از جایگاه اقتصادی و گردشگری خود را از دست می دهد.
گوشت کرمانشاه و روغن کرمانشاهی یک برند بسیار معروف در کشور است و یونسکو با توجه به این ظرفیتها و پتانسیلهای این حوزه، کرمانشاه را به عنوان شهر خلاق خوراک برگزیده است.
تصور خوراکهای معروف و لذیذی مانند دنده کباب، خورش خلال و دیزی این منطقه با گوشت یخزده برزیلی و روغن نباتی، بسیار ناخوشایند و... است.
این روزها اگر گذارتان به شهرکهای حاشیهای کرمانشاه و شهرستانهای اطراف افتاده باشد، با مناظر عجیب و بیسابقهای روبرو میشوید. لاشه دهها گوسفند در کنار خیابانها و جادهها... به چنگکهای قصابی آویزان شدهاند و در یک شرایط غیر استاندارد به مشتریان عرضه میشوند.
البته از همه مهمتر اینکه هیچ نظارت بهداشتی در مورد این دامهای ذبحشده و تایید سلامت آنها در کار نیست و لاشهها مرحله پیشسرد را در سردخانه نگذراندهاند و ممکن است شهروندان با مصرف این گوشتها، بیمار شوند.
از منظر دیگر، چنین حجم گستردهای از کشتار گوسفند در بازار غیر رسمی، حتی در تابستان که فصل معمول گلهریزان است، نیز کاملا بیسابقه است.
این تراژدی هنگامی دردناکتر میشود که بدانیم در سال جاری به دلیل خشکسالی و گرانی علوفه و عدم حمایت بخش دولتی، برههای نر و پرواری در همان تیر و مرداد به بازار عرضه شده اند و این لاشههای آویزان شده، متعلق به گوسفندهای ماده و مولدی هستند که صاحبان آنها از سر ناچاری آنها را به تیغ قصابان بازار غیر رسمی گوشت سپردهاند.
البته این یک تراژدی تلخ مختص کرمانشاه نیست و در سطح گستردهتر، چنین صحنههایی در دیگر استانها نیز در حال اتفاق افتادن است و گزارشهای هشداردهنده زیادی پیرامون این واقعه در خبرگزاریها منتشر شده است.
در این شرایط کشتارگاههای رسمی که با ممنوعیتهایی در رابطه با ذبح دامهای آبستن و ماده روبرو هستند؛ مجبورند گوسفندان پیر و نحیف را کشتار کنند و در نتیجه یک گوشت بیکیفیت و فاقد ارزش غذایی ممتاز از مسیرهای مجاز و بهداشتی در دسترس شهروندان قرار می گیرد.
چند سالی است که بسیاری فریاد میزنند، دامپروری سنتی به دلیل گران شدن نهادههای دامی و تداوم خشکسالی دیگر صرفه اقتصادی ندارد و بخش دولتی هم بی توجه به این هشدارها، هیچ حمایت خاص و تحول آفرینی از این حوزه انجام نداده است.
در این میان آسیبهای اقتصادی ناشی از کشتار گوسفندهای مولد برای کرمانشاه دوچندان است و این استان بخشی مهمی از جایگاه اقتصادی و گردشگری خود را از دست می دهد.
گوشت کرمانشاه و روغن کرمانشاهی یک برند بسیار معروف در کشور است و یونسکو با توجه به این ظرفیتها و پتانسیلهای این حوزه، کرمانشاه را به عنوان شهر خلاق خوراک برگزیده است.
تصور خوراکهای معروف و لذیذی مانند دنده کباب، خورش خلال و دیزی این منطقه با گوشت یخزده برزیلی و روغن نباتی، بسیار ناخوشایند و... است.
آدرس کوتاه خبر: